Weekoverzicht | Never a dull moment week 20

School is weer begonnen, maar we sloten de vakantie mooi af met Moederdag, een premiere en een lekker etentje. Daarna begon het gewone leven weer, maar natuurlijk nooit zonder een dull moment deze week. Zo brachten we een bezoekje aan de kapper, het ziekenhuis en de Apenheul.

Zondag 13 mei

Moederdag! Ik mocht heerlijk uitslapen tot wel 10.30! Uiteraard kreeg ik uitgebreid ontbijt op bed met zelf gemaakte croissantjes, aardbeien en kinderchampagne. Na 2 weken goed te hebben verstopt, mochten de meiden mij ook eindelijk hun moederdag cadeau geven. Ik kreeg een mooi schilderij van Kleine Zus en een memobord van Grote Zus. Verder was er nog pakketje met een Lonely Planet voor New York en mooie hart koekjes van de HEMA. Ik werd dus heerlijk verwend!

 Na een ontspannen ochtendje maakte we ons klaar voor een echte premiere. Vandaag ging de theatershow Pipo de Clown en de Piratenprinses in premiere in de Leidse Schouwburg en wij mochten daarbij zijn. We hadden er op de fiets heen kunnen gaan, maar we werden opgepikt door Miriam, die met haar meiden ook daar naar toegingen.

 

Het is altijd leuk om naar de Leidse Schouwburg te gaan, want daar heb ik jaren met veel plezier gewerkt in mijn studententijd. Ondertussen is er wel aardig wat verbouwd, maar het blijft toch een van de mooiste schouwburgen in Nederland. Bij de ingang werden we opgewacht door Nononon, de ezel van Pipo de Clown, waarmee de kinderen op de foto mochten. Binnen konden ze een zonnetje op hun wang laten schminken, net als Pipo en er was heerlijke (kruimel)appeltaart van MammaLoe. De voorstelling was een spannend verhaal, vol leuke liedjes en grappige scenes met de Dikke Deur. We hebben genoten.

 

Lees ook; Pipo de Clown en de Piratenprinses

Na afloop werden we door Papa’s Liefste opgehaald. Samen met vrienden gingen we namelijk borrelen en eten voor Moederdag. Zo sloten we deze mooie meivakantie goed en gezellig af.

Maandag 14 mei

Vandaag begon het gewone leven weer! Iedereen moest naar school en werk. Het was dus weer even wennen aan het ritme, maar iedereen was op tijd waar bij zijn moest. ’s Avonds ging ik sporten en de Falafel salade na afloop was weer een traktatie.

Dinsdag 15 mei

Nadat ik de meiden had afgezet op school, fietste ik door naar het huis van mijn vader. Het opruimen begint nu echt op zijn einde te komen. Mijn zus heeft nog wat grote spullen verhuisd en dat scheelt ook meteen. Totdat ik de meiden weer van school moest halen, heb ik verder dingen opgeruimd en andere zaken afgehandeld. Het was een productieve dagje.

Na school reden Kleine Zus en ik naar de stad. Haar paspoort was verlopen en moest dus voor de zomervakantie snel nog even verlengd worden. We maakte nieuwe pasfoto’s en waren mooi op tijd op het stadhuis. In tegenstelling van het aanvragen van Grote Zus, verliep alles deze keer gesmeerd en lukte het in een keer. Natuurlijk haalde we ook na afloop samen een lekker ijsje.

’s Avonds werd er heel luxe voor ons gekookt door de meiden! Pasta Pesto met veel groente en feta. Het was heerlijk

Woensdag 16 mei

Sinds het begin van de week had Grote Zus al gevraagd of ik een afspraak bij de kapper wilde maken. Ze wilde graag haar haar afknippen om te doneren. Gelukkig had de kapper na schooltijd nog een gaatje voor beide dames. Spannend vond ze het wel, maar ze was vastbesloten het te doen. Knip Knip en daar gingen haar 2 lange vlechten er af. Omdat ze vrij lang haar heeft, bleef er ook nog een mooie lengte over, net tot op haar schouders.

   

Gezien deze dappere daad en het mooie weer, was het een goed excuus om nog een keertje te stoppen bij de ijswinkel.

’s Avonds had ik een etentje met vriendinnen. Het was reuze gezellig en we hebben heerlijk gegeten.

Donderdag 17 mei

Nu het gewone leven weer is begonnen en iedereen weer terug is vakantie. Tijd voor een koffie afspraak! Ik had mijn laptop meegenomen, dus kon ik na het koffiedrinken nog even lekker ongestoord mijn mailbox leegwerken.

Uit school moesten we met Kleine Zus naar het ziekenhuis. Omdat zij vorige week 2x een enorme hoofdpijnaanval had, wilde de huisarts toch dat ze werd nagekeken door de kinderarts. In de wachtkamer konden we mooi de uitnodigingen voor haar kinderfeestje schrijven.

Gelukkig vond de kinderarts verder niets bijzonders en is de diagnose migraine. Weinig aan te doen, behalve wat pijnstillers in huis halen en een dagboekje bijhouden om te kijken of we kunnen zien wat de migraine triggert.

’s Avonds zou ik eigenlijk gaan sporten, maar nu had ik zelf hoofdpijn en rugpijn, dus besloot ik een avondje rustig thuis te blijven.

Vrijdag 18 mei

Op vrijdag was er de hele dag school en werk. Ik had gehoopt op een berichtje uit Calais wat betreft onze plannen voor het aankomende weekend. Helaas kreeg ik geen bevestiging  en gooide we ’s avonds de plannen snel om. Geen ramp, want bij de Bankgiro Loterij had ik 4 kaartjes gewonnen voor de Apenheul voor morgen. Na wat zoeken vonden we ook nog een mooi huisje in de buurt. Ook ontving ik nog een mooi pakketje van Lucardi!

Zaterdag 19 mei

Helaas was mijn rugpijn sterk toegenomen en kon ik nauwelijks lopen. Inpakken van de koffers en het opruimen van het huis (want de buurvrouw pas op het huis en Oude Poes), is dan niet echt ideaal. We gingen dan ook een uur later weg dan gepland. Voordat we de stad verlieten, deden we nog snel even een rondje langs alle vriendjes en vriendinnetjes van Kleine Zus voor haar kinderfeestje.

 

Aangekomen bij de Apenheul regende het helaas een beetje. Het lijkt wel of wij daar een abonnement op hebben, want we hebben wel eens eerder door de regen door de Apenheul gelopen. Het jammere is dan dat de loslopende aapjes hoog in de bomen blijven zitten. Gelukkig lieten ze zich toch wel zien, al bleven sommige lekker dicht tegen elkaar aan zitten.

De meiden vermaakt zich prima en door al het lopen (en pijnstillers) werd mijn rug ook wat losser. Pas toen de Apenheul ging sluiten, verlieten we het park. We deden nog wat boodschappen in Apeldoorn en reden daarna door naar Holten. Op de Buitenplaats Holten hadden we een spiksplinternieuwe bungalow kunnen huren. Ze hadden ons zelfs nog even gebeld om te zeggen dat de tuin om de bungalow nog moest worden aangelegd en we daardoor niet helemaal tot aan de deur de auto konden parkeren. We waren de eerste die in deze bungalow zouden overnachten. Na een rondje over deze mini camping vonden we maar 1 bungalow waarbij de tuin nog niet af was. De sleutelcode klopte, dus dat moest hem wel zijn.

  

Het rook nog helemaal nieuwe binnen en zag er super mooi en modern uit. Omdat het al laat was, aten we snel en ging iedereen, na een lange dag, lekker vroeg naar bed.

Wat zijn jullie plannen voor dit lekker lange Pinksterweekend? 

Spread the love

4 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 20

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: