Uitje | Allerhande Kerstfestival

Terwijl Papa’s Liefste samen met de Zussen begonnen met het optuigen van de kerstboom, ging ik vandaag een dagje naar Utrecht met een vriendin. We hadden elkaar al een tijdje niet echt meer gesproken en het winnen van kaartjes voor het I Love | Beauty Event (TLC) en het Allerhande Kerstfestival (Kek Mama) gaf ons een goed excuus om een dagje naar Utrecht te gaan.

Na een ochtendje gezellig rond gekeken te hebben bij op het I Love | Beauty Event, besloten we door het centrum van Utrecht te lopen naar het Spoorweg Museum, waar het Allerhande Kerstfestival werd gehouden.

kerst-2015
We kwam hierdoor toevallig op een kerstmarkt in de Twijnstraat, heel gezellig met veel kraampjes en veel mensen. De de gezellige sfeer wilde we graag een beker glühwein drinken, maar helaas hadden we die beter kunnen laten staan, want het was niet wat we er van verwachten. Nu maar hopen dat ze op het Allerhande Kerstfestival betere Glühwein hebben.
Omdat we hierdoor een beetje afgedwaald waren van de route naar het Spoorwegmuseum, moesten we een stukje teruglopen. Maar dat was geen straf, want het weer was lekker en Utrecht is een mooie stad.
Aangekomen bij het Spoorweg Museum, mochten we meteen naar binnen. Om te veel mensen in een keer binnen te krijgen, was het alleen mogelijk om kaarten te bestellen voor een bepaalde entree tijd van 1 uur. Dit had mij het idee gegeven dat het heel druk zou zijn, maar juist daardoor viel het erg mee! Het terrein voor de ingang van het Spoorweg Museum is best groot en aan de randen stond grote tenten waar je diverse producten kon proeven.
IMG_0086
We werden ontvangen op het Borrelplein met een een cupje warme appelsap (helaas geen Glühwein) en gingen daarna eerst langs de diverse borrelhapjes. In een lange rij liepen we langs diverse soorten kaas, aangeboden op heerlijk IMG_0080vijgen&cranberrybrood, pate en hammen.
Aan de andere kant van het plein stond de CoCa Cola Kersttruck en konden we wijnen proeven onder het genot van het Babbette Labeij Choir Jr.
Ik was blij dat de KPN ook aanwezig was met hun mobiele oplaadpunt, want de batterij van mijn telefoon had het net begeven en zij konden hem (kosteloos) voor me opladen. De telefoon werd aangesloten in een kluisje en de sleutel kreeg ik mee. 45 min later mocht ik hem weer ophalen en was hij voor 60% opgeladen. Mede hierdoor heb ik maar weinig foto’s kunnen maken, want toen ik mijn telefoon weer mocht ophalen was het al vrij donker. Uiteraard wel weer blij dat iallerhande-kerstfestivalk even naar huis kon bellen om te zeggen dat ik ondertussen al zoveel heerlijke hapjes had geproefd, dat ze niet op mij hoefde te wachten met het avondeten.
Na nog een kopje koffie op het borrelplein dachten we dat we het allemaal wel gezien en geproefd hadden, maar bleek na nog een blik op de plattegrond dat we de hoofdgerechten en de toetjes nog gemist hadden. Hier hebben we nog even snel een kijkje genomen, maar veel ruimte in onze maag om te proeven hadden we niet meer.

GeFullSizeRenderlukkig hoefde we niet het hele stuk terug te lopen naar Utrecht Centraal, want vanaf het perron van het Spoorweg museum konden we een trein nemen die ons direct naar Utrecht Centraal bracht. We kreeg nog een goodie-bag mee en er werden vriendelijk afscheid van ons genomen door het Allerhande Kerstfestival Medewerkers

Wat een onverwacht leuk kerstfestival! Zonder verwachtingen zijn we er heen gegaan en er aangenaam door verrast. Alles was door Allerhande tot in de puntjes verzorgd, niet te druk enIMG_0085 voor ieder wat wils. We waren nu zonder kinderen, maar ook aan hen was gedacht met een ijsbaan, leuke workshops (ook voor volwassenen), knutselhoekjes, Kerstverhalen en een theater met Sprookjesboom kindervoorstellingen. Het lange wachten voor sommige producten zou wat minder aan hun besteed zijn geweest en ook zouden ze niet alles lekker hebben gevonden, maar zich zeker vermaakt hebben. Mocht Allerhande dit volgend jaar nog een keertje doen, dan zullen we zeker van de partij zijn, want €10,- per volwassene en €5,- voor kinderen (6 t/m 17 jaar) is geen geld voor een zeer geslaagd dag voor het hele gezin.

En thuis gekomen wachtte er een verrassing op mij, waar we meteen de gekochte AH kerstkransjes in konden hangen
IMG_0083

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.