Ontdekt de Zeemonsters in het Maritiem Museum Rotterdam

Ontdek de Zeemonsters in het Maritiem Museum Rotterdam

Vandaag opende er een nieuwe familietentoonstelling in het Maritiem Museum Rotterdam; Zeemonsters. Al jarenlang worden er veel verhalen verteld over de monsters die in zee zouden leven. Van reuzekrabben tot de ogenschijnlijk lieve zeemeerminnen op de Loreleirots. Wij mochten vandaag een kijkje komen nemen tijdens deze opening. Geloven wij of alle zeemonsters bestaan? Lees verder, want ik mag ook het mooie prentenboek Eiland verloten.

Ontdekt de Zeemonsters in het Maritiem Museum Rotterdam

In de familietentoonstelling Zeemonsters (4+) ontdek je de werelden van zes waterwezens. Je neemt het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoet mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan?

Ontdek jij of ze echt bestaan?

Verhalen over zeemonsters zijn al eeuwen oud. Vroeger reisden zeelui maandenlang onder barre omstandigheden over de baren. Dan kon het zomaar gebeuren dat je een zeehond op een zandbank, vanaf een afstandje, aanzag voor een zeemeermin. In de Middeleeuwen geloofden mensen dat zeemonsters echt bestonden. Daarom zijn ze terug te vinden op oude zeekaarten, waarvan een aantal bijzondere exemplaren te zien zijn in deze tentoonstelling.

Samen met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Door een samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam krijgen, naast de monsters, ook echte beesten een plek in deze tentoonstelling. Ook krijg je in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam 50% korting op je toegangsticket, op vertoon van je entreebewijs van het Maritiem Museum. Je ontdekt daar allerlei bonusmonsters! Bekijk de voorwaarden.

Ontdekt de Zeemonsters in het Maritiem Museum Rotterdam
Foto: Marco de Swart

Wat vonden wij ervan?

De tentoonstelling is te vinden op de 2e verdieping van het museum. Dit is sowieso de favoriete etalage van de kinderen. Hier vind je namelijk ook de cruise en Professor Plons. De nieuwe tentoonstelling neemt de kinderen meteen mee met zeemonsters die ze bijna allemaal wel kennen; de reuzekrab uit Viana, Jonas de Walvis, Monster van Loch, de Kraken en Loreley uit Peter Pan. Zelfs de Zeemeerminnen werden gezien als zeemonsters.

Aan de hand van het tentoonstellingboekje kunnen de oudere kinderen kijken of zij zelf denken of de zeemonsters bestaan. Voor de jonge kinderen is er ook van alles te ontdekken met verschillende filmpjes, hoekjes en sluipdoors. De tentoonstelling is zelf niet heel groot, maar precies goed.

Meivakantie vol Zeemonsters

Kom in de meivakantie langs in het Maritiem Museum Rotterdam en bezoek de nieuwe tentoonstelling over ‘Zeemonsters’. Tijdens de vakantie zijn er vele leuke activiteiten te doen. Maak bijvoorbeeld in de workshop ‘een zeemonster voor thuis’ je eigen zeemonster, maak er een film over of luister naar de verhalen van ‘Lampje’ en de geheimzinnige zeewezens.

Ontdekt de Zeemonsters in het Maritiem Museum Rotterdam
Foto: Marco de Swart

Praktische informatie

Tentoonstelling van 31 maart 2019 t/m september 2021.
Adres: Leuvehaven 1, 3011 EA  Rotterdam
Openingstijden: Di – za: 10-17u / Zon- en feestdagen: 11-17u
Entreeprijzen: Volw: €14 / 4 t/m 15 jr: €10 / tot 4 jr en museumkaart: gratis
Meer informatie:
MaritiemMuseum.nl

Winactie Prentenboek Eiland is gesloten

Eén van de Zeemonsters in de tentoonstelling is de schildpad uit het prentenboek Eiland van de tekenaar Mark Janssen. Op zijn rug staat een huisje en je kunt er lekker even gaan zitten om het boek te lezen. In het verhaal spoelen een vader en dochter aan op een eiland – maar dat is niet, wat het lijkt! Ik mag een exemplaar van het prentenboek verloten.

De winnaar is

  • De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Samenwerking
Spread the love

29 thoughts on “Ontdek de Zeemonsters in het Maritiem Museum Rotterdam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.