Op deze slimme manieren maak je optimaal gebruik van je tuinhuisje

Op deze slimme manieren maak je optimaal gebruik van je tuinhuisje


Een tuinhuisje is natuurlijk heel handig om spullen in op te bergen die je vaak in de tuin gebruikt. Tuinmeubelen en gereedschap staan zo niet in de weg en zijn beschermd tegen weer en wind. Maar hoe maak je nou het meest efficiënt gebruik van de beperkte binnenruimte van een tuinhuis? In dit artikel vertel ik je hoe je op slimme manieren optimaal gebruik maakt van je tuinhuisje. 

Zo handig is een tuinhuisje

En hoe zorg je dat een kwalitatief tuintafeltje, kostbare parasol en mooie ligstoel niet beschadigen? En wat geef je waar een plekje zodat het makkelijk te vinden is? Als je al een tuinhuisje hebt is nu het moment te beginnen aan een grote schoonmaak en opruimsessie. Als je van plan bent om een tuinhuis bij VidaXL.nl te bestellen kun je hier meteen mee beginnen om later ergernis te voorkomen. Ruimte besparen door efficiënt in te richten is het devies.

Leeghalen en wegdoen

Om te beginnen haal je alles uit je tuinhuis. En dan bedoelen we ook alles. Leg alle spullen netjes naast elkaar en kijk er eens goed na. Zijn er dingen die je nooit gebruikt, die je dubbel hebt, of die kapot zijn? Zet het op marktplaats of gooi het weg als het niet meer te repareren is. Zijn er ook dingen die niet in het tuinhuisje horen? Overbodig meubilair, kleding, pakken laminaat die over zijn? Bewaar het op een andere plek of doe het weg. Wees streng in je selectie en je zult merken dat er behoorlijk wat dingen niet in het tuinhuisje horen. 

Opruimen en opknappen

Nu het tuinhuisje leeg is kun je mooi de boel eens lekker schoonmaken. Aanvegen, afnemen, lappen en schrobben die handel! Maar misschien is het ook wel tijd om het hout opnieuw te lakken of te verven. En wat dacht je van nieuw laminaat of kunstgras op de vloer? Hoe zit het met de verlichting? Als je een werkbankje gaat maken moet daar dan niet een tl-lamp boven? Bedenk ook of je bijvoorbeeld jaloezieën voor het raampje gaat hangen, er een (extra) stopcontact moet komen, het dak gerepareerd moet worden of het slot aan vervanging toe is. Je bent nu toch al bezig!

Deel slim in en heers

Oké, nu is het tijd om opnieuw in te delen. Maak een tekening waar je wat gaat ophangen en neerzetten. Als je tuinhuisje een puntdak heeft kun je tegen de achterwand een vliering maken waar je extra spullen kwijt kunt. Afsluitbare opbergkasten geven een opgeruimde aanblik omdat je losse spullen uit het zicht kunt zetten. Geef alles een vaste plek zodat je nooit hoeft te zoeken en dingen niet overal rondslingeren. 

Spread the love

2 thoughts on “Op deze slimme manieren maak je optimaal gebruik van je tuinhuisje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.