Mamabloggers Amersfoort

Mamabloggers Tour – 5 Hotspots in Amersfoort

Een tijd je terug zal ik op Facebook een berichtje voorbij komen dat er voor Mamabloggers een speciale rondleiding georganiseerd werd door Amersfoort. Ik had wel eens gehoord dat Amersfoort een hele leuke winkelstad was, maar zelf was ik er nog nooit geweest. Op een vrijdagochtend scheen de zon en stapte ik op de trein voor een dagje Amersfoort.

Mamabloggers Amersfoort

De Mamabloggers Tour begon pas om 11.30, dus ik kon lekker rustig aan doen in de ochtend. Vanuit Leiden is maar een uurtje met de trein, met een keertje overstappen in Utrecht. Vanaf het station Amersfoort was het nog wel een goed kwartiertje lopen naar het centrum. Gelukkig werd de route goed aangegeven met metalen pijltjes op de grond. Het zonnetje scheen, dus het was geen straf en zag ik zo al meteen de mooie straatjes van het centrum.

De tour werd georganiseerd door Evelyne van TravelGloss.eu. Op de tour gingen verder mee Miryam en Merle van Mama Zijn en Linda names Mamsatwork. Niet een hele grote groep, maar wel erg gezellig.

The Blueberry

De dag begon in het ontbijt & lunchzaak The Blueberry. The Blueberry ligt aan een gezellig pleintje, waar op dat moment ook markt was. Niet geheel toevallig, want de zus van Evelyne, de andere Buttercup Sister, is de eigenaresse. Je waant je er helemaal in New York, want op de menu kaart vind je Red Velvet cupcakes, torenhoge taarten en natuurlijk New York cheesecake. Maar ook lunchgerechten als Pancakes en Sloppy Joe, een heerlijke typisch Amerikaanse hamburger.

 

 

Onder het genot van een kopje koffie een heerlijke Amerikaanse lekkernijen maakte we kennis met elkaar en legde Evelyne uit wat ze voor ons in petto had.

Loods of Stock

De eerste stop van de tour was Loods of Stock.Een beetje een primeur, want de winkel had pas een paar dagen daarvoor haar deuren geopend. Eigenlijk was het een pop-up store, maar door het succes daarvan is dit hun 2e vaste winkel.
Deze winkel hangt vol met samples van merken zoals Le Chic, NoNo, Airforce, Twinlife, Cakewalk, Indian Blue Jeans, Jake Fischer, Retour en American Outfiters, Allemaal kinderkleding voor de helft van de prijs of minder. De kledingmaten lopen van 62-170, dus voor elke moeder een walhalla om een leuk koopje te scoren. Naast kinderkleding zijn er ook Sample schoenen verkrijgbaar al vanaf maat 20.

 

Amersfoort

Het was buiten heerlijk in de eerste lente zonnen stralen en Evelyne ons nog wat meer zien van de stad Amersfoort. Zo liepen we door de grote winkelstraat de Langestraat, langs de biblotheek op het nog nieuwe Eemplein en natuurlijk langs de Koppelpoort.

Spui

De Mamabloggers Tour was inclusief lunch en daarvoor werden we uitgenodigd bij Spui. Dit restaurant ligt net achter de Koppelpoort en tegenover het museum Flehite. Helaas was het zonnetje nog net te zwak om buiten te kunnen zitten op hun mooie terras. 

 

De gerechten die geserveerd worden zijn zoveel mogelijk producten van regionale leveranciers en indien mogelijk ook biologisch. Alle gerechten hebben het formaat van een tussengerecht, dus niet te groot. Maar dit geeft wel de mogelijkheid om er wat meer te proeven. Wij kregen een erg lekkere courgettesoep en broodjes zalm, carpaccio en geitenkaas.

 

De Keizerin

We vervolgde de tour en gingen naar binnen bij De Keizerin, een winkel naar mijn smaak. In de rekken hingen namelijk veel vrolijke gekleurde kleding, van onder ander mijn lievelingsmerk King Louie. Maar ook waren er veel leuke accessoires, cadeautjes en hebbedingetjes te vinden. De eigenaresses vertelde ons dat ze 12 jaar geleden eens iets anders wilde verkopen dan de standaard kleding in saaie kleuren. En dat is gelukt, want haar klanten komen uit de hele regio om te shoppen.

 

Arthur & Willemijn

Het laatste bezoekje brachten we aan de winkel Arthur & Willemijn. We werden daar ontvangen door Willemijn, niet de Willemijn, van Arthur, maar de schoondochter (whats in the name 😉 ) Het is een echt familiebedrijf en nadat Arthur en Willemijn wat meer op de achtergrond gingen werken, met nam hun zoon Sander en zijn vrouw Willemijn de dagelijks leiding over. Graag wilde ze hun eigen stempel op de winkel achterlaten en begonnen zij met hun bijzondere missie BE-YOU-TIE-FULL 

Ze hoorde in de pashokjes soms hartverscheurende verhalen van vrouwen die gebukt gaan onder de druk van het leven, het moederschap, werk en relaties en zo kritisch naar zichzelf kunnen zijn. Zij besloten daarom om deze vrouwen extra aandacht te geven en ze zich beter in hun vel te laten voelen. Zo kun je een afspraak maken van 2,5 uur voor gratis styling advies.

Maar bij Arthur en Willemijn gaan ze verder dan dat. Ze leiden hun personeel speciaal op om hun filosofie uit te dragen. Want hun doelstelling is de meest oprechte en pure fashion retailer van Nederland te zijn. Maar ook online kun je je persoonlijk stylingprofiel aanmaken. Hier vind je tools zoals kleur-, pasvorm- en stijladvies die je helpen focussen op jouw sterke punten. Ook vind je je eigen advies terug en kun je online advies vragen als je geen tijd hebt om naar de winkel te komen.

Zelden heb ik een winkel bezocht waar ze zo bevlogen zijn om je als klant op alle manier te helpen. Naast de winkel in Amersfoort zijn er al 6 winkels in Nederland en denken ze na over een 7e. Hopelijk een beetje dichterbij Leiden, want dan zou ik zeker daar graag komen voor advies en kleding.

Conclusie

Het was hele gezellige dag gehad in Amersfoort en ben erg verrast door de leuke en orginele hotspots in deze stad. Ik heb ook nog maar een klein deel gezien van de leuke winkels en de mooie stad. En ik zal dus zeker nog een keertje terugkomen!

Volgende keer misschien een Bloggerstour door Leiden?

Lees ook:
Mamabloggerstour langs de pareltjes in Delft
Bloggerstour in Westland, de best bewaarde plekjes

Spread the love

13 thoughts on “Mamabloggers Tour – 5 Hotspots in Amersfoort

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.