Vier de lente bij TuinIdee 2018

Ik kan niet wachten tot dat de zon weer gaat schijnen en we lekker veel buiten kunnen zijn. Dit voorjaar gaan we onze voortuin flink opknappen. Ik verheug mij dan ook al enorm om daar vele uurtjes deze zomer in te kunnen gaan doorbrengen. Wat we precies met de tuin willen weten we nog niet, dus vandaar dat wij tussen 22 tot en met 25 februari een kijkje gaan nemen bij TuinIdee 2018, hét inspiratie-evenement voor de tuinliefhebbers. Kun je ook wel inspiratie gebruiken voor je tuin, doe dan mee met de winactie, want ik mag 3x 2 toegangskaartjes weggeven.

TuinIdee 2018

TuinIdee 2018: aftrap van nieuw tuinseizoen

Als tuinliefhebber moet je zeker een bezoekje gaan brengen aan TuinIdee, hét inspiratie-evenement voor alle tuinliefhebbers. Van 22 tot en met 25 februari opent de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch haar deuren voor het grootste tuinevenement van Nederland. Dit is meteen ook de aftrap van het nieuwe tuinseizoen. TuinIdee biedt dit jaar nog meer inspiratie voor iedere tuinliefhebber. Of je nu op zoek bent naar een onderhoudsarme tuin of een beetje luxe. Dit keer is het vierdaagse evenement nog groener, verrassender en groter met zo’n 200 aanbieders met topmerken.

Groen welkom

Ik ben zelf nog nooit eerder naar TuinIdee geweest, maar ik heb mij laten vertellen dat de eerste verrassing al de entree is. Deze nieuwe, indrukwekkende hal – ter grootte van anderhalf voetbalveld! – vormt het groene hart van TuinIdee. Hier kijk je je ogen uit in de vele voorbeeldtuinen, kun je mee ook doen aan leuke workshops. In het Tuintheater geven bekende tuin-personality’s zoals Rob Verlinden, Ivo Putman, Boer Tom, Jurgen Smit en Romeo Sommers hun presentaties over het ideale tuinontwerp, de laatste tuintrends, bijzondere planten en nog veel meer.

Eigen route

Heel prettig is dat je kunt kiezen voor jje eigen route op dit grote event. Het aanbod van de vele deelnemers op TuinIdee is dit jaar ingedeeld in categorieën. Of je nu een fanatieke tuinier bent of liever kiest voor gemak, jij bepaalt je eigen tuinroute op het event. Wij gaan zeker voor de route Tuinmeesters. Hier staan diverse tuinadviseurs klaar met advies en inspiratie voor het ontwerp en onderhoud van je tuin. Omdat wij niet echt groene vingers hebben is de route ‘Genieten en onderhouden’ ook echt iets voor ons Hier vind je oplossingen voor een makkelijke tuin met handige gereedschappen en materialen voor sfeer en ontspanning. Zo haal je met zo min mogelijk tijd het maximale uit je tuin!

TuinIdee 2018Gezinstuin

Omdat het bij ons vakantie, gaan de meiden gezellig mee naar TuinIdee 2018. Want onze tuin moet natuurlijk ook voor hen een leuke plek zijn om te spelen. Het liefste zien wij dat onze tuin een verlengstuk wordt van onze woonkamer. Ook hiervoor kun je terecht op dit event en vind je onder andere groene sfeermakers, interieuritems en complete buitenkeukens. En voor de meiden is er een groot aanbod van speeltoestellen, zwembaden en blotevoetentegels. Natuurlijk moeten ze die wel eerst even uittesten. 

Tuinidee 2018

Gezonde tuin

Toen ik klein was, hadden wij al een tuin voor eetbare planten, zoals vruchtenbomen en -struiken. Magisch en heerlijk vond ik dat! Deze trend is weer helemaal terug en dat is te zien op de route van de ‘Eetbare tuin’, dé pitstop voor de doe-het-zelver die ondersteuning zoekt om de moestuin vruchtbaarder te maken of het stekken nog eenvoudiger te maken. De gezonde tuin krijgt ook uitgebreide aandacht met natuurlijke en ecologische insectenbestrijders, recycleoplossingen en zonnepanelen.

Praktische informatie

TuinIdee is van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari 2018 geopend van 10.00-18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 12,- per persoon in de online voorverkoop of € 16,50 aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op tuinidee.nl.

TuinIdee 2018

Win 3x 2 toegangskaarten voor TuinIdee 2018 is gesloten

Kan jij ook wel wat inspiratie gebruiken voor je tuin? Doe dan mee en maak kans op 2 toegangskaartjes.

De winnaars zijn

Winnaar TuinIdee 2018 Winnaar TuinIdee 2018 Winnaar TuinIdee 2018

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Vandaag is ook de laatste dag dat je mee kan doen aan de winactie van Fifty Shades Freed en maak kans op 2x 2 bioscoopkaartjes, een t-shirt en tas.

Foto’s: TuinIdee

Samenwerking

Spread the love

34 thoughts on “Vier de lente bij TuinIdee 2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.