Wie is de Mol 2020 finale

Finale Wie is de Mol – Alle hints op een rijtje

Wie is de Mol komt vanavond tot zijn climax. Om 21.30 uur zullen we weten wie de Mol 2020 is van het twintigste seizoen. Een bijzondere afsluiting, want niet alleen zal de finale zonder publiek zijn ivm het coronavirus, maar ook zijn er dit jaar 4 finalisten. Dat maakt de keuze nog moeilijker. Zouden er dit jaar dan misschien 2 mollen zijn? Hier een aantal aanwijzingen waarom zij de Mol zouden kunnen zijn. Wie denk jij dat de Mol is/zijn?

Wie is de Mol Finale 
Fotocredits AVROTROS

In tegenstelling tot alle voorgaande jaren staan er dit jaar in de finale maar liefst 4 finalisten; Rob, Nathan, Miljuschka en Buddy. Alle 4 hebben ze het spel goed gespeeld en hebben ze zich allemaal even verdacht gemaakt. Mocht jij er nog niet uit zijn, dan hier een paar aanwijzingen die uitwijzen dat deze finalisten allemaal de mol zouden kunnen zijn.

Rob DeKay

Als ik even kijk in de statstieken van de Wie is de Mol? app, staat de singersongwriter Rob DeKay bovenaan met 36%. Natuurlijk kan dit in aanloop naar de finale nog veranderen, maar deze toch wat stille kandidaat heeft zich behoorlijk verdacht gemaakt.

 • 1e aflevering: tijdens de tweede opdracht was Rob duidelijk in beeld met het 20-biljet. Zou dit verwijzen naar het 20e seizoen van Wie is de Mol? Ook was Rob heel erg onhandig bezig met Leonie in de vrachtwagenopdracht. Het lukte hen dan ook niet om de code te kraken.
 • 2e aflevering: Tijdens de executie horen we het nummer ‘No one’s controlling me’ van de schrijver Ramin Djawadie. Deze heeft dezelfde initialen als Rob DeKay. Ook wordt dit nummer veel gebruikt in cowboyfilms en laat nu net Rob onafscheidelijk zijn van zijn hoed. Misschien nu al de meest hilarische scène uit 20 jaar Wie is de Mol is de taxirit van Rob en Nathan. Veel lol en als eerste bij Rik. Tina was de laatste en viel af.
 • 3e aflevering: Rob zou dezelfde outfit hebben gedragen als Mol Jan Versteegh, toen deze tijdens één van de opdrachten in seizoen 18 door het beeld liep; een geel shirt en een strohoed. Ook hield hij zich niet aan de regels tijdens de Hovercraftopdracht. Na afloop van opdracht 2 mist er 100 euro in één van de enveloppen. Heeft Rob of Buddy deze ontvreemd?
 • 4e aflevering: Zijn outfit van een tuinbroek en hoed waren ook niet heel handig bij het ontwijken van de vazen. Hij laat er dan ook maar liefst 3 vazen vallen. Ook is er een vaas verplaatst naar een moeilijker plek tussen de beurt van Nathan en Miljuschka. Zou Rob dit gedaan hebben?
  Ook geeft Rob de foute route door aan Buddy. Hij wisselt Noord-Ierland/Jordanië om met Hong Kong/Filipijnen. Buddy rijdt hierdoor verkeerd. Tijdens de 2e opdracht zien we ook een bord met daarop de Susan Visserstraat. Is het toeval dat Rob zich tijdens deze aflevering Visser noemt?
 • 5e aflevering; de titel is ‘aanraken’. Het waren Rob en Claes die de letter M O L verplaatsten.
  In het Mariospel was Rob een level lager dan de voorganger.
Rob DEKay - Wie is de Mol 2020
Fotocredits: AVROTROS
 • 6e aflevering: Rob doet bijzonder weinig in de eerste opdracht. Bij de opdracht met de afstand meten van telefoon 2 naar 3 staat Rob een meter van het looppad af waar Nathan de telefoon gevonden heeft. Wordt hierdoor een foute afstand gemeten?
  In de opdracht met de enveloppen pakte Nathan de enveloppen Heinz en Rat. Deze zouden beiden goed moeten zijn. Maar toch zat er min-geld in. Rob was als eerste aan de beurt. Heeft hij misschien enveloppen omgedraaid?
 • 7e aflevering; tijdens het potje lasergamen leek het dat Rob samen met Nathan de winnaars waren, maar verloor hij maar liefst 400 euro aan de Mol.
  Bij de derde opdracht lukt het niet om het porseleinen bord te vinden, terwijl hij er gewoon langs liep.
 • 8e aflevering: Omdat Miljuska niet meedoet aan de opdracht met de kokertjes, kan zij niet degene zijn die één van de kokertjes heeft ontvreemd. Het moet dus wel één van de mannen zijn geweest.
 • 9e aflevering: In de eerste opdracht moet Rob het juiste bedrag noemen en zegt 1600, terwijl iedereen wel het juiste antwoord weet 1750.
  Overall gezien is Rob ook degene die het minste geld heeft verdiend voor de pot.

Nathan Rutjes

Persoonlijk mijn eigen Mol. Ik heb altijd al een zwak gehad voor deze rasopportunist Nathan Rutjes. Het is altijd goed om zo iemand in de groep te hebben voor de groepspirit, maar was dit ook niet meteen een goede schuilmantel voor de Mol. Als 2e in de poules wordt Nathan met 35% genoemd als de Mol van 2020. Dit is waarom:

 • Aflevering 1: Als Nathan zich voorstelt zegt hij “ik zie alles”. Maar zijn uitspraak lijkt meer op zhi ipv zie. Zhi is Chinees voor Mol.
 • Aflevering 2: Nathan haalde samen met Miljuschka het minste geld binnen van iedereen. Zo zat hij samen met finalist Rob in de taxi, ondanks de hilarische rit, waren ze als eerste bij Rik.
 • 3e aflevering: Vooraf aan de opdracht is er de reclame van de Wie is de Mol 2020 app. Bij het invullen van het e-mailadres wordt er een foutje gemaakt; WieisN ipv WieisdeM. N is natuurlijk Nathan. Ook pakt Nathan in de laatste seconde van de tweede opdracht de foute envelop. In het Chinese winkeltje wijst de mevrouw van de winkel meteen het juiste kopje aan. Met name Nathan wijst dit af door te zeggen dat dat hem zeker niet is. Als er de keuze gemaakt moet worden tussen de waarde van het servies of de envelop met 1500 euro is Nathan degene die de knop doorhakt en kiest voor de envelop. Dit zorg voor 1200 euro minder in de pot. Was dit impulsief of toch niet? De titel van opdracht 3 is lijn(ver)diensten en de titel van opdracht 2 is verkeer(d). De letters tussen haakjes maken verd = verdediger. Nathan speelt als voetballer als verdediger.
 • 4e aflevering: Eén vaas is verplaatst naar een moeilijker plek tussen de beurt van Nathan en Miljuschka. Zou Nathan dit gedaan hebben?
 • 5e aflevering: Nathan vond geen enkele letter van de tweede opdracht. In zijn biecht lijkt hij zich te verspreken. Hij onderbouwt namelijk zijn keuze voor de 250 euro in de derde opdracht. Hij zegt dat hij, voordat hij naar Rik liep, al dacht nooit de naam van de Mol te gaan ontdekken in aflevering 5. Hoe wist Nathan wat de opdracht zou zijn? In de derde opdracht is hij de enige die voor het geld koos ipv het park.
Nathan Rutjes - Wie is de Mol 2020
Fotocredits: AVROTROS
 • 6e aflevering: Rik benadrukt in zijn openingspraatje dat er 5 kanidaten zijn en 1 mol.
  Zo ook in de tweede opdracht; 5 kandidaten zijn 500 euro waard en 1 niets. Deze ene persoon is Nathan. Is hij de Mol? Ook zet hij Rob een meter van het looppad af, waar hij in de 2e opdracht de telefoon heeft gevonden. Bij de meting tussen telefoon 2 en 3 wordt dan ook de verkeerde afstand gemeten.
  In de opdracht met de enveloppen pakte Nathan de enveloppen Heinz en Rat. Deze zouden beiden goed moeten zijn. Maar toch zat er min-geld in. Heeft Nathan buiten beeld toch de verkeerde envelop gepakt?
 • 7e aflevering: Bij de Laseropdracht droeg iedereen vest nummer 4. Alleen Nathan had een vest aan met nummer 3. Was dit het vest dat de Mol droeg?
  In de tweede opdracht moesten targets afgeschoten worden. Bij iedereen raakt de Mol targets, behalve bij Nathan. Zou het kunnen dat de Mol (oftewel Nathan) aan de andere kant van het parcours staat en dus helemaal niet op de targets kan schieten?
  In de derde opdracht maakt Nathan een foute foto omdat hij geen porseleinen bord kan vinden, terwijl deze makkelijk te vinden was.

De Opdrachttitels zouden omgezet kunnen worden in een morsecode. De letters die er uit naar voren komen zijn ADMNATLHEN = Nathan de Mol

 • 8e aflevering: Bij de kokeropdracht mist één van de kokertjes. Omdat Miljuschka niet mee doet, moet één van de mannen dit gedaan hebben als Mollenstreek.

Als steeds de 20e letter wordt gepakt uit de openingstekst krijg je WIDM NO.NINE. Tijdens het seizoen zijn er meerder spelfouten gemaakt in de afleveringen en op de site. De letters die nodig zijn om deze te corrigeren zijn NHTINDEONZEENSENISATTA = DEZE TEST IS NATHAN NO.NINE

Miljuschka Witzenhausen

De enige vrouw in de finale is Miljuschka Witzenhausen. Ook zij wordt zeker verdacht om de Mol te zijn. In de vorige seizoenen waren er veel vrouwen daarvan een goed voorbeeld. Momenteel staat zij op de 3e plaats met 18% van de verdenkingen.

 • 1e aflevering; Tijdens de tweede opdracht maakt Miljuschaka geen enkele foto binnen de tijd.
 • 2e aflevering: Miljuschka haalde samen met Nathan het minste geld binnen van iedereen.
 • 3e aflevering: Van iedereen haalt Miljuschka tot nu toe het minste geld op voor in de pot.
 • 4e aflevering: Miljuschka kiest (net als Rob en Nathan) niet voor het geld maar voor de groepsvrijstelling.
 • 5e aflevering: Miljuschka haalt het einde van de Mario-opdracht niet en vond alleen maar nutteloze letters in de tweede opdracht.
Miljuschaka Witzenhausen - Wie is de Mol 2020
Fotocredits: AVROTROS
 • 6e aflevering: Waarom verbeterde Mil de meetfout van Buddy in de eerste opdracht? Tijdens de opdracht met de enveloppen en kokertjes horen we het nummer “NYC Larency”. Dit nummer werd ook gebruikt in de aflevering van vorig jaar toen Merel in het laserdoolhof aan de beurt was. Van haar weten we nu dat zij toen geld heeft doen verdwijnen. Deed Miljuschka dat tijdens deze opdracht ook?
 • 7e aflevering: Bij de eerste opdracht geeft Miljuschka de meeste correcte combinaties door, waaronder ook nog eens 2 met een rode component.
  In de derde opdracht kan Miljuschka geen porseleinen bord vinden en maakt een foute foto, terwijl ze er gewoon langs is gelopen.
 • 8e aflevering: Mil is verantwoordelijk voor de fietsers die geen geld ophalen. Wel wint zij de vrijstelling deze aflevering en zit zij dus als eerste in de finale.
  Ook lijkt het erop dat Miljuschka haar kleding goed heeft uitgekozen voor de opdrachten; een rode jurk toen bleek dat in de auto-opdracht alle kleurencombinaties met de rode kleur van belang waren. Zij droeg handige donkere camouflagekleding tijdens de laseropdracht. Ook was haar gele jurk opvallend in de fietsopdracht. Is dit een verwijzing naar de gele trui?
 • 9e aflevering: Miljuschka vindt heel snel de juiste code bij de eerste opdracht. Onduidelijk is waarom zij en Buddy kiezen voor hoge bedragen bij de tweede opdracht. Het team met de meeste transacties wint namelijk en niet degene met de meeste opbrengst.

Buddy Vedder

Helemaal onderaan met 11%, maar zeker ook een goede kandidaat om de Mol te zijn; Buddy Vedder. Al was het alleen al omdat er bij de intro van Wie is de Mol 2020 wordt gezegd; Trust NoBUDDY. Heel eerlijk vind ik dat heel erg verdacht. Maar ook Buddy heeft zich schuldig gemaakt aan verschillende Mol-acties.

 • 1e aflevering; Buddy doet er samen met Anita wel heel erg lang over om de sleutel van de vrachtwagen te vinden.
  De naam van de aflevering is afgeschermd. Bij de eerste opdracht houdt Rik alle kaartjes zo vast dat hij het logo van de mol afschermt. Behalve bij Buddy, dan is het logo van de Mol goed zichtbaar.
 • 2e aflevering; Buddy kwam samen met Leonie als laatste aan bij Rik in de taxi-opdracht. Opvallend is ook dat niemand Buddy verdenkt. Ook het publiek niet.
 • 3e aflevering; Buddy houdt zich niet aan de regels van de Hovercraftopdracht. Zowel hij als Rob nemen 2x dezelfde boot achter elkaar. Toch eindigt hij wel in de juiste boot. Maar door zijn fout levert deze opdracht geen geld op in de pot. Ook blijkt er na opdracht 2 ineens 100 minder in één van de enveloppen te zien. Is Buddy daar schuldig aan? Bij de opdracht om het servies compleet te maken, negeren Buddy en Nathan de aanwijzing van de mevrouw in de winkel, die hem meteen het juiste kopje aanwijst.
 • 4e aflevering; Buddy rijdt de verkeerde route, maar dit is mede doordat Rob hem de verkeerde route doorgeeft.
 • 5e aflevering; Alleen Buddy vindt in de 2e opdracht het geld
Buddy Vedder - Wie is de Mol 2020
Fotocredits: AVROTROS
 • 6e aflevering: In de eerste opdracht maat Buddy de meeste foute metingen; 2. Dit maakt hem de meest verdachte kandidaat van deze opdracht. Ook in opdracht 2 maakt hij samen met Rob en Nathan een meetfout tussen telefoon 2 en 3.
 • 7e aflevering: Buddy verliest hier van de Mol
 • 8e aflevering: Buddy haalt geen geld binnen met de fietsopdracht. Hij vind de oranje fiets niet als enige. Maar als je de route die Buddy heeft gefietst op de kaart bekijkt, is hij wel langs deze fiets gekomen.
  En was het Buddy die één van de kokertjes wegnam? Omdat Miljuschka niet mee deed aan deze opdracht, moet het één van de mannen geweest zijn.
 • 9e aflevering: Het citaat dat Buddy kreeg in de eerste aflevering is aangepast is de laatste aflevering; Ipv juist te handelen zegt Rik nu slechts te handelen.
  Bij opdracht 1 doet Buddy verdacht weinig en laat het antwoord over aan Rob. Die een fout antwoord geeft, terwijl Buddy wel het juiste antwoord wist.
  In opdracht 2O kiezen Buddy en Miljuschka voor hoge bedragen. Terwijl het team met de meeste transacties wint en niet degene met de meeste opbrengst.

Wie denk jij dat de Mol is van Wie is de Mol 2020?

Lees ook: Wie is de Mol Tag

Met dank aan de hints van detherMOLmeter
Fotocredits: AVROTROS

Spread the love

One thought on “Finale Wie is de Mol – Alle hints op een rijtje

 • Wauw wat een uitzoekerij! samen met de jongste denk ik Nathan, maar de oudste en de man zitten op Rob. Toch vlak ik Buddy ook nog niet uit. Ik zou het wat vinden als het Nathan of Mil is en niemand zat op hun in de finale. Ik heb ook nog gedacht tover twee mollen en dat die het dan niet van elkaar weten. Nou je weet je, eigenlijk heb ik geen idee 🙂 🙂
  lodi onlangs geplaatst…Maak jouw armparty compleet met een initial armbandMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.