Wat een pech mijn naam is weg

Wat een Pech, mijn NAAM is weg! met kortingscode

Zoek je nog een leuk boek voor de komende feestdagen? Ga dan eens kijken bij Wonderbly. Daar vind je persoonlijke prentenboek van ‘Wat een Pech, mijn Naam is weg!’ Een grote hit bij mijn kinderen en blijft leuk om voor te lezen. Wil je het boek bestellen, kijk dan snel onderaan om kans te maken op een kortingscode.

Wat een pech mijn naam is weg

Vlak voor de Sint won ik het boek ‘Wat een Pech, mijn Naam is weg!’ op de blog van Made by Malou. Zodra ik de code gemaild kreeg bestelde ik het boek op de site Wonderbly. Het boek wordt persoonlijk doordat je de naam opgeeft van het kindje waarvoor het bedoelt is. Bij sommige letters kun je dan ook nog zelf het bij behorende karakter passen. Zo koos ik voor een Eenhoorn en een Engel. Daarmee voorkom je ook dat een karakter 2x in het verhaal voorkomt, als de naam 2 dezelfde letters heeft.

Persoonlijke boodschap

Na het invullen van de naam van Kleine Zus, kon ik nog een persoonlijke boodschap kiezen voor voor in het boek. Ik koos uiteindelijk voor voorbeeld omdat ik het zo’n mooie boodschap vond;

“Ons hele leven lang mogen we veel magische en wonderlijke wezens ontmoeten. Deze zijn slechts het begin. We hopen dat er nog vele volgen.”

Een week later lag het boek in de bus. Helaas moesten we nog even wachten met het voorlezen totdat de Sint was langs geweest…

Lost My Name (10)

Lekker voorlezen

De dag na Sinterklaas konden we het boek dan eindelijk voorlezen. Gezellig kropen we samen op de bank. Het boek gaat over een meisje dat op een ochtend wakker wordt en haar naam staat niet meer op de deur. Hoe heet ze ook alweer??? Ze gaat op pad om haar naam weer te vinden. Langs een kronkelpad gaat ze op avontuur. Onderweg komt ze rare, magische en wonderlijke wezens tegen, die ze helpt. Als dank krijgt ze elke keer een letter. En je raadt het al, aan het einde van het verhaal vormen de letters de naam van je kind!

Je eigen naam

Kleine Zus is nog wat te jong om zelf de letters aan elkaar te rijgen en te ontdekken dat het meisje net zo heet als zij. Maar gelukkig kon Grote Zus daarbij helpen. Uiteraard moest het boek daarna nog een keer worden voorgelezen (en nog eens en nog eens en….)

Wat een pech mijn naam is weg

Het leuke van het boek vind ik dat de letters van de naam door steeds een verschillend magische of wonderlijke wezens/dier wordt gegeven. Hierdoor wordt elk boek voor elk kind weer anders en kun je dus uitstekend voor elk kind een ander, eigen boek maken, zonder dat je dan twee keer hetzelfde verhaal krijgt. Je kan deze ook zelf uitzoeken bij het samenstellen van het boek en krijg je pagina met tekst ook alvast te lezen. (dit geldt niet voor alle letters)

Bij het boek wordt ook een handleiding geleverd, waar ik erg om moest lachen.

Lost My Name (6)

Klein minpuntje aan het verhaal is dat de stukjes dan weer wel en dan weer niet rijmen. Hierdoor vind ik het voorlezen soms wat lastig, Ik hou erg van een ritme in een voorleesverhaal en bij een rijm, kun je al een beetje invullen wat de volgende zin wordt. Mogelijk rijmt het originele verhaal (Engels) wel, maar is die rijm niet goed gelukt bij de vertaling.

Desalniettemin, een erg leuk cadeau voor de kerst, verjaardag of kraamtijd!

Lees ook; Cadeau voor een eenjarige

BLost My Name (8)ij de bestelling van mijn boek, kreeg ik 3 kaartjes met een kortingscode.
Ben je enthousiast geworden en wil je ook een boek laten maken, laat dan een reactie hieronder achter en de eerst 3 krijgen van mij de code voor 15% korting

‘Wat een Pech, mijn NAAM is weg’

Geschreven door David Cadji-Newby
(vertaling door Sandra C. Hessels)
Illustraties door Pedro Scrapicos
Het boek is te bestellen bij Wonderbly
€29,99 (gratis verzending wereldwijd)

– dit bericht is niet gesponsord-

Spread the love

10 thoughts on “Wat een Pech, mijn NAAM is weg! met kortingscode

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.