Nationale Voorleesdagen met Nijntje

Nationale Voorleesdagen met Nijntje

Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Tien dagen lang staat het belang van voorlezen in de spotlights. Voorlezen is voor alle kinderen, van alle leeftijden, niet alleen leuk, maar ook van groot belang. De 2 nieuwe voorleesboekjes van Nijntje laten je zien hoe het voorlezen ook voor de allerkleinsten al heel erg leuk kan zijn met voelen en geluiden en verrassingen onder de flapjes. Ook mag ik vandaag het Nijntje voelboek – dieren en het Nijntje flapjesboek – een cadeau voor iedereen weggeven.

Nationale Voorleesdagen met Nijntje

Belang van voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig om samen met je kindje te doen, maar het is ook van groot belang om daar zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Dat kan echt al, want daarmee oefen je al de luistervaardigheid en het concentratievermogen van je kindje. Uiteraard kan een mooi verhaal de fantasie prikkelen en spreekt het sociaal-emotionele vaardigheden aan. Verhalen vertellen geeft je baby al vrij vroeg informatie over de wereld om hem heen. Maar één van de belangrijkste bijwerkingen is dat door veel voorlezen je de taal- en spraakontwikkeling van je kindje helpt ontwikkelen. Zo is onder andere wel gebleken dat de woordenschat van kinderen enorm vergoot door voorlezen.

Voorlezen uit Nijntje

Nijntje is als voorleesboek al 65 jaar heel erg populair bij jong en oud. De boekjes waar papa’s, mama’s, opa’s en oma’s uit werden voorgelezen worden nog dagelijks aan hun eigen kinderen en kleinkinderen voorgelezen. Dat voorlezen op heel veel verschillende manieren kan bewijzen de 2 allernieuwste boekjes van Nijntje wel.

Nijntje voelboek – dieren

In dit kleurrijke Nijntje voelboek Dieren maken de allerkleinsten kennis met verschillende dieren en een aantal van hun fysieke eigenschappen. Heeft het nijlpaard een zachte buik? En welke kleur is de buik van de kip? Extra leuk: als je op het zachte buikje drukt, hoor je een piepgeluid!

Nijntje flapjesboek – een cadeau voor iedereen

Nijntje en haar vriendjes hebben allemaal een cadeau gekregen. Wat zou er in hun pakjes zitten? Nijntje krijgt een knuffelbeer. Wat krijgt Boris? Raad maar mee en kijk onder de flapjes in het Nijntje flapjesboek – een cadeau voor iedereen, om te ontdekken wat er in de pakjes zit.

Lees ook: Nijntje voorleesboek of Nijntje trakteert

Nationale Voorleesdagen 2021

Van 20 tot en met 30 januari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Deze campagne staat in het teken van voorlezen aan jonge kinderen. Een belangrijk onderdeel is elk jaar het Nationale Voorleesontbijt, waarbij bekende Nederlanders voorlezen aan de jonge luisteraars. Helaas kan dat dit jaar niet doorgaan, maar online kan gelukkig wel een heleboel. Zo las prinses Laurentien voor bij NPO Zappelin uit Coco kan het! van Loes Riphagen, het prentenboek van het Jaar.

Prentenboek van het Jaar

Coco kan het!geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen. Naast dit boek heeft het comité van jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek Top 10 negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2019.

Winactie Nijntje voorleesboekje is gesloten

Met dank aan Mercis mag ik de 2 nieuwe voorleesboekjes van Nijntje weggeven. De winnr is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.


Spread the love

39 thoughts on “Nationale Voorleesdagen met Nijntje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.