Marinierskamer stayokay Rotterdam

Kom je ook slapen in de Stayokay Marinierskamer?

Sinds een aantal jaar kun je bij verschillende Stayokay hostels een speciale kamer vinden, geïnspireerd op een museum in de stad. Zo heb je al in Utrecht een Nijntje- en een Spoorwegmuseumkamer. Vanaf deze maand is daar de Marinierskamer in Rotterdam bij gekomen. Uiteraard helemaal in het thema van het Marinersmuseum. Wij mochten alvast een keertje komen slapen. En als je denkt dat een Marinierskamer voor meiden niets is, dan moet je zeker even verder lezen.

Slapen in een Kubuswoning

Eén van de opvallendste architectonische gebouwen in Nederland zijn toch wel de Rotterdamse Kubuswoningen. Het is al bijna 40 jaar geleden dat deze 38 kubusvormige paalwoningen en 13 bedrijfskubussen bij de Blaak nabij de Oude Haven in Rotterdam werden gebouwd. De architect Piet Blom wilde graag een tegengeluid geven tegen het grijze modernisme van de architectuur van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. De paalwoningen moesten een dorp vormen in de stad. Een andere naam voor de kubuswoningen is dan ook het Blaakse Bos. Naast de woningen zouden er ook winkels, bedrijfjes, een school en speelruimte voor kinderen gecreëerd worden, beneden op het verkeersvrije wandelgebied. Het wonen zou dan met name boven in de bomen van het bos zijn.

Naast dat deze kubuswoningen ook echt bewoond worden, vind je hier ook de Stayokay van Rotterdam. Deze is gevestigd in één van de 2 superkubussen. Voorheen zat hier de Academie van Bouwkunst in, maar toen deze kubus leeg kwam te staan, is na een peiling onder de bewoners besloten de functie te wijzigen van bedrijfspand naar woonpand. En kan iedereen dus komen slapen in de kubuswoningen, waarvan eentje recent in omgetoverd tot de Marinierskamer.

De Marinierskamer

Naast de verschillende Cube Studios kun je nu dus bij Stayokay Rotterdam ook de Marinierskamer boeken. Deze vierpersoonskamer is een echte beleving voor zowel grote als kleine avonturiers. De kamer is volledig in het thema ingericht en heeft, naast een eigen douche en wc, ook een klimwand met ringen en een uitkijkpost over de Maasbruggen en het Witte Huis. Op de grote aanwezige zitzakken, kunnen de kinderen lekker hun eigen plekje creëren.

Verder is er een tweepersoonsbed voor de ouders en een stapelbed voor de kinderen. De kamer is zo groot dat er ook een aparte zithoek te vinden is. Dat was wel erg fijn, want toen wij kwamen slapen, kregen we het ontbijt nog op de kamer ivm de coronaregels.

Deze themakamer is perfect voor gezinnen met kinderen vanaf zes jaar die een bezoek brengen aan de stad Rotterdam. Overdag bezoek je het Mariniersmuseum en ’s avonds droom je lekker weg onder het camouflagedekbed.*

* Deze lagen bij ons er nog niet op, maar horen wel bij de kamer.

Onze ervaring in de Marinierskamer

Al eerder hebben wij eens ontdekt hoe leuk het is om te overnachten bij Stayokay en zo een stukje Nederland te ontdekken. Zo sliepen we al eens in een kasteel in Domburg, in de bossen van Soest en op Texel. Deze kindvriendelijke hostels hebben mooie ruime familiekamers, tegen betaalbare prijzen. Ze vormen zo een mooie uitvalbasis voor een weekendje weg in eigen land. Ondanks dat we vanwege de coronamaatregelen nog niet het Mariniersmuseum mochten bezoeken, hebben we ons prima vermaakt. De bedden sliepen heerlijk en de meiden willen nu ook een klimmuur en ringen in hun kamer.

Spijtig was wel dat we ook nog geen gebruik mochten maken van het Stayokay ontbijtbuffet. Het was natuurlijk wel goed geregeld met een ontbijtje op onze kamer, maar we moesten daardoor wel de heerlijk versgebakken, dikke plakken Stayokaybrood missen. Maar des te meer reden om snel weer een keertje terug te komen. Al was het alleen maar om ook eens in een Cube Studio te slapen.

Mariniersmuseum

Op 5 minuten lopen van de Stayokay vind je het Mariniersmuseum, ook wel het stoerste museum van Rotterdam genoemd. In dit museum kom je alles te weten over het ontstaan en de geschiedenis van het Korps Mariniers. Zo vind je er diverse collecties die betrekking hebben tot het Korps Mariniers. Deze collecties bestaande uit onder meer schilderijen, kleding, uitrusting, voertuigen, documenten en foto’s. Aan de hand hiervan wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van het Korps vanaf de oprichting in 1665.

Het Mariniersmuseum is zeker ook erg leuk voor kinderen, want het is een echt doemuseum met de Mariniers op Missie, een speciale tentoonstelling voor het hele gezin. Majoor Maas is de museummarinier en neemt je mee in de wereld van de mariniers en vertelt je alles over mariniers in de wereld. Ook kun je kijken hoe snel je bent op de hindernisbaan en of camoufleren voor jou een eitje is en hoe snel je zeeziek wordt? Doe de test en ontvang een echte dog-tag!

Het Mariniersmuseum is in 2020 voor het tweede jaar op rij door kinder-museuminspecteurs verkozen tot kidsproof museum. Daarmee is het Mariniersmuseum door de Museumvereniging benoemd tot één van de meest kindvriendelijke musea van de provincie Zuid-Holland. Helaas was het museum nog dicht toen wij een nachtje kwamen logeren, maar we zullen zeker snel een keertje terug komen.

Genoeg te doen voor een weekendje weg

Maar er is, naast het Mariniersmuseum nog veel meer te doen in de buurt van de Stayokay. Zo vind je in het Blaakse Bos ook een Kijk-Kubus Museumwoning. In deze ingerichte kubuswoning krijgt de bezoeker een goede indruk van hoe het is om in deze bijzondere woning met schuine wanden te wonen. Verder vind je aan de Havenzijde van de Kubuswoningen ook diverse terasjes waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Vanuit de lobby van de Stayokay kun je hem al zien liggen; de Markthal. Nog zo’n iconisch bouwwerk in Rotterdam. Tijdens je verblijf, moet je zeker even een kijkje gaan nemen in deze enorme hal. Onder een ernom hoog plafond met wonderschone muurtekeningen, vind je hier ieder dag een markt vol met heerlijke eten van over de hele wereld. En ben je op zaterdag of dinsdag in de buurt, dan is er buiten de Markthal van 08.00 tot 17.30 uur ook markt met ruim 250 kramen. Dit is bijna de grootste markt van Nederland. Zorg dus voor een lege maag als je deze kant op gaat.

En wil je nog meer shoppen, dan hoef je ook niet ver te lopen voor de Koopgoot. Hier vind je alle grote winkels, van Primark, H&M, Zara tot de WE. Maar ook veel leuke restaurantjes en cafeetjes. Voor een portie kunst kun je terecht in de Kunsthal museum en ook het Maritiem Museum is om de hoek. En neem zeker ook een kijkje in de gezellige en creatieve Witte de Withstraat!

Praktische informatie

Stayokay Rotterdam

Adres: Overblaak 85-87, 3011 MH Rotterdam
Parkeren: parkeergarage “Oude Haven”, houd hiervoor in je navigatie de Burgemeester van Walsumweg 718 aan.
OV: NS-station Rotterdam Blaak ligt op 5 minuten lopen van het hostel. Zodra je het station uit loopt zie je de Kubussen al staan. Reis je via Rotterdam Centraal Station, dan kun je per trein of tram (lijn 21) naar Rotterdam Blaak.

De Marinierskamer is vanaf nu te reserveren vanaf €145,- per nacht via de website van Stayokay. Dit is inclusief opgemaakte bedden, handdoeken, douchegel en shampoo, uitgebreid ontbijt, een verrassing voor de kinderen en een familie-entreekaart voor het Mariniersmuseum.

Andere leuke themakamers van de Stayokay zijn de nijntje-kamer, i.s.m. het nijntje museum, en de Spoorwegmuseumkamer, i.s.m. het Spoorwegmuseum.

Mariniersmuseum

Adres: Wijnhaven 7-133011 WH Rotterdam
Open: dinsdag t/m zondag 09.30 – 17.00 uur
Kaartjes; boek eenvoudig je tickets online – Reserveren verplicht!
Parkeren: Aan de Wijnhaven kan betaald geparkeerd worden. Het aantal parkeerplaatsen is echter beperkt. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn: parkeergarage Markthal en parkeergarage Kipstraat.
OV: 5 minuten lopen van station Rotterdam Blaak, waar de trein, bus, metro en tram stoppen.

Spread the love

One thought on “Kom je ook slapen in de Stayokay Marinierskamer?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.