Tijd voor verandering - zoektocht naar eetkamerstoelen en hanglamp

Tijd voor verandering! De zoektocht naar eetkamerstoelen en hanglamp

Ons doel voor dit jaar is, om onze woonkamer onder handen te nemen. We wonen nu ruim 2 jaar in ons huis en zijn er eigenlijk meteen ingetrokken. We hoefde niets te doen aan de muren en de vloer en onze meubels past ook perfect. Nu we er een tijdje wonen en het huis meer ons thuis geworden is, is het tijd voor een opknapbeurt. De afgelopen tijd zijn we al op zoek gegaan naar nieuwe eetkamerstoelen en een mooie hanglamp voor boven de eettafel.

Tijd voor verandering - zoektocht naar eetkamerstoelen en hanglampWe zijn erg blij met ons ruime huis en eindelijk heeft onze eetkamertafel van 2.10m een beetje ruimte om zich heen. Toen we hem kochten dacht mijn vriend (meubelmaker van opleiding, dus meubelmakersoog, dacht ik) dat we best voor een maatje groter zouden kunnen kiezen. Helaas bleek dat toch minder goed te passen achteraf. Nu hebben we gelukkig meer ruimte en staat de eetkamertafel prima in onze nieuwe huis. Het is een massief houten tafel, dus echt versleten is hij nog niet en heeft gezellige leefsporen. De stoelen en de lamp zijn echter wel aan vervanging toen, dus gingen we shoppen

Eetkamerstoelen

De stoelen die we nu hebben zijn vrij massief en donkerbruin. In ons oude huis was er licht genoeg in de kamer en vonden we dat geen probleem. Nu is het deel van de kamer waar de tafel staat een stuk donkerder. Dit komt ook doordat de achterwand donkerbruin geschilderd is. Omdat onze stoelen en bank van dezelfde kleur zijn, hebben we het bij intrek zo gelaten. Nu de stoelen versleten en doorgezakt zijn, is het tijd voor een frisse wind.

 

De eisen die we hebben voor de stoelen is dat je er lang op kan zitten, want we zitten graag aan de grote tafel. Maar je moet er ook op kunnen eten en dus goed rechtop zitten. Over wel of geen armleuning kunnen we het nog niet eens worden, dus wellicht een paar stoelen met en een paar stoelen zonder. Onze keuze is nu gevallen op stoelen met een metalen frame. Ook willen we wel voor een kleurtje gaan of meerdere

Je ziet ook veel dat er een bankje aan een kant van de tafel staat. Dat lijkt mij voor de kinderen ook gezellig zitten en zo kan er altijd makkelijk iemand blijven eten, zonder meteen een stoelen te kort te hebben. Mijn vriend is het daar nog niet helemaal mee eens en ook is het nog even de vraag waar we de eettafel willen zetten.

Hanglamp boven de eettafel

Naast nieuwe stoelen, wil ik ook graag de lamp boven de tafel veranderen. De lamp die er nu hang is ook nog de oude uit ons vorige huis. Doet het in principe nog wel, maar wie goed kijkt ziet dat hij met plakband aan elkaar zit. Onze zoektocht gaat naar een mooie industrieel look.

Bij Directlampen.nl hebben al een beetje zitten speuren naar mooi lampen voor boven de eettafel. Naast veel verschillende soorten lampen, hebben ze daar ook een ruime collectie met hanglampen. Omdat we toch voor wat meer kleur willen in huis, wil ik de blauwe lamp wel boven de tafel hangen. Maar omdat we toch wel een grote tafel hebben, is nog een de vraag of we dan niet beter voor een langer hanglamp moeten kiezen, dan wel een paar lampen naast elkaar of een langwerpige lamp.

We zoeken nog even door, maar als we de eetkamer hebben aangepast, zal ik het zeker even delen met jullie!

Wat zou jij willen veranderen aan jullie eetkamer?

Samenwerking

Spread the love

25 thoughts on “Tijd voor verandering! De zoektocht naar eetkamerstoelen en hanglamp

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.