Weekoverzicht | Never a dull moment week 13

Weekoverzicht | Never a dull moment week 13

Deze week begon echte de lente. Dat is ook wel te zien aan de kleuren van mijn foto’s; veel groen en geel. We maakten daarom deze week ook veel foto’s voor een aantal reviewblogs die er aan staan te komen. Het was verder niet een heel druk weekje, maar toch kwam ik de man met de hamer wel tegen.

Weekoverzicht | Never a dull moment week 13

Zondag 24 maart

We hadden een heerlijk rustig weekend. Na de kinderyoga gingen we lekker naar huis, om daar lekker niets te doen. Grote Zus speelde met haar vriendje en Kleine Zus stortte zich weer op haar verjaardaguitnodigingen. Gisteren hebben we het feestje van Grote Zus gevierd en ze kan nu niet wachten op haar eigen feestje.

Ook in de namiddag of avond hebben we lekker thuis gecocoond 🙂

Maandag 25 maart

Papa’s Liefste was zo aardig om de meiden naar school te brengen, want het waaide buiten behoorlijk hard. Ik had zo een lazy start van de ochtend. Door mijn hernia is dat ook wel fijn. Ik kan buitenshuis niet zo veel doen en rommel dus wat rond, tussen de tijden dat ik op de bank of aan tafel zit.

Maandag is speeldate-dag voor Kleine Zus. Omdat haar grote zus dan ook bij een vriendinnetje is, heeft ze het huis ook voor zichzelf. Vandaag hadden we een vriendinnetje te spelen. Het laatste halfuurtje mag de Nintendo Switch aan. Game van vandaag was Go Vacation. Dit was ons eerste spel voor de Switch en nog steeds heel populair!

’s Avonds moest ik nog even de deur uit voor de Oudercommissievergadering van de KVD/BSO. Omdat de vorige voorzitter en notulist eind vorig jaar gestopt zijn, ben ik opeens de voorzitter geworden. Om deze rol goed te beginnen had ik meteen maar een reep Hands Off my Chocolate Eggbar meegenomen – een chocoladereep die bestaat uit paaseitjes 😉

Dinsdag 26 maart

Vandaag een dag met een lege agenda. Heerlijk! Ik kon een beetje in huis rommelen en aan mijn blog werken. Tussendoor nam ik ook lekker de rust en dat merk ik meteen aan mijn houding. Ik sta deze week een stuk rechter dan in de afgelopen maanden heb gedaan. Misschien ook dat mijn medicatie nu goed ingesteld is.

Aan het einde van de middag ging ik nog even naar de winkel. Van Princess mogen we hun nieuwe fondupan uit de Pure-serie uitproberen. We besloten te gaan kaasfonduen, iets wat we eigenlijk nooit doen. De meiden mogen bedenken wat we er in zouden kunnen dopen.

Ik koos natuurlijk voor de groententoevoeging, in de hoop dat ze dan misschien met een dikke kaassaus ook wat meer groenten zouden gaan eten. Of dat plannetje lukte, vertel ik jullie aankomende week in de review.

Woensdag 27 maart

Elke woensdag ben ik het eerste halfuurtje op school leesmoeder. Omdat ik dan vanaf thuis al halverwege naar de stad ben, reed ik vandaag daarna lekker door. Ik trakteerde mezelf daar op een lekker ontbijtje en Latte met sojamelk. Een uurtje later sloten 2 vriendinnen gezellig aan.

Voordat ik de meiden uit school ging halen, glipte ik nog even wat winkels binnen voor de nieuwe lente/zomercollectie. Voor Kleine Zus kocht ik een leuk setje, maar voor Grote Zus maak ik maar eerst foto’s om thuis te vragen of ze het ook leuk vond. Deze 2 kledingstukken van de Wibra werden goedgekeurd.

Omdat het woensdagmiddag was en mooi weer, besloot ik na de lunch eerst wat foto’s buiten te maken voor een aantal reviews die in de planning staan. De meiden werkten leuk mee, want in het vooruitzicht was een spannend pakketje, dat al een tijdje op mijn bureau stond te wachten op hen.

Ik wist dat ze al stiekem gekeken hadden en daarom zo goed meewerkten om de foto’s zo snel mogelijk te maken. In het pakketje zaten namelijk nieuwe edities van Poopsie Slime Surprise. De rest van de middag vermaakten ze zich dus prima met al dat slijm, eenhoorns en glitter.

En toen kwam de man met de hamer. Rond half vijf ging ik op de bank zitten en kon er niet meer vanaf komen. Ik appte Papa’s Liefste dat óf hij maar moest koken (alles was in huis) óf dat het pizza werd. Hij koos natuurlijk voor het laatste.

Donderdag 28 Maart

Geleerd van gisteren, besloot ik het vandaag het wat rustiger aan te doen en te beginnen met koffie. Pappa’s Liefste was ook thuis, omdat we een evaluatiegesprek hadden met de therapeut van Kleine Zus. Het was zeer verhelderend en geeft hopelijk ons wat meer handvaten bij haar woedeuitbarstingen.

Uit school had ik ineens 5 meiden in huis. Om mij aan mijn voornemen te houden mij vandaag niet druk te maken, maakte ik 2 kannen met limonade en zette ik een bak met fruit voor ze klaar. Zo kon iedereen zelf pakken wat ze wilden, wanneer ze wilden..

Kleine Zus en haar vriendinnetje moesten naar dansles en de moeder van het vriendinnetje en ik hadden afgesproken dat haar vader de meiden dan weer zou ophalen. Zo hoefte ik niet te blijven wachten. Dit was niet zoals Kleine Zus gewend was. Toen we ook nog eens haar tas thuis waren vergeten, waren de rapen helemaal gaar. Ik kon meteen de handvaten inzetten van de therapeut. Ze kalmeerde wel wat, maar dansen werd er niet meer gedaan. Hopelijk is ze volgende week meer aan het idee gewend.

Vrijdag 29 Maart

Mijn zonnebril kon ik helaas de hele dag in mijn tas laten. Op mijn tijdlijn zag ik dat velen van de zon genoten, maar dat zat er voor mijn vandaag niet in.

Vandaan een spannende dag, want mocht vandaag aanwezig zijn bij de onderwijsdag voor Specialisten Ouderengeneeskunde Bijzondere Bekwaamheid Huntington. Vanaf nu zal ik samen met een collega deze dagen gaan organiseren. Een nieuwe uitdaging, waar ik zeer naar uitkijk.

Zaterdag 30 Maart

Terwijl de meiden lekker naar scouting waren, gingen wij aan de slag in de tuin. We hebben nog al wat opruimklusjes liggen en met de uitbreiding van onze Black&Dekker gear, kunnen we dat mooi aanpakken.

Het was ook een goed moment om lekker op de fiets samen de uitnodigingen voor het feestje van Kleine Zus te gaan bezorgen. Ze mag nu op een grote fiets fietsen en nu gaat ze als een speer.

Opeens werd onze planning overhoop gegooid met een berichtje van de yogaschool of de meiden al onderweg waren? Vandaag was er een kijkje achter de schermen van Klokhuis. Ik had dit al weken in mijn agenda staan, alleen op zondag. Al mijn afspraken op zondag had ik daar ook omheen gepland. Snel dus de kinderen in yogakleding in de auto gezet.

Helaas konden de meiden ook niet de hele middag blijven. Want Grote Zus had ook nog een verjaardsgpartijtje van een klasgenootje. Nadat we haar bij de Jump XL hadden afgezet, reden wij door naar het Buitenhuisje. Ik had een appje gekregen van een vriendin dat ze daar gingen borrelen.

Het was prachtig weer en van borrelen werd het eten en gingen we pas weer naar huis toen de zon alweer aan het ondergaan was. Het was een zeer geslaagd einde van de dag.

Bij thuiskomst lag er ook nog een pakketje in de schuur, een knutselpakket van Yoshi, ter ere van de release van het spel Yoshi’s Crafted World voor de Nintendo Switch. Nu kunnen we zelf een mooie kijkdoos maken!

Heb jij deze week ook genoten van de mooie lentedagen?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.