Expiditie Knappe Koppen

Wordt ook een ontdekkingsreiziger op de Expiditie Knappe Koppen

Dat de mens een nieuwsgierig wezen is, bleek woensdagmiddag wel in het Maritiem Museum. Daar opende het museum de deuren van de nieuwe tentoonstelling Expeditie Knappe Koppen. Waar we vroeger wilde weten wat er aan de overkant van de zee te vinden was, kijken we nu wat verder naar de ruimte. André Kuipers is natuurlijk zo’n ontdekkingsreiziger van nu. In een speciaal jeugdcollege mochten nieuwsgierigere kinderen hem het hemd van het lijf vragen.

Expiditie Knappe Koppen Ontdekkingsreiziger

Expeditie Knappe Koppen

Maak kennis met vier avontuurlijke wetenschappers uit de 17e eeuw. Op grote VOC-schepen reisde zij de 7 zeeën over op zoek naar het onbekende. Dankzij hun doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en ambitie ontdekte zij de wereld voor ons. Benieuwd of er ook een ontdekkingsreiger in jou schuilt? Tijdens de tentoonstelling Expeditie Knappe Koppen kunnen kinderen (8+) 5 opdrachten uitvoeren, waarbij ze de skills van onderzoekers die hen voor gingen nodig hebben. Vind de letters en kom er achter wat André Kuipers nog niet ontdekt heeft. Je kunt er zelf nog ontmoeting met hem mee winnen.

Expeditie Knappe Koppen Expeditie Knappe Koppen

Nu, ruim 500 jaar later, kennen we de aarde en kijken we verder de ruimte in. Ontdekkingsreizigers van nu, zijn dan ook de astronauten. Om die reden heeft het museum André Kuipers gevraagd mee te werken. Hij herkent de veelzijdigheid, nieuwsgierigheid en het lef van zijn voorgangers. In de tentoonstelling gaat hij dieper in op de onderbelichte kant van zijn leven en werk, en vaart vooruit richting de toekomst.

 

Jeugdcollege

Dat André Kuipers populair is onder de kinderen bleek woensdagmiddag wel weer De kaartjes voor dit jeugdcollege vlogen de deur uit en ruim 1,5 uur voor het begin, zaten de eerste kinderen al klaar. Alle kinderen mochten op een kaartje een vraag stellen aan André Kuipers.

Nienke van het Klokhuis en de Buitendienst presenteerde vanmiddag het jeugdcollega. Helaas konden niet alle vragen worden beantwoord en had zij de leukste verzameld. De kinderen mochten ze zelf stellen op het podium en de rest van de zaal hing aan zijn lippen.

 

Zo vertelde hij dat hij eigenlijk ook liever een ontdekkingsreiziger genoemd werd dan astronaut. De kinderen wilde bijvoorbeeld weten hoe wat was om te zweven en niet te kunnen zitten of liggen. Een andere jongetje vroeg ze ook iets vergeten waren mee te nemen op reis. Gelukkig niet, maar ze raakte wel eens iets kwijt in het ruimteschip. Want alles wat je niet vastmaakt, zweeft zomaar weg. Gelukkig hadden ze een 3D printer aan boord en konden ze zo bijvoorbeeld een nieuwe tang maken.

Jeugdcollege Nieuwsgierig naar wat hij nog meer vertelde? Op de Facebookpagina van het Maritiem Museum kun je een deel van het college terugkijken

Maritiem Museum

Wij waren nog niet eerder in het Maritiem Museum geweest en helaas nu ook te kort om alles te bekijken. Maar we komen zeker terug, want het is een erg interactief museum. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen in een cruise of op avontuur met Professor Plons. Daar maken ze spelenderwijs kennis met verschillende schepen, het werk in de haven en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip over de wereld vervoerd worden

Het museum is open van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00u. Alleen tijdens schoolvakanties van de regio midden zijn ze ook op maandagen.
De tentoonstelling is nog te zien tot oktober 2018.
In de meivakantie kunnen jonge avonturiers nog verder op ontdekkingsreis door het Maritiem Museum via een rariteitenkabinet en allerlei workshops.

Kaartjes kosten voor volwassenen € 11,50 en voor kinderen van 4 t/m 15 jaar € 7,50
Kinderen tot 4 jaar, mensen met een Museumkaart, Rotterdampas, ICOM, en leden van de vereniging Rembrandt hebben gratis toegang.

Wij zijn gekomen met de trein en de metro, want voor de deur van het museum vind je het metrostation Beurs. Maar je kunt ook de waterbus (halte Erasmusbrug) of de
Watertaxi:(halte Leuvehaven) nemen.

Kom je met de auto weett dan dat het museum géén eigen parkeergelegenheid heeft. In de directe omgeving, langs de Schiedamsedijk of in de parkeergarages in het centrum, kun je betaald parkeren.
Heb je een e-ticket? Dan ontvang je 20% korting in de APCOA parkeergarage, Hartmansstraat 35 Rotterdam. Laat je parkeerkaart hiervoor bij binnenkomst in het Maritiem Museum afstempelen op vertoon van je e-ticket.

Welke vraag zou jij stellen aan André Kuipers?

Spread the love

12 thoughts on “Wordt ook een ontdekkingsreiziger op de Expiditie Knappe Koppen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.