Weekendje Stayokay Domburg – Dag 1

COFFEE (1)Begin april mochten wij van Mamaplaats en Stayokay een weekendje de familiekamer in het Stayokay hostel in Domburg komen testen. De Stayokay in Domburg is niet zomaar een hostel maar een echt kasteel! Inclusief een gracht, torenkamers en een heus ridderharnas. Super leuk natuurlijk, want toen ik klein was heb ik veel van mijn jeugdvakanties doorgebracht in Zeeland. Omdat er nu geen familie meer van mijn woont in Zeeland, kom ik er eigenlijk nog maar veel te weinig. Met dit weekend ging ik terug gaan naar mijn roots en introduceerde ik de Zeeuwse Kust aan mijn meiden. Ons testweekend bestond uit 2 nachten in een familiekamer, inclusief een welkomstdrankje, ontbijt, fietsenhuur, lunchpakket en volledige verzorging van opgemaakte bedden en handdoeken. De weersvoorspelling waren voor dat weekend opperbest, dus niets kon de pret meer drukken.

Voordat we op vrijdag konden vertrekken richting Domburg, hadden we eerst nog het etentje voor de 75e verjaardag van mijn vader gepland. We besloten om toch na het etentje naar Domburg te rijden, zodat we het weekend optimaal kunnen genieten. De kinderen ging in pyjama de auto in, zodat ze tijdens de autorit van 1,5 uur alvast wat konden slapen. Aangekomen in bij de Stayokay Domburg bleek je niet met de auto voor de deur te kunnen komen, maar dat je moest parkeren op de parkeerplaats achter het kasteel. Vanaf daar was het toch nog wel een minuut of 10 lopen, volgens Google, en met kinderen erbij klopt dat ook wel. Ik had dit ook wel gelezen in de welkomsbrief, maar er verder niet zo bij stil gestaan. Op zich niet zo’n probleem, maar bij het uitstappen bleek dat de oudste haar schoenen vergeten was mee te nemen… Ik had het haar nog zo gezegd ze te pakken en in de auto te zetten, maar blijkbaar had ze tegen mij gezegd dat ik dat moest doen. Dat had ik dus niet gehoord. En zo stonden we daar dus met 1 kind op blote voeten, 1 slapend kind en al onze bagage. Het was pikkedonker en het pad naar het kasteel was schaars verlicht. We besloten toch maar met ieder een kind op de ene arm en de bagage op de andere arm naar het kasteel te lopen. Ik kan je vertellen dat was best een lange en moeizame tocht.
Stayokay (4) Stayokay (6) Stayokay (3) Torenkamertje

Gelukkig werden we op dit late uur, nog zeer vriendelijk ontvangen door de meneer bij de receptie. Het was ook een grote verrassing dat we in de torenkamer mochten slapen! Hoe leuk is dat! Op onze kamer vonden we ook nog een leuk welkomsbriefje met echte Zeeuwse Babbelaars en het spel FamilieKlets. We zijn al bekend met de boeken SlaapKlets en Tafelklets, dus deze vult de serie daar mooi bij aan.Welkomspakket
De kamer was verrassend. Voor de meiden was er een stapelbed. En als je met een trapje omhoog kwam stond daar het grote-mensen-bed in de torenkamer. De kamer was erg ruim en hoog. Aan het plafond hingen ook echte kroonluchters, zoals dat hoort in een kasteel. De kamer is verder simpel uitgerust. We hadden een eigen WC en badkamer, iets was voor een hostel niet altijd van zelfsprekend is. De inrichting was echter wel typisch voor een hostel en zoals wij dat noemen hufterproof. Naast de bedden (met erg harde matrassen en hele zachte kussens), 2 nachtkastjes, was er een zitje met 2 stoelen en verder eigenlijk geen verder aankleding. De douche had ook zo’n knop die je elke minuut opnieuw moet indrukken om het water te laten stromen. Bijzonder vond ik  het raampje naast de douche op romp-hoogte. Het gaf een mooi uitzicht over de kasteeltuin, maar ik voelde me ook wel wat op de kijk staan. Gelukkig besloeg het raampje wel tijdens het douchen, maar een folie op het raam voor wat meer privacy had ik wel op prijs gesteld.
Toilettafel Trap naar torenkamer Torenkamer zitje

Zeer moe, maar voldaan sliepen we allemaal in no-time.

Later deze week meer over ons weekend in het Stayokay Domburg

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.