Weekendje Stayokay Domburg – Dag 3

dag 3

Begin april mochten wij van Mamaplaats en Stayokay een weekendje de familiekamer in het Stayokay Domburg komen testen. De Stayokay in Domburg is niet zomaar een hostel maar een echt kasteel! Inclusief een gracht, torenkamers en een heus ridderharnas. Na onze eerste heerlijke dag in Domburg, Middelburg en het strand, hadden we vandaag nog een heerlijke dag met veel zon voor de boeg, voordat we weer naar huis gingen. (lees hier deel 1 en deel 2 van dit verslag)

Na weer een heerlijk ontbijt en een spelletje FamilieKlets uit het welkomstpakket, mochten we deze ochtend ook nog de fietsen meenemen. We besloten te fietsen naar Domburg om daar naar het strand te gaan. We vonden een gezellige strandtent, Strand 9, waar wij aan een tafeltje gingen zitten en de meiden zich weer heerlijk uitleefde op het strand Ze hadden een diepe kuil gevonden en we hadden geen kind meer aan ze. We waren net op tijd gaan zitten, want door het mooie weer, vulde het terras zich in no-time.

zee in zicht Strand 90 (3) Starnd 90
Strand Domburg Strand Domburg (2) Strand 90 (2)

Na de lunch en nog een kijken aan de waterlijn, besloten we dat het toch wel tijd was om terug te fietsen. Maar voordat we bij onze fiets terug waren, zagen we zowaar een zeehond in de zee zwemmen! Hoe leuk is dat!
Op de terugweg fietste we weer door Domburg en besloten dar nog even een ijsje te gaan eten. Mijn oog was gisteren al gevallen op een klein winkeltje op de hoek Het Zwaailicht met allemaal King Louie jurkjes! Ik kon het niet laten om daar toch ook nog even binnen te gaan kijken en kwam weer naar buiten met 2 jurkjes, maar dat hadden er ook wel 4 kunnen zijn ;D
Domburg Ijsje eten Het Zwaailicht Het Zwaailicht (2)

De kinderen vonden het fantastisch dat we het hele weekend in een echt kasteel hadden geslapen. Het kasteel is wel een aantal keren opnieuw opgebouwd, maar je kunt je echt voorstellen dat er jonkvrouwen en ridders hebben rondgelopen. Achter elke deur zit wel weer een verrassend trapje dat je een verdieping om laag of om hoog leidt.
In onze slaapkamer stond ook een grote kist met een hangslot. Bij de receptie konden ze de code vragen en de kist openen. In de kist vonden ze een heel aantal leuke leesboekjes van onder andere Woezel en Pip en Donald Duck. Een hele leuke extra verrassing op de kamer.
Schatkist (3) Schatkist (4) Schatkist (5)
Schatkist Schtakist Schatkist (6)

Wat ik zelf niet had verwacht, was dat onze dochters zoveel lol zouden hebben op het strand. Het was nog wat aan de frisse kant, maar dat maakt ze niets uit. Ze gingen pootjebaden en rollen door het zand. Ik denk dat mijn missie om mijn dochters kennis te laten maken met de Zeeuwse kust meer dan geslaagd is.

Naast het kasteel vind je Terra Maris, een museum voor natuur en landschap. Hier worden voor kinderen ook veel leuke activiteiten georganiseerd.
We hadden ook graag naar de Neeltje Jans gegaan, maar omdat het weer zo mooi was en de meiden zich zo vermaakte op het strand bewaren we dat voor een volgende keer!

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.