Bounce Valley & FunZone Zoetermeer

Tip voor de kerstvakantie | Bounce Valley & FunZone Zoetermeer

Ben je nog op zoek naar een leuke binnenactiviteit deze vakantie voor het hele gezin? Dan weet ik er nog wel eentje! Een paar weken geleden waren wij namelijk op bezoek bij Bounce Valley en FunZone in Zoetermeer. Hier vind je voor een paar uur speelplezier voor groot en klein. Zo gingen wij jumpen, lasergamen en Glow-Minigolfen, maar er is nog veel meer te doen.

FunZone Zoetermeer

FunZone Zoetermeer is een heel groot indoorspeelparadijs, waar je je gemakkelijk een hele dag kunt vermaken met verschillende activiteiten. Doordat alles zich in één pand bevindt, kun je ook verschillende activiteiten combineren, ook als het slecht weer is of te koud buiten. Het is voornamelijk bedoeld voor kinderen van 0 t/m12, maar ook oudere kinderen en volwassen kunnen zich er vermaken. Zo zijn er genoeg activiteiten voor het hele gezin. Wij mochten een dagje langskomen om het zelf te ervaren.

Bounce Valley

Wij begonnen de dag met een uurtje springen in Bounce Valley. Bounce Valley vind je helemaal op de bovenste verdieping van het pand. De naam zegt het al, hier kun je lekker jumpen in een gigantisch groot springkussenpark. Je vindt er van alles van wipe out en glijbanen tot obstacle run. Niet alleen mogen de kinderen hier lekker aan de gang gaan, ook volwassen zijn welkom om te komen springen.

Kijk je liever toe (zoals ik met een herniaverleden) dan kan dat prima vanaf de bovenste ring. Hier vind je voldoende zitgelegenheid en een bar waar je koffie, thee, snacks en lunch kunt krijgen. Wie wel gaat springen krijgt bij binnenkomst een paar Bounce Valley-sokken en een beker om te vullen bij de Bounce Booster Bar. Hier staan grote containers met limonade, vrij om te pakken.

Wij waren er op een zondag rond een uur of 11 en het toen was het er nog lekker rustig. Veel tafels waren wel gereserveerd voor kinderfeestjes, want dit is natuurlijk wel een heel gave plek voor een feestje.

FunZone Zoetermeer

Nadat iedereen weer een beetje op adem gekomen was, begaven we ons naar de balie van FunZone. Deze is op de begane grond, waar je ook de grote indoorspeeltuin vindt. Hier vind je overal leuke speltoestellen en attracties in alle hoeken en gaten! Okke en Pi zijn de mascottes van FunZone en beleven de leukste avonturen. Ze hebben ook hun eigen YouTube-kanaal en een app met spelletjes. 

Lasergamen

Onze volgende activiteit was een spelletje Lasergamen. Voor mij was dit de eerste keer en we besloten kinderen tegen de volwassenen te doen. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren door het uitschakelen van je tegenstanders. Iedereen kreeg een vest aan en een lasergun. In 12 minuten tijd moet je proberen zoveel mogelijk met je laser het vest van de tegenstander te raken. Zo schakel je de ander even een paar tellen uit en verdien je punten. De hal is niet groot, maar heeft een bovenverdieping en overal muurtjes om je achter te verschuilen. 12 minuten klinkt misschien niet zo lang, maar na afloopt voelt het als een behoorlijk work-out. We hebben heel veel lol gehad en… ik werd 2e!

Laserkarten

Een andere optie is om te gaan Laserkarten. Dit is een interactief spel dat het plezier van karten en lasergamen combineert. Je zit aan het stuur van je kart en je achtervolgt je medespelers in een blacklightparcours. Met je behendigheid kun je bonuspunten winnen voor snelheid, vermogen, aanval en verdediging.

Door middel van Augmented Reality rijd je over symbolen die je weer kunt gebruiken tijdens het spel. Denk aan een bom of benzine die je door middel van een knopje op je handrem afvuurt op je tegenstanders. Maar pas op! Trek je aan de handrem? Dan spint je kart 180 graden en raak je achter op je tegenstanders. 

Glow Minigolf

Wij bewaarden het Laserkarten voor een volgende keer en sloten de middag af met een potje Glow minigolf. Deze indoormidgetgolfbaan neemt je mee in een reis rond de wereld. De banen, de obstakels en de golfballen geven licht door blacklight. Dit maakt van dit leuke gezinsspelletje midgetgolf een heel bijzondere ervaring. In totaal zijn er 15 banen en die kunnen best een uitdaging zijn. Maar sla je de bal door de hindernis, dan kun je ook nog wel eens verrast worden met een grappig geluidseffect.

Wij hebben echt een heel leuke dag samen gehad en het was zeker voor herhaling vatbaar! Dan willen we zeker nog een keertje gaan Laserkarten en eten in het nabij gelegen pannenkoekenhuis.

Lees ook: Heel veel pret in de Fabriek in Woerden

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.