Anne de Poes

TheaterTip | Anne de Poes (4+)

Afgelopen zondag mochten wij met de meiden naar het Amare theater in Den Haag voor de première van de voorstelling Anne de Poes. Deze voorstelling voor iedereen van 4 jaar en ouder is een nieuw symfonisch sprookje geschreven door Herman van Veen. Vooralsnog was dit een eenmalig optreden, maar wij hopen zeker dat hij vaker te zien zal zijn in de theaters in Nederland.

Anne de Poes

Er was eens een jonge, rossige kat genaamd Anne de Poes. Op een dag raakt ze haar familie kwijt. Daarom gaat ze samen met meeuw Midas op reis. Op zoek naar haar onbekende vader, een zwerfkat. Op dit avontuur doorkruist ze vele landen en komt ze allerlei kleurrijke figuren tegen. Ga je mee Annes neus achterna, op zoek naar haar papa?

Een nieuw symfonisch sprookje van Herman van Veen

In de jaren zeventig werkte Herman van Veen al eerder met Het Residentie Orkest aan een ander, heel bekend het symfonische sprookje; ‘Alfred J. Kwak in Eend grote terts’. Nu, heel veel jaren later, schreef hij een nieuw verhaal voor dit roemrijke orkest, ‘Anne de Poes’. Deze keer stond Poes Lisa stond met zijn dochter Anne model voor het verhaal. Van Poes Lisa leende hij haar kattenkwaad en snoezen, van Anne haar nieuwsgierigheid en grapjes. Herman van Veen “Het was niet moeilijk het verhaal van Anne de Poes te schrijven; Anne is immers de som van een huiskat, een dochter, een reizende vader en een overleden oma.”

Anne de Poes

Ensemble Residentie Orkest
Dirigent: Joost Geevers,
Regie en script: Herman van Veen
Muziek: Edith Leerkes,
Vormgeving: Cynthia Borst
Liedteksten: Mark Haayema
Acteurs: Mark Haayema en Eric-Jan Lens.

De Instrumententuin

Na afloop van de voorstelling is het mogelijk voor de kinderen om zijn ook kennis te maken met verschillende muziekinstrumenten. Alle kinderen mogen dan zelf toeteren, pingelen en trommelen samen met de musici van het orkest. De Instrumententuin is open tot een uur na het concert.

Wat vonden wij er van?

Ik ben dol op sprookjes en wat is er dan niet fijner om in het theater je te te laten meevoeren met het verhaal en mooie muziek. De voorstelling van Anne de Poes doet dat zeker. Aan de hand van poezenpoppen in verschillende maken en koffers met mooie landschappen, vertellen de poppenspellers Mark Haayema en Eric-Jan Lens het avontuur van Anne de Poes. Haar moeder is woont op een schip, maar ontmoet op een avond aan wal een zwerfkat en een paar weken later worden er kittens geboren aan boord.

Daar moet de schipper niets van weten en de kittens worden overboord gegooid. Gelukkig belanden ze op een drijvend deur. Maar uiteindelijk overleeft alleen Poes Anne dit en na het overlijden van ook haar moeder, gaat ze met een paar aanknopingspunten en de hulp van de zeemeeuw Midas op zoek naar haar vader. Uiteraard gaat dat niet helemaal van een leie dakje en ontmoeten Poes Anne een heleboel andere grappige dieren op haar reis.

Dit theaterstuk is een aanrader voor groot en klein. Het verhaal is spannend en grappig en zit voor leuke (meezing) liedjes. Wij hebben een hele leuke ochtend gehad en hopen dan ook zeker dat veel meer kinderen en hun (groot)ouders deze voorstelling kunnen gaan zien

TheaterTip; Het sprookje van Peer Gynt (6+)

Peer Gynt

Op 23 april speelt het Het Residentie Orkest in het Amare theater in Den Haag Het sprookje van Peer Gynt. Dit Noorse sprookje gaat over Peer Gynt, een kwajongen met een (héél) rijke fantasie. Peer komt uit de bergen en is zo eigenwijs als het maar kan. Het liefst doet hij alles wat niet mag, en als hij in de problemen komt, weet hij het hardst van iedereen weg te lopen. Maar, pas op. Als je altijd alleen maar je eigen gang gaat, blijf je op het eind misschien wel helemaal alleen achter. Het orkest speelt de prachtige muziek van Griegs en live animaties neemt de verteller je mee in het verhaal van Peer Gynt.

De kaarten voor de voorstelling zijn hier te koop. De kaartjes voor kinderen tot 27 jaar kosten €10 en boven de 27 €20. Dep rijzen zijn inclusief garderobe en koffie/thee/limonade na het concert.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.