Uren speelplezier bij Play-In in Utrecht

Uren speelplezier bij Play-In in Utrecht

Wie wel eens over de A2 bij Utrecht heeft gereden, heeft dan misschien ook wel eens The Wall gezien. Een lange muur met een rood dak. Hier achter vind je een groot winkelcentrum met winkels als de MediaMarkt, ToyChamp en de Decathlon. Maar ook vind je hier de Play-In, een grote hal met 3 activiteiten onder 1 dak. Zo kun je hier jumpen, klimmen en spelen‎. Ideaal voor een regenachttig dagje in de vakantie. Wij gingen een kijkje nemen.

Uren speelplezier bij Play-In in Utrecht

In de vakantie of op regenachtige dagen is het heerlijk om een dagje te gaan spelen in één van de vele indoorspeelparadijzen. Tegenwoordig zijn die overal wel te vinden. Lekker centraal ligt de Play-In in Utrecht. Als je op de A2 rijdt zie je hem al snel voorbij komen, The Wall, een grote shopping Mall. Bovenop The Wall is een groot parkeerterrein, waar je de auto de eerste twee uur gratis kan parkeren. Daarna kost het €1,- per uur.

Play-In

De Play-In is de verzamelnaam voor 3 verschillende activiteiten; Jump-In, Climb-In en Kids-In. Bij aankomst kun je kiezen uit 2 verschillende ingangen; links de Climb-In en Jump-In en rechts ga je naar de Kids-In. In deze hal van maar liefst 6000m² (met airco) kun je hier (groot en klein) gemakkelijk de hele dag jezelf vermaken.

Wij begonnen onze dag bij de Climb-In / Jump-In hal. Deze activiteiten moet je wel even van te voren boeken. Je kunt kiezen voor de activiteiten los of als combinatie. Wij gingen beiden doen en begonnen bij de Climb-In.

Climb-In

Helemaal achterin de erorme hal vind je de Climb-Walls area. Je kunt het niet missen, want aan de wand zie je de verschillende klimmuren. Dit gedeelte is afgesloten, want alleen onder toezicht mag je daar naar binnen. Nadat de meiden in hun tuigje waren gesnoerd, kregen ze eerst ook nog een uitleg over de veiligheid. Voor elke muur ligt een matje, vastgemaakt aan de life-line. Alleen als je jouw tuigje vastmaakt aan de lifeline, valt het matje op de grond en kun je veilig beginnen met klimmen.

Elke muur heeft zijn eigen moeilijkheid en verschillende manieren om naar boven te klimmen. Wie helemaal boven aankomt, kan daar op de knop drukken. Mocht je niet verder kunnen of durven, dan kun je je aan het touw naar beneden laten zakken.

Naast de verschillende klimmuren staan er in de ruimte ook andere toestellen waar je op kan klimmen. Zo zijn er de Astroball, 3 gestapelde bollen, de Face-to Face, een plexiglas muur waarbij je elkaar kunt zien, als ieder aan een andere kant omhoog klimt. De echte daredevils kunnen ook omhoog klimmen op de Stairway to Heaven. Hier kun je omhoog klimmen via verschillende buizen, zonder dat je je ergens aan vast kan houden is dat heel eng.

Ook zijn er 2 activiteiten waaruit je kan kiezen, tijdens je uurtje klimmen. Zo is de Leap-of-Faith, een toren waarin je omhoog kan klimmen om vervolgens van een plank zo eraf te springen. Hierbij moet je dan proberen de bal een stukje verderop aan te raken. De andere activiteit is deertical Drop Slide, een mega hoge glijbaan. In een speciaal pak word je aan een hendel omhoog getrokken. Als je helemaal boven bent (of tot waar je durft), laat je los en glijd je hard naar beneden.

Climb-In Play-In Utrecht

Deze activiteit duurt een uurtje, inclusief 10 minuten instructies. De meiden vonden het in het begin wel spannend, maar al snel haalde de eerste de top van de klimmuur, waarna de andere ook volgde. Doordat er verschillende uitdagingen zijn, is het leuk voor groot en klein (vanaf 4 jaar). Ze hebben zich er zeker een uur vermaakt en vonden het jammer, toen de tijd er weer op zat.

Jump-In

Nadat we even op het boventerras wat hadden gegeten en gedronken, waren de meiden alweer helemaal klaar voor de volgende activiteit; lekker springen bij Trampoline park. Deze hal met trampolines is tegenover de Climb-in. Terwijl de meiden zich gingen melden, kon ik mooi op het boventerras (op 5 meter hoogte) blijven zitten en vanaf daar hun capriolen bewonderen. Ook hier mochten ze zich een uurtje uitleven.

Jump-In Play-In Utrecht

Jump-In is met een oppervlakte van meer dan 3000m2 aan trampolines één van de grootste trampolineparken van Europa. Naast de geschakelde trampolinevelden is er ook een dodgeballveld, highperformance trampolines, walltrampolines, slackline en evenwichtsbalken, air bag, foampits, jumptower en een tumblinglane. Genoeg springplezier dus voor een uurtje of meer.

Jumpen is toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar. Speciaal voor de jongere kinderen zijn er mini-jumptijden. Broertjes en zusjes onder de 12 mogen op dit tijdstip ook meespringen, als ze rekening houden met de jonge kinderen Bij aankomst dient een ‘Aansprakelijkheids en Vrijwaringsformulier’ getekend te worden. Vanaf 16 jaar mag je dat zelf doen, van 12 t/m 15 jaar dient een volwassene (18+) een toestemmingsformulier te ondertekenen en mee te geven. Tot 12 jaar dient een ouder aanwezig te zijn en mogen kinderen niet alleen komen.

Kids-In

Zelf dacht ik dat de kinderen wel uitgeput zouden zijn van al dat klimmen en springen, maar toch wilden ze ook nog even naar de Kids Paradise. Over de muur van de Jump-In hal, hadden ze de klimtoestellen al gezien en waren erg nieuwsgierig geworden natuurlijk. Om bij de Play-In te komen, moet je eerst de hal van de Jump-In en Climb-In verlaten en een deur verderop gaan.

Kids-In Play-In Utrecht

De Kids-in is een leuk indoorspeelparadijs in tropische sferen. In de grote haaienbek kun je lekker glijden. Of speel tussen de vissen en beklim de onderwatervulkaan. Voor de kleintjes is er een overzichtelijke peuterhoek, waar de oudere kinderen niet mogen komen.

Voor de ouders zijn er volop tafeltjes met stoelen beschikbaar. Hieraan kunnen zij toezicht houden op de kinderen, samen koffiedrinken of toch zelf nog even werken. Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag organiseren ze vaak leuke, extra kinderactiviteiten.

Praktische informatie

Adres: The Wall, Hertogswetering 173, 3543 AS Utrecht
Openingstijden:

Openingstijden Play-In, Kids-In, Jump-In en Climb-In

Info en reserveringen: Ivm de drukte is het verstanding om te reserveren. Dit kan via de website of telefonisch op: 030-2099920
Telefonische reserveren kan dagelijks van 10.00 uur tot sluitingstijd. Let op: de telefoon staat in de zaak, bij drukte wordt deze soms helaas niet opgenomen. Bel dan terug op een later tijdstip.
Prijzen:
Kids-In: vanaf 1 jaar € 7,90 p.p. Volwassenen gratis (vanaf 18 jaar)
Climb-In: 1 sessie € 13,90 p.p.
Jump-In: 1 uur € 12,90 (inclusief sokken) op maandag, dinsdag en donderdag unlimited*
Combinaties zijn mogelijk, zie hiervoor de website.

Wat vonden wij van de Play-In?

We zijn in de kerstvakantie een dagje geweest. Het was daardoor behoorlijk druk, dus het was goed dat we gereserveerd hadden. Doordat de activiteiten in sessie worden aangeboden, is het tijdens de activiteit niet te druk. Wel merkten we het in het restaurant. De meiden achter de bar konden de bestellingen nauwelijks bijhouden. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De meiden hebben zich meer dan prima vermaakt. Springen en spelen hadden ze al eens eerder gedaan, maar het klimmen was nieuw voor ze en vonden ze dan ook superleuk om te doen. We komen zeker nog eens terug!

Bezoeken jullie wel eens een Indoor Speelparadijs?
Welke is bij jullie favoriet?

Lees ook: Heel veel pret in de Fabriek in Woerden

Spread the love

17 thoughts on “Uren speelplezier bij Play-In in Utrecht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.