Het sprookje van Peer Gynt

Theatertip | Het sprookje van Peer Gynt (6+)

Op 23 april speelt het Het Residentie Orkest het Noorse Sprookje van Peer Gynt. Misschien zegt dit sprookje je niets, maar de muziek van Edvard Grieg herken je meteen. Een bezoekje aan het Amaretheater is dan ook zeker een aanrader voor het hele gezin. Beleef de prachtige muziek samen met live animaties en laat de verteller je helemaal meenemen in het verhaal. Ik mag voor deze voorstellingen 4 kaartjes verloten, voor 1 gezin.

Het sprookje van Peer Gynt

Het sprookje van Peer Gynt is een Noors volksverhaal dat werd geschreven door de Noorse schrijver Henrik Ibsen. Het verhaal gaat over een jonge man genaamd Peer Gynt die leeft in het land van de trollen en avonturen beleeft terwijl hij op zoek is naar zichzelf en zijn plaats in de wereld.

Peer Gynt is dan misschien een kwajongen met een (héél) rijke fantasie, maar wel een heel leuke. Peer komt uit de bergen en is zo eigenwijs als het maar kan. Het liefst doet hij alles wat niet mag, en als hij in de problemen komt, weet hij het hardst van iedereen weg te lopen. Hij beleeft vele avonturen, waaronder het ontvoeren van een bruid op haar trouwdag, het jagen op herten en het ontmoeten van de trolkoningin.

Het sprookje van Peer Gynt is een zoektocht naar identiteit en betekenis in het leven. Het benadrukt de noodzaak van verantwoordelijkheid en de kracht van liefde en vergeving. Het verhaal is vaak aangepast voor toneel en is wereldwijd bekend geworden door de muziek van Edvard Grieg, die de muziek componeerde voor de toneelversie van het verhaal.

Residentie Orkest x Peer Gynt

Op 23 april speelt Het Residentie Orkest de prachtige muziek van Griegs en samen met de live animaties en de verteller word je helemaal meegenomen in het verhaal van Peer Gynt.

Dirigent: Sander Teepen
Acteurs: Rogier van Erkel & Lotte van Dijck
Locatie: Concertzaal Amare, Den Haag

10.00 uur – zaal open
11.00 uur – concert
12.00 uur – einde concert
12.00 uur – Instrumententuin

De kaarten voor de voorstelling zijn hier te koop. De kaartjes voor kinderen tot 27 jaar kosten €10 en boven de 27 jaar €20. De prijzen zijn inclusief garderobe en koffie/thee/limonade na het concert.

De Instrumententuin

Zou je wel eens instrumenten willen uitproberen? Kom na het concert zelf toeteren, pingelen en trommelen samen met de musici van het orkest. De Instrumententuin is open tot een uur na het concert.

Lees ook: Anne de Poes (4+) van Het Residentie Orkest

Winactie Het sprookje van Peer Gynt (6+) is gesloten

In samenwerking met Het Residentie Orkest mag ik 4 vrijkaartjes voor 1 gezin voor deze voorstelling verloten voor de voorstelling op 23 april in het Amara in Den Haag om 11.00u

 • De winnaar is bekend en zal persoonlijk een mailtje ontvangen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

4 thoughts on “Theatertip | Het sprookje van Peer Gynt (6+)

 • Gerda Paauw says:

  Wij doen met onze klas mee op vrijdag 21 april met het meespeelconcert van dit sprookje met het resudentieorkest. Al weken aan het voorbereiden. Toffe ervaring, gave muziek.

  Het lijkt me geweldig om daarna, op zondag, met m’n eigen kinderen in het publiek te mogen zitten. Ons favoriete sprookje is Tijl Uilenspiegel. Ook op klassieke muziek. Heerlijk om bij weg te dromen!

 • Albert Paauw says:

  Wat een leuke actie! Daar ben ik graag bij.

  Mijn favoriete sprookje is Roodkapje. Zeker in het sprookjesbos of in een filmpje, want dan mag ik de stoere papa zijn van mijn dochter 😉 Die wolf is zo spannend dat zich (heerlijk) aan mij vastklampt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.