Raveleijn; een Puy du Fou spektakel show in de Efteling

Raveleijn; een Puy du Fou spektakelshow in de Efteling

Wie naar de Efteling gaat, moet zeker de show van Raveleijn gaan zien. Deze show vol ridders te paard is zeker de moeite waard om te bezoeken tussen alle sprookjes en achtbaanritjes door. Maar wist je dat deze show is gecreëerd in samenwerking met het Franse themapark Puy du Fou? Mocht je niet eerder gehoord hebben van Puy du Fou, dan raad ik je zeker aan om verder te lezen. Dit park is een atypisch themapark, zonder attracties, maar vol met spectaculaire shows. Bij ons staat hij zeker op de bucketlist om te gaan bezoeken.

Raveleijn; een Puy du Fou spektakel show in de Efteling

Puy du Fou ligt in Frankijk op ca. 2,5 uur rijden van Parijs en bestaat al meer dan 40 jaar. Het park is een geschiedkundig themapark en wereldwijd bekend om zijn indrukwekkende shows. In plaats van thrill rides en attracties vind je hier enkel spectaculaire liveshows. Er zijn maar liefst 7 hoofdshows, die elk ongeveer 30 minuten of langer duren en daarnaast nog een aantal nevenshows die minder lang duren. Dagelijks zijn er maar liefst 63 dag- en avondspektakels.

Puy du Fou

Cinéscénie is de grootse en belangrijkste show van Puy du Fou en vindt plaats achter de ruïnes van een kasteel naast het park. Het vertelt de laatste 700 jaar van de geschiedenis van de omgeving. Met 23 ha heeft Cinéscénie het grootste podium ter wereld en spelen er duizenden acteurs en honderden paarden in mee. Alle acteurs en actrices komen uit de nabije dorpen en zijn vrijwilligers. De show wordt enkel in het hoogseizoen (juni-augustus) op vrijdagen en zaterdagen gespeeld.

Puy du Fou

Dat dit park een bijzonder park is bewijzen alle prijzen die ze hebben gewonnen voor hun creativiteit. Zo werd Puy du Fou werd al 2 maal verkozen tot beste park ter wereld. In 2018 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken.

Naast alle shows  vind je ook 4 historische dorpjes in het park, 22 restaurants en 5 themahotels.  

Bekijk hieronder de teaser voor 2020 van Puy du Fou.

Puy du Fou in de Efteling

Voor een echte Puy du Fou show, hoef je niet helemaal af te reizen naar Frankrijk. In onze eigen Efteling kun je namelijk naar de show ”Raveleijn”. In nauwe samenwerking met Puy du Fou werd deze show in 2013 voor de Efteling vormgegeven.

Een legendarische show: “Raveleijn”

Raveleijn vertelt het verhaal van 5 kinderen die door een betovering in buitengewoon moedige ruiters transformeren. Samen gaan zij de strijd aan met de wrede onderdrukker Graaf Olaf om de middeleeuwse stad Raveleijn te bevrijden. Op de spectaculaire set, een podium van 1500 m², ontvouwt zich een opeenvolging van stunts en special effects voor de ogen van 1200 toeschouwers. De show Raveleijn werd afgelopen jaar met een 8,8 gewaardeerd door het publiek.

Raveleijn, de Puy du Fou show in de Efteling

Bij mijn kinderen is Raveleijn bekend geworden door de 12-delige spannende Eftelingserie op site van Efteling Kids, Videoland en YouTube. Het is zeker een aanrader om te gaan zien.

Puy du Fou verlengt de samenwerking met de Efteling

De parkshow kent nu een winterstop, maar achter de schermen in Kaatsheuvel werkt een Frans-Nederlands team van 50 artiesten, stuntmensen, ruiters en Puy du Fou valkeniers aan de voorbereidingen voor de start van een nieuw seizoen in april 2020. Om de show hernieuwd aandacht te geven, vertrouwt de Efteling op de unieke expertise van Puy du Fou. Binnen het 6-jarige contract zal Puy du Fou de show naar een hoger niveau tillen.

Lees ook: Hotel ’t Peperhuys – Heerlijk comfortabel en luxe overnachten in de buurt van de Efteling

Spread the love

8 thoughts on “Raveleijn; een Puy du Fou spektakelshow in de Efteling

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.