Nu te boeken! De Spoorwegmuseumkamer bij Stayokay Utrecht

Nu te boeken! De Spoorwegmuseumkamer bij Stayokay Utrecht

Gisteren mochten wij aanwezig zijn bij de opening van de nieuwste themakamer in de Stayokay Utrecht; de Spoorwegmuseumkamer! Nu kun je je bezoek aan het Spoorwegmuseum in stijl combineren met een nachtje slapen bij de Stayokay. Nieuwsgierig hoe hij geworden is, kom dan snel een kijkje nemen.

Spoorwegmuseumkamer bij Stayokay Utrecht

Na het grote succes van de Nijntjekamer, die sinds jaar al te boeken is, kwam daar gisteren een nieuwe themakamer bij in de Stayokay op de Neude in Utrecht; de Spoorwegmuseumkamer. Alles in deze kamer heeft natuurlijk te maken met alles op en rondom het spoor. Deze vierpersoonskamer is ideaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar, die een bezoek aan het Spoorwegmuseum graag combineren met een (thema)overnachting.

Koffer vol verhalen

Voor de opening van de Spoorwegmuseumkamer werden we ontvangen met de rode loper en natuurlijk treinentaart. Bart Meijer van Klokhuis en de Beste Vrienden Quiz presenteerde de middag, die natuurlijk vol stond met verhalen over het reizen met de trein. Zelf was hij als kleine jongen al vaak in het Spoorwegmuseum geweest. Maar ook voor het Klokhuis heeft hij mooie reizen gemaakt met de trein in Japan en India.

  

In het Spoorwegmuseum worden natuurlijk ook veel verhalen vertelt over treinen. Bastiaan de Verhalen verteller wist er een heleboel, maar had 5 mooie verhalen uitgekozen. Omdat het allemaal wel een beetje sterke verhalen waren, mochten de kinderen achteraf raden of het verhaal waar of niet waar was. Over dure treinkaartjes, hele dansvoorstellingen in de trein, baby’s die geboren werden in de trein en zelfs moorden die gepleegd werden. Gelukkig was alleen de de laatste niet waar en gebeurde dat alleen in het boek van Agatha Christie.

Ook de directeuren van Stayokay en het Spoorwegmuseum, Marijke Schreiner en Nicole Kuppens, werden gevraagd naar hun treinverhalen.

Algemeen directeur van Stayokay, Marijke Schreiner: “Stayokay en het Spoorwegmuseum hebben elkaar absoluut gevonden. We delen de drive om mensen de wereld te laten ontdekken, te verrassen, ontdekkingen te delen, mooie verhalen te vertellen en nieuwe te schrijven. En onze nieuwe grote liefde is niet ver: het museum ligt op een prachtige stadswandeling loopafstand van het hostel.”

De aanwezige kinderen mochten ook een paar van hun treinverhalen delen. Waarna het belangrijkste moment van de dag volgde; de overhandigen van de kamersleutel en de onthulling van de kamer zelf.

 

De Spoorwegmuseumkamer

De Spoorwegmuseumkamer is natuurlijk helemaal in de retrostijl van het Spoorwegmuseum, van stationsklok en bagagerek tot vintage treinbank. De gasten vinden er alles om de wereld van het spoor te ontdekken en kunnen zich helemaal onderdompelen in de vroegere (trein)tijden. Naast het tweepersoonsbed voor de ouders en het stapelbed (met treinendekbedovertrek) voor de kinderen, vind je in de kamer ook een koffer vol verhalen, een speeltafel met treinbaan en (trein)spelletjes.

 

Nu te Boeken

De Spoorwegmuseumkamer is te reserveren via stayokay.com/spoorwegmuseum vanaf € 129,- per nacht. De kamer heeft een eigen WC en douche. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt en zijn er handdoeken, douchegel en shampoo voor iedereen. Ook ontvang je een uitgebreid ontbijt in treinthema en krijgen de kinderen een verrassing. Om het weekend helemaal compleet te maken, krijg je ook een familie-entreekaart voor het Spoorwegmuseum.

In welke themakamer zou jij wel eens willen slapen?

Spread the love

22 thoughts on “Nu te boeken! De Spoorwegmuseumkamer bij Stayokay Utrecht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.