Heb jij het Franse themapark Puy du Fou al eens bezocht?

Een tijdje terug plaatste ik een blog over de samenwerking tussen het Franse themapark Puy du Fou en de Efteling. Uit de reacties daarop bleek dat velen eigenlijk niet zo bekend zijn met dit mooie park in Frankrijk. Vandaar dat ik jullie daar graag meer over vertel en mogelijk inspireer om er deze zomer een bezoekje aan te brengen.

Heb jij Franse themapark Puy du Fou al eens bezocht?

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en ligt op slechts 2u30 van Parijs, in de buurt van de stad Nantes. Het park is anders dan de meeste pretparken en is daarmee een volledig atypisch themapark. Je vindt er geen achtbanen en ander soort attracties, wel maar liefst 63 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 22 restaurants en 6 themahotels. Het park werd al tweemaal verkozen tot beste park ter wereld in 2012 en in 2014. In 2018 kreeg het ook de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats op de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken.

Nieuwe overdonderende showconcepten in 2020

Dit jaar investeert Pay du Fou in maar liefst drie nieuwe showconcepten. De avondshow “Les Noces de Feu” is er daar één van. In 30 minuten wordt het vervolg verteld op de reeds bestaande show “Les Orgues de Feu”, de gepassioneerde en sentimentele geschiedenis van de pianist en zijn muze. De muzikale nachtelijke show is een poëtische reis door de romantische 19e eeuw. De muziek van de show werd gecomponeerd door de beroemde virtuoze zussen Camille en Julie Berhollet, bekende artiesten bij Erato en Warner Classics. In een adembenemend decor wordt er gezocht naar de perfecte harmonie van water en vuur, intiem en grotesk, het diepe en de lucht, lichtgevende kostuums en grootse decoren die uit de diepten van het meer oprijzen. Er is ook flink geïnvesteerd om dit nieuwe nachtsprookjesland tot leven te brengen.

Puy du Fou - Les Noces de Feu

“Le Grand Siècle”: het Sun King Hotel

In hotel “Le Grand Siècle” worden gasten uitgenodigd te verblijven in een appartement van de Zonnekoning. Het hotel biedt 96 familiekamers verdeeld over 8 paviljoens. Edele materialen, brokaattapijten en gouden lijstwerk bieden bezoekers een warme sfeer voor een uniek verblijf terug in de tijd. In het hart van “Le Grand Siècle” vind je het restaurant “La Table des Ambassadeurs”. Hier zal een koninklijk buffet worden geserveerd, bedacht door Yannick Alléno (chef met 3 sterren in de Michelingids). Er is zo’n 20 miljoen euro geïnvesteerd om dit majestueuze hotel te realiseren. Met de opening van het hotel staat de hotelcapaciteit van de Puy du Fou op 500 kamers en 2500 bedden.

Puy du Fou - "Le Grand Siècle": het Sun King Hotel

“Les Dîners Légendaires”: grootste avonden

In 2020 nodigt Puy du Fou bezoekers uit om een ​​avond achter de schermen te nemen. Bezoekers kunnen dan de talenten ontmoeten. Maar ook de ambachten leren en vaardigheden ontdekken, die de originele creaties tot leven brengen. Elk diner, bedacht rond originele thema’s, belicht een onbekend aspect van Puy du Fou. Ontdek bijvoorbeeld de geheimen van “Le Signe du Triomphe”, vanaf het idee tot aan de adembenemende show. Dineer bijvoorbeeld in het hart van de stallen van de “Equestrian Academy”. Hier ontdek je hoe de ruiters en trainers dagelijks zorgen voor het welzijn van maar liefst 226 paarden.

Puy du Fou wereldwijd succes

Zoals Puy du Fou als nooit tevoren in Frankrijk investeert, schittert het merk nu ook in het buitenland. Sinds de zomer van 2019 in Toledo, ten zuiden van Madrid. Hier is de grootste nachtshow van Spanje, “El Sueño de Toledo”, reeds een daverend succes. Dit jaar zal Puy du Fou España haar bezoekers op reis terug in de tijd nemen met vier nieuwe dagshows. Hier zullen in het voorjaar van 2021 alle deuren weer open gaan.

Ook in Nederland is een grote samenwerking getekend met de Efteling. Het 3e meest bezochte park van Europa vertrouwt Puy du Fou de show “Raveleijn” toe. In 2020 zal deze show bijna 1.200 keer worden gespeeld.

Tot slot blijft een team in China werken aan de creatie van een show die te zien zal zijn aan de voet van de Chinese muur in 2023. Tegen 2030 zullen er wereldwijd vier Puy du Fou verschijnen.

Praktische informatie Puy du Fou

Seizoen 2020 : van 18 april tot 1 november 2020
Ticketprijzen: volwassenen vanaf €37 / kinderen vanaf €27
Verblijfstarieven: Overnachting + toegang tot park vanaf €62
Meer informatie vind je op de website van Puy du Fou

Het Franse themapark Puy du Fou stelt de lancering van het seizoen 2020 uit omwille van de recente maatregelen door de Franse regering om de verspreiding van het COVID 19-virus te bestrijden. Normaal gesproken zou het park opengaan op 4 april, nu wordt dit wordt uitgesteld naar 18 april. De einddatum blijft 1 november 2020.

Spread the love

8 thoughts on “Heb jij het Franse themapark Puy du Fou al eens bezocht?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.