Heel veel pret in de Fabriek in Woerden

Lekker een dagje uitrazen met de kinderen kan tegenwoordig in één van de vele indoorspeelparadijzen. Waar vroeger alleen een groot klimtoestel genoeg was voor uren speelplezier, zie je steeds meer dat er ook leuke andere activiteiten worden aangeboden. Zo gingen wij bij de Fabriek in Woerden Gooien met Verf en Golfen in the Dark. Ik kan nu al verklappen dat wij een superleuke dag hebben gehad.

Heel veel pret in de Fabriek in Woerden

In de kerstvakantie bleven de dit jaar lekker thuis en hadden we een aantal dagjes weg op de planning staan. Zo ook een uitnodiging om te komen spelen bij de Fabriek in Woerden. Vlak na de kerstdagen was het voor de meiden best wel lekker om even al hun energie kwijt te kunnen bij een indoorspeelparadijs. Naast spelen in de Pretfabriek kun je er ook veel leuke andere dingen doen!

Bij binnenkomst werden we welkom geheten door de vriendelijke dames achter de balie. In een gezellige familiekamer met grote tafels mochten we plaatsnemen en kregen meteen wat te drinken aangeboden. Niet veel later werden de dames en ik opgehaald voor onze eerste activiteit; Gooien met Verf!

Gooien met Verf!

Gooien met Verf is iets wat iedereen eigenlijk altijd wel eens heeft willen doen, maar eigenlijk nooit ergens goed kan, zonder de hele boel onder te spatten en daarna uren na te poetsen. Bij de Fabriek in Woerden, kun je deze wens zeker in vervulling laten gaan.

Boven, in een speciaal atelier, mochten we ons eerst omkleden in mooie (nog) witte pakken. Ook hadden ze er speciale schoenen en gympen staan, die lekker vies mochten worden. Helemaal ingepakt konden we aan de slag.

Gooien met Verf - Fabriek Woerden

We kregen uitgebreid uitleg over de verschillende gooitechnieken en hoe we mooie effecten konden maken op ons proefschilderij. Al snel gingen de meiden lekker aan de slag en hielpen de juf en ik de jongste meiden. Het is namelijk eigenlijk een activiteit voor 8+.

Nadat iedereen lekker had geoefend met het gooien en spatten, was het tijde voor het echte werk. Iedereen kreeg een mooi groot, wit canvas en kon daarop zich lekker uitleven. Allemaal maakte ze eerst een mooie ondergrond van verschillende kleuren, waarop ze daarna een mooie afwerking maakte. Er waren ook glitters en bijzondere rollers beschikbaar. Na ongeveer 1,5 uur legden we de kunstwerken te drogen. Dit duurt echter wel een week ivm de dikke laag verf. Wij spraken af om ze zelf te komen ophalen, maar laten opsturen kan ook.

Gooien met Verf - Fabriek Woerden

De meiden vonden het superleuk om te doen! Eens lekker vies worden en knoeien met verf, wie wil dat nou niet. Deze activiteit is zeker ook een aanrader om met een groep volwassen te doen of als kinderverjaardagsfeestje.

Pret Fabriek

Na een uurtje verven hadden we allemaal wel honger gekregen en besloten we eerst even lekker te lunchen. De kaart is vrij uitgebreid met ook prima prijzen. Hoewel het heerlijk smaakte en we allemaal wel trek hadden, lonkte de grote speelhal. In de indoorspeeltuin De Pretfabriek kunnen de kinderen zich lekker uitleven in het indoorspeelparadijs, waar ze kunnen klimmen en klauteren, springen op de trampolines, rolschaatsen en paardje rijden.

Speciaal deze vakantie was er ook een Frozen-speurtocht te doen. Op diverse blauwe plakkaten op de grond stonden vragen over Frozen of de winter. Wanneer je de goede antwoorden opschreef, kwam er een woord uit. Samen met de meiden lostten we het raadsel op. Ook kwam Olaf de sneeuwpop nog langs om met de kinderen te dansen en op de foto te gaan.

Golf in the Dark

We sloten de middag af met een potje Golf in the Dark. Deze 18-holes baan is geheel in het donker, maar wordt opgelicht door mooie decors met neonlichten. De spelregels zijn ook net wat anders dan bij midgetgolf. In plaats van dat iedereen de bal put in zijn beurt, sla je hier om de beurt een keer. Indien je meer dan 7 slagen nodig hebt, is de beurt voorbij en krijg je een strafpunt. Helaas waren de meeste banen veel te moeilijk om binnen 7 slagen te doen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Elke baan had zijn eigen thema en de decors waren prachtig. Ook waren de hindernissen erg leuk. Zo was er een bewegende baan, moesten we langs de poten van een ijsbeer en in de bek van een dino de bal schieten. Ook deze activiteit is eigenlijk voor 8+, want sommige banen waren wel griezelig met een lachende clown en mummy’s. Met de 18 holes ben je ook wel even bezig. Voor de Glow in the Dark kun je zeker 1,5-2 uur uittrekken.

Praktische Informatie Fabriek Woerden

Adres: Oostzee 8, 3446 CH Woerden
Openingstijden:
– Maandag t/m donderdag 9.30 – 18.30 u (laatste afslagtijd Golf is 17.00 u)
– Vrijdag van 9.30 – 22.00 u (laatste afslagtijd Golf is 20.00 u en De Pretfabriek sluit om 18.30 u)
– Zaterdag en zondag van 9.30 – 19. 00 u (laatste afslagtijd Golf is 17.00 u)
Parkeren: Er zijn om het gebouw van de Fabriek drie eigen parkeerterreinen. Deze staan goed aangegeven en parkeren is voor onze gasten geheel gratis. Op verzoek van onze buren liever geen auto’s in de woonwijk parkeren.
Kosten: Glow in the Dark: €9 p.p. – alle leeftijden
Pret Fabriek: €7,75 per kind (t/m 13 jaar) €3,50 voor begeleiders 18+ (incl. muntje koffie of thee)
Gooien met Verf: volwassenen (v.a. 16 jaar) €15,95 excl. canvasdoek / kinderen (8 t/m 15 jaar) €12,95 excl. canvasdoek

Fabriek Woerden

In de Fabriek is het ook mogelijk te reserveren voor een Gascape Escaperoom en Escape Room. Beide activiteiten zijn voor 15+ jaar.

Lees ook: Erop uit met de kids in het Westland, ook leuk voor een kinderfeestje

Spread the love

18 thoughts on “Heel veel pret in de Fabriek in Woerden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.