week overzicht week 5

Weekoverzicht | Never a dull moment #5

Naast en gewone week met werk en kinderen, was ik de andere helft van de week samen met Linda van MamaLiefde naar de grootste speelgoedbeurs van de wereld, de Spielwarenmesse in Neurenburg Duitsland. Daar bezochten we diverse (Nederlandse) speelgoedfabrikanten en kregen alvast een sneakpreview van wat er allemaal komen gaat op het gebied van speelgoed.

week overzicht week 5

Zondag 28 januari

Na een rustig ochtendje, waarin ik verwend werd door de meiden met een ontbijtje op bed, ging ik met de meiden weer naar mijn vaders huis. Vandaag zou mijn zus er ook zijn en hebben we samen de spullen uitgezocht die gerelateerd zijn aan zijn werk. Zo vonden we allemaal oude foto’s van zijn collega’s en diverse reisverslagen van zijn expedities. Hierin hadden ze op zijn werk interesse in getoond voor hun archief. Ik denk dat het mooi is als het daar een plekje krijgt.

Aan het einde van de middag haalde Papa’s Liefste ons weer op en hebben we samen nog even geborreld en konden de meiden lekker knutselen.

Maandag 29 januari

De meiden hadden vandaag een Studiedag. Grote Zus werd door haar vriendinnetje opgehaald, want zij mocht mee naar de Efteling. Ik zou eigenlijk de hele dag thuis zijn, maar moest toch even naar het ziekenhuis om een van de deelnemers van ons onderzoek te zien. Na 2 jaar was voor haar het onderzoek afgelopen. Bizar hoe snel de tijd gegaan is. Voor de lunch was ik weer thuis en kon Papa’s Liefste naar zijn werk en bleven Kleine Zus en ik lekker thuis. Zij mocht om 3 uur naar de BSO, want daar ging haar zwemles wel gewoon door. Omdat we geen haast hadden, mocht ze weer zelf er naar toe fietsen. Dat gaat gelukkig steeds beter!

Na haar zwemles haalde ik haar weer op en aten we samen snel wat, want ik had ook nog een sportles op het programma staan. Het klaarmaken van de pasta ging niet helemaal zoals gepland. Toen ik weer thuis kwam, waren de meiden nog wakker. Voor deze keer kon het wel, want morgen hadden ze tenslotte nog een studiedag

Dinsdag 30 januari

Meestal heb ik wel iets leuks voor de meiden in petto als ze een studiedag hebben, maar vandaag was dat niet het geval. Gelukkig vermaakte ze zich prima en speelde de hele ochtend binnen. Maar omdat het erg mooi weer was, stuurde ik ze na de lunch toch ook maar naar buiten voor een paar uur. Maar omdat het toch wel een beetje een bijzondere dag was, mochten ze aan het einde van de middag film kijken. Op Pathe Thuis zag ik dat Misfit (met Meisje Jaimila) online stond en huurde ik deze voor ze. Met wat popcorn en de nieuwe smaak appel van Sourcy water, hadden ze zo toch ook een leuke filmmiddag.

Na het eten was het alweer tijd voor badderen en tandenpoetsen, want de volgende dag was er weer school

Woensdag 31 januari

Nadat de meiden naar school waren, ging ik mijn koffer pakken voor een paar dagen Duitsland. Samen met Linda van Mamaliefde ging ik een paar dagen naar de grootste speelgoedbeurs van de wereld; de Spielwarenmesse in Neurenberg. Ik zou met Linda meerijden, alleen was zij voor een ander bloggerevent een nachtje in Groningen geweest, dus nam ik eerst de trein helemaal naar het noorden. Gelukkig kon ik de tijd in de trein mooi gebruiken om wat te werken aan mijn blog. Waarschijnlijk zou ik daar de komende dagen niet veel tijd voor hebben.

 

Op het station kwam Linda voorrijden en zette ze meteen Nicole van Meisje-Eigenwijsje af voor haar trein naar huis.

 

De rit naar Neurenberg was nog een aardig stukje van bijna 8 uur(!) We hebben onderweg wel een paar keer moeten stoppen voor een plaspauze, tanken en een snelle hap. Het was dan ook al bijna 2 uur voordat we aankwamen bij ons Gasthause. We hadden onze late aankomst wel doorgegeven en hadden daarop alleen de reactie OKE terug gekregen.  Maar eigenlijk was het niet OKE, want de gastvrouw was alles behalve amused dat we zo laat aankwamen. Achter haar balie kon ze alleen maar nee schudden en wat mopperen in het Duits. Het intikken van onze Nederlandse adressen ging ook al niet zo soepel en toen konden we ook nog niet betalen in cash. Voor deze keer mochten we dat dan ’s ochtends doen. We kregen nog wel een sleutel en de code voor de Wifi (die het helemaal niet lijkt te doen na 12uur ’s nachts) Na deze lange rit doken Linda en ik meteen onze bedjes in

Donderdag 1 februari

Gelukkig was de gastvrouw in de ochtend een stuk vriendelijker voor ons en had een prima ontbijtje voor ons klaar gezet. Hierna stapte we snel in de auto op weg naar de Spielenwarenmesse.

 

We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar wisten alleen dat het heel groot moest zijn. Nou dat was het zeker! Zonder enige file kwamen we mooi op tijd aan. We besloten vandaag 4 van de ruim 12 hallen te gaan bezoeken. In de eerste hal waren alleen modeltreintjes, dus daar konden we snel doorheen. Daarna kwamen we in de hal met hout- en natuurlijk speelgoed. We probeerde maar een beetje systematisch door de hallen te gaan om niets te missen. Naast heel veel Internationale merken, stonden er ook Nederlandse bedrijven tussen, waaronder bijvoorbeeld Wobbel. Daar werden we ook herkent van een ander bloggerevent, waar we alle eens kennis hadden gemaakt met deze mooie houten wiebel boorden. Zij vonden het erg leuk dat wij helemaal uit NL waren gekomen voor deze beurs.

Andere Nederlandse merken waar we langs zijn gegaan waren WaytoPlay, Kidskraft, Cubey, Speelbeloved, Luco Toys, Bertoy, Eat Sleep Doodel, Bixxs, Souza, Totum, SES, BioBuddy en Twicto. Allemaal werden we vriendelijk ontvangen in de stands en kregen de laatste nieuwetjes te horen van deze merken. Uiteraard hebben we ook veel andere merken gezien en gesporken Het is bijna te veel op op te noemen. En we hebben nog ruim 8 hallen te gaan de komende dagen!

    

Tegen 18.00 ging de beurs dicht en konden wij bijna niet meer op onze benen staan. Gelukkig vinden we nog een plekje in de lounge, waar we nog een uurtje gebruik konden maken van de Wifi. We hadden er niet veel vertrouwen in dat het in ons Gasthause vanavond beter zou zijn. Voordat we dat we terugreden, vonden we een klein Thais Restaurant voor ons diner. Van al dat slenteren en praten waren we best hongerig geworden en was het ook erg fijn om even rustig te kunnen zitten en alle indrukken van de dag voorbij te laten komen.

In het hotel was het internet inderdaad niet te doen en konden wij als bloggers eigenlijk weinig anders doen, dan lekker snel naar bed.

Vrijdag 2 februari

De wekker ging alweer om 7.30 en zaten we om 8.00 aan het ontbijt. Vandaag zouden we de grootste hal gaan bezoeken en misschien ook nog een paar kleintjes. Ter voorbereiding had ik even opgezocht welke Nederlandse stands er nog waren, die de moeite waard waren om te bezoeken. Ondanks deze voorbereiding was het toch nog best lastig om ze te vinden.

De stands hebben wel allemaal een nummer, maar de volgorde wisselt per hal en sommige stands hebben geen nummer, zoals Abel Tenten. Na een paar rondjes te hebben gelopen om een blok, vonden we hem toch. Hij wist ook al van onze aanwezigheid en komst, want dat had hij al vernomen van Wobbel. Grappig hoe dat dan toch rondgaat. In deze hal was nog veel meer Outdoor speelgoed te vinden. In de volgde hal kwamen we langs heel veel stands met verkleedpartijen en feestartikelen. Zo maakte we een praatje bij Boland en OppoSuits. Die laatste kende ik nog van een paar jaar geleden, toen ze bij ons op de markt stonden bij Werfpop.

   

De volgende hal waren spelletjes en puzzels. Bij Identity Games kregen we hun nieuwste spelletjes te zien en bij Jumbo een uitgebreide rondleiding langs hun educatieve speelgoed, spelletjes en puzzels. We hadden al snel door dat je bij de grote bedrijven eigenlijk van te voren een afspraak had moeten maken. Maar we gooide onze “het is onze eerste keer” kaart op en “wij zijn pers uit Nederland” en zowaar lukte het toch om er tussen te komen. Zo ook bij onder andere LEGO en MGA. Helaas mochten we hier nergens foto’s van maken en moesten we onze telefoons diep wegstoppen in onze tassen. Bij MGA zagen mogen zo bijvoorbeeld al de hele nieuwe LOL collecties voor 2018!

   

Omdat deze rondleidingen heel wat meer tijd in beslag namen dat alleen stands bezoeken, was ook deze dag zo voorbij en plofte we om 18.00 weer neer op ons plekje voor nog een uurtje mailtjes beantwoorden en andere activiteiten op het Internet

Na de Thai van gisteren vonden we nu een prima pizzeria voor ons diner. Eenmaal weer in ons Gasthause kropen we snel in bed, want we zijn nog maar op de helft van onze tijd op de Spielwarenmesse.

De laatste 2 dagen van onze trip naar Spielwarenmesse vertel ik jullie volgende week!

Wat is jullie lievelingsspeelgoed?

Spread the love

14 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #5

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.