Zomervakantie Tip Op zeilkamp bij 't Garijp

Tip voor de zomervakantie | Op zeilkamp bij ’t Garijp

Zelf heb ik jaren gezeild bij de Zeeverkenners en het is ook daar waar Papa’s Liefste en ik elkaar hebben ontmoet. Nu is het zeilen helaas bij ons op een wat lager pitje komen te staan. Wel zouden we graag onze liefde voor het zeilen overbrengen naar onze dochters. Vandaar ook dat we heel enthousiast waren toen zij op zeilkamp ging bij ’t Garijp met een vriendinnetje.

Zomervakantie Tip | Op zeilkamp bij 't Garijp

Zeilschool ’t Garijp

De Zeilschool ’t Garijp vind je aan de Friese wateren in Goingarijp, ten zuidoosten van Sneek en ten noordwesten van Joure. Het is een familiebedrijf dat al ruim 25 jaar professioneel actief is in de watersport. Tijdens de vakanties kun je hier terecht voor verschillende zeilkampen en – cursussen. Deze worden aangeboden voor zowel voor beginners als (ver)gevorderden. En er is ook keuze uit het leren zeilen, windsurfen, kiten of suppen. Omdat ’t Garijp ook een watersportcentrum is, heb je keuze uit verschillende boten en windsurfplanken.

Zeilkamp

Hoe ziet het programma van een zeilkamp met de zeilschool eruit? Elke ochtend ontbijten alle cursisten gezellig met z’n allen en wordt alvast het lunchpakket voor de middag klaargemaakt. Daarna gaan ze het liefst direct het water op, als het weer het toelaat. Zo kan er lekker gevaren worden en goed geoefend. In de middag en avond wordt er naast het zeilen ook een wisselend programma aangeboden door de instructeurs. Minimaal één keer wordt er een dagtocht gemaakt en wordt er soms een leuk Fries dorp bezocht.

Tot een uurtje of 5 wordt er gezeild, daarna heeft iedereen een uurtje vrij op de zeilschool. De bar is dan open en kan er wat lekkers besteld worden en spelletjes gespeeld worden. Rond etenstijd wordt gezamenlijk de tafel gedekt. Elke dag wordt er een gezonde en heerlijke maaltijd verzorgd. Ook zijn er altijd gezellige avondactiviteiten die elke dag weer anders zijn, geen dag is hetzelfde! Als kers op de taart is er op de laatste dag de traditionele vossenjacht en natuurlijk een bonte avond!

Wat vonden wij ervan?

Tijdens de meivakantie mochten de meiden dan eindelijk op zeilkamp bij ’t Garijp. Al weken werd er naar uitgekeken. Vooraf kregen we een paklijst, zodat we zeker wisten dat we alles bij ons hadden. Voor de zekerheid toch ook nog even snel een regenpak gekocht, want je weet het in Nederland eigenlijk nooit met het weer. Gelukkig waren de voorspellingen goed. De meiden waren wel een beetje zenuwachtig om een paar dagen van huis weg te zijn.

De accommodatie is in een oude boerderij met veel hoekjes en trappetjes en gezellig ingericht. De meiden voelden zich er meteen thuis en vonden het dan ook niet heel erg om achtergelaten te worden.

3 dagen hoorden we niets…. Mobiele telefoons mogen namelijk niet meegenomen worden naar de zeilschool. Ik had Grote Zus wel gevraagd dit toch te doen, zodat ze voor de review wat foto’s voor mij kon maken. Als moeder kon ik het toch niet laten om even een appje te sturen met de vraag of ze het wel leuk had.

Helaas weer naar huis

Op zaterdag mochten we de meiden weer ophalen bij de zeilschool in Friesland. Natuurlijk vol verhalen. Het was prima zeilweer geweest alle dagen. Wel een beetje koud, maar toch hadden ze wel 7 uur achter elkaar op één van de dagen gezeild. Helemaal alleen in een optimist. Het was verder ook supergezellig geweest met de andere kinderen en de staf. Na afloop kreeg ze allemaal een echt erkend Jeugdzeildiploma van het CWO en de ouders de barrekening 🙂

Met de zeiluren die ze gemaakt had, was het enthousiasme daar! Ze zou graag nog veel vaker willen zeilen en natuurlijk ook bij ’t Garijp op kamp. Daar kunnen wij natuurlijk geen nee op zeggen 😉 Wij hebben namelijk ook heel leuke vakantiehuisjes in de buurt gezien. Volgend jaar mag Kleine Zus ook en dan huren wij lekker een huisje voor onszelf daar in de buurt.

Meer informatie Watersportcentrum ’t Garijp

Adres Zeilschool:
It String 7
8511 AB Goingarijp
Telefoon: +31 (0) 566 689396
Email: [email protected]
Website: www.garijp.nl
Klik hier voor alle data en prijzen

Spruitjes bah! 

Mocht je je als ouders zorgen maken of je kinderen tijdens de zomervakantieweek wel goed eten, dan biedt ‘t Garijp de perfecte oplossing. Niemand minder dan chefkok Piere Wind werkte namelijk samen met de zeilschool om een gezond en verantwoord menu samen te stellen. Pierre is onder andere bekend om zijn gerechten zoals mosterd-sambalijs, dropsoep en de spruitjesburger. Maar don’t worry, voor ‘t Garijp bedacht deze bekende chef minder extreme gerechten en andere lekkernijen. Wil je de proef om de som nemen, Pierre Wind komt inde week van 21 tot 27 juli zelf een keer koken bij ‘t Garijp. 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.