nationale voorleesdagen Koos zoekt een huis

Nationale Voorleesdagen – ‘Koos zoekt een huis’

Het is altijd leuk om nieuwe kinderboeken te ontdekken. Zo kreeg ik een tijdje geleden het boek “Koos zoekt een huis”, geschreven door Liselot Jansen en Yondi Schmidt. Zij deden hun inspiratie op voor hun eerste kinderboek in Australië. Samen met de leuke illustraties van Sarina Reilingh is dit boek al zeer geliefd bij ons in huis. Op een speelse wijze en met een positief verhaal komen kinderen zo in aanraking met milieu- en natuuronderwerpen. Het boek is dan ook zeer geschikt om voor te lezen aan kinderen van 4-7 jaar. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen deel ik graag meer over dit boek met jullie en mag ik een exemplaar weggeven.

Winactie | Nationale Voorleesdagen - ‘Koos zoekt een huis’

Een boek met een verhaal

Eerst iets over de totstandkoming van het boek, want wauw, respect voor het doorzettingsvermogen van dit schrijversduo. Tijdens hun reis door Australië werden Liselot en Yondi geraakt door de prachtige natuur die steeds meer wordt aangetast. Koraalriffen die verdwijnen, de bosbranden – die dit jaar overigens weer heel veel natuur hebben verwoest, de ontbossing en de bedreigde diersoorten. Daar moet verandering in komen, vonden zij. De verandering begint bij jezelf en bij bewustwording. En hoe jonger je daarmee begint, des te groter de kans dat het ‘normaal’ wordt.

En zo zijn zij de afgelopen twee jaar bezig geweest met de ontwikkeling van Koos en Zoobiyoo (een start-up met een idealisme: bewustzijn creëren over onze aarde en hoe we hiermee om moeten gaan). Door middel van crowdfunding verzamelden ze genoeg geld om het boek “Koos zoekt een Huis” uit te geven. Inmiddels is niet alleen het boek een succes, maar ook heeft Koos de koala een eigen website en zelfs een superleuk YouTube-kanaal ‘Koos en Moos’, waarin Koos en zijn vriend Moos leuke en leerzame avonturen beleven! Mijn 7-jarige dochter en ik hebben samen de eerste aflevering gekeken. Zeker de moeite waard om de afleveringen te bekijken deze vakantie.

Koos zoekt een huis

Koos is gek op eten en slapen! Het liefst hangt hij de hele dag rond in zijn eucalyptusboom, knabbelt hij aan blaadjes en slaapt hij het grootste gedeelte van de dag. Hij heeft het helemaal naar zijn zin in de boom waar hij woont. Maar, op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om! Gelukkig weet Koos te ontsnappen, maar zijn geliefde huisje met al zijn spulletjes is weg. Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Help jij hem een nieuw huis te vinden?

Het begin van Koos

Het boek “Koos zoekt een huis” is nog maar het begin van de avonturen van Koos. Want dit boek is nog maar het eerste deel uit een reeks boeken. In ieder deel raakt een ander dier, net als Koos, zijn huis kwijt als gevolg van uiteenlopende milieuproblemen. Koos is er dan bij om hen te helpen met het vinden van een nieuw huis. Dit deel, en straks ook alle andere delen, zijn te koop via webshop van Koos, waar je ook veel leuke andere producten van Koos kunt vinden.

Koos zoekt een huis webshop

Winactie Koos zoekt een huis is gesloten

Met dank aan Team Koos mag ik het boek Koos zoekt een huis weggeven. De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

63 thoughts on “Nationale Voorleesdagen – ‘Koos zoekt een huis’

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.