Review | De Negenmaandenbeurs – een gezellige drukte

negenmaandenbeursVandaag ben ik gezellig met mijn zus een kijkje gaan op de Negenmaandenbeurs.De afgelopen jaren ben ik altijd wel een dagje gegaan. Maar nu Kleine Zus alweer 3 jaar is en eigenlijk steeds minder baby-producten gebruikt (geen melkpoeder, geen babyvoeding, geen pap, geen buggy meer, alleen nog luiers) denk ik dat dit wel eens de laatste keer zal kunnen zijn. Weer een fase afgesloten…
Toch kwam ik thuis met een volle tassen ;D, maar of ik ook blij ben met alles wat ik mee heb meegekregen, lees je hier
Ik heb nog een kaartje voor de beurs over, dus wil je dit weekend nog gaan, reageer nog snel hier onderaan.

Begin deze week won ik 2 kaartjes voor de Negenmaandenbeurs bij Love4KidZ op Facebook. Ik had al aan heel wat winacties meegedaan, maar nog nergens wat gewonnen, dus dacht eigenlijk dit jaar maar niet te gaan. Mijn dochters worden nu ook al wat ouder en de kans dat er nog een 3e bij komt is heel klein. Extra blij was ik dus toen ik toch 2 kaartjes had gewonnen, samen met mijn zus. Nu kon ik nog een keertje gaan en echt zien of deze fase nu echt voorbij is.
We gingen niet al te vroeg, want mijn zus wilde haar dochtertje van 1 jr  meenemen en we moesten dus even wachten tot na haar slaapje. Mijn zus had ook de auto vandaag, dus we zouden het erop wagen. Nou dat hadden meer mensen gedacht, want we werden helemaal omgeleid naar de Amsterdam Arena om te parkeren! Gelukkig waren er een heleboel pendelbussen, dus dat was goed geregeld.
Druk was het zeker! Zelfs zo druk, dat toen we aankwamen we in de RAI net voor onze neus de garderobes werden gesloten omdat ze vol waren. Balen! Maar goed, jas om mijn middel geknopt en snel niet zeuren.

Bij binnenkomst in de RAI hadden we meteen al een grote shopper gekregen van Kruidvat IMG_2460met daarin een stuk babyzeep en een rol Dextrose. Fijn, want ik had al begrepen dat er veel stands geen tassen zou meegeven vanwege de nieuwe plastic-tassen-wet. Ik had er al rekening mee gehouden en een oude trolly van Nestle uit de kast gehaald, die ik ooit eens eerder had gekregen op de Negenmaandenbeurs. Ik denk al zo’n 5-6 jaar geleden. De mevr van de Nestle stand had hem in ieder geval nog niet eerder gezien en zei toch al een aantal jaren op de beurs te staan…. Of de inhoud van de tas een hint is, ben ik nog steeds niet helemaal achter. De Dextrose kan ik wel plaatsten, maar de zeep… Wie gebruikt er eigenlijk nog een stuk zeep?

In de Negenmaanden-hal kwamen we als eerste langs de stand van HiPP. een merk met Biologische Babyvoeding producten. IMG_2456Na het invullen van een papiertje, mochten we kiezen tussen Biologische Venkel Thee of een plastic beker en lepeltje. Ondanks dat de GezondheidsRaad heeft aanbevolen meer water en thee en minder zoete dranken te drinken (ook voor kinderen dus!), is thee nog niet echt een favoriete drankje bij mijn kinderen… Ik heb dus gekozen voor een mooie paarse beker en lepel. Nichtje kreeg bij HIPP meteen een stukje koek, dus de eerste buit was dus meteen binnen ;D
Omdat het al na lunchtijd was, besloten we eerst even een broodje en drankje te gaan halen. We vonden het restaurant vrijwel direct en haalde we een broodje warme beenham. Ondanks de drukte op de beurs, vonden we een plekje om het broodje rustig op te eten. Te lang wilde ik niet blijven zitten, want ik was wakker geworden met fikse rugpijn en wilde liever lopen, dan zitten.

We besloten de Negenmaandenbeurs systematisch af te lopen, dus gang voor gang en zo niets te missen. De eerste stands die we daarom tegen kwamen waren die van al de verschillende kinderwagens. Nu loopt Kleine Zus gelukkig zelf de meeste stukken en is dat dus een afgesloten hoofdstuk voor ons. Nichtje is daarom ook gezegend met al onze oude (lees nog in prima staat verkerende) kinderwagens en deze stands hebben we dus ook links laten liggen. Wel zag ik bij Quinny (mijn favoriete buggy’s ) een gave longboard-buggy (had Papa’s Liefste echt geweldig gevonden) en een nieuwe, nog kleiner opvouwbare buggy. Ik hoop echter dat ze het probleem van het rattelende wieltje hebben kunnen oplossen.

Heel fijn is dat sommige bedrijven bij hun aanbiedingen een gratis thuisbezorgservice leveren. 653139_pb_01Zo kan je verschillende Zwitsal pakketten bestellen via Wehkamp en zo hoef je er niet mee over de beurs te slepen. Een van die pakketten is een Woezel en Pip pakket incl.opbergbox. Dat is iets waar ik wel mee thuis mag komen. Deze producten gebruiken we veel en Kleine Zus is een hele grote Woezel en Pip fan, dus zo’n opbergdoos zal ook zeer in de smaak vallen. Dit pakket kost €15,- en is bij Wehkamp ook te bestellen, zonder dat je naar de Negenmaandenbeurs hoeft te gaan. Let op, deze actie loopt nog t/m 28-02.

Tegenover de stand van Zwitsal, stond die van Kruidvat. Eentje waar je niet omheen kan. IMG_2457Niet alleen omdat hij pal tegenover de ingang van de Negenmaandenhal staat, maar ook omdat daar de hele dag allerlei producten worden aan geprijsd. Om de zoveel tijd kun je voor €3 een Kruidvat tas kopen vol  met allerlei kruidvat-babyspullen. Zeker een goede deal, want het is zeker een goed gevulde tas! Zo vind je er in een pakje met 6 verschoningsmatjes,IMG_2459 10 wegwerp slabbetjes, een pak babydoekjes, een set warmte gevoelige lepels, babykam & -borstel, Bambino sokjes, Zinkzalf en een lipgloss voor mama (nou ja, thuis meteen ingepikt door Grote Zus) Een deel van de inhoud kan ik zeker nog gebruiken, maar het andere deel bewaar ik even voor nog te geven kraamcadeautjes. We hebben een ware babyboom op werk, dus dat komt wel goed.
Bij de Kruidvat stand kon je ook nog een drinkbeker afhalen. Helaas had je je daar vooraf voor moeten inschrijven en een speciale coupon voor moeten hebben. Die hadden we niet, maar gelukkig kregen we een troostprijs, een luiertas! Heel handig en die gaat zeker in de volgende kraammand!

Eigenlijk waren we nu al van ons voorgenomen plan, om de hal systematisch te doorlopen, af gestapt… IMG_2458De volgende kraam waar we aankwamen, was die van Nestle. Voor mij het eerste teken dat ik een bepaald tijdvak heb afgesloten. Mijn beide dames hebben jaren ontbeten met de Pyjamapap van Nestle. Nu Kleine Zus haar flessen heeft mee gegeven aan Sinterklaas voor de baby Pietjes, eet zij ook brood of een cracker als ontbijt en geen pap meer. Na 6 jaar hebben we dit product dus niet meer nodig en hoef ik het ook niet meer in te slaan op de IMG_2430Negenmaandenbeurs. Als afscheid heb ik toch nog maar een 4 knijpzakjes gekocht voor €2, met als cadeautje een handig lepeltje dat je op de zakjes kan schroeven. Als je knijpt in het zakje vult het lepeltje zich en kun je zo je kindje voeren. Heel handig! Ook voor in de volgende kraammand….
We konden ook nog even op de foto. Iets wat trouwens bij HEEL VEEL stands kon.

Daarna was het tijd voor een plaspauze. Terwijl mijn zus op zoek ging naar een WC, WPliepen Nichtje en ik nog wat verder over de beurs. Zo gingen we op de foto met Woezel en Pip & de Sloddervos in de fotohoek van Fabulous Mama’s Magazine, op de foto met kikker en bij de stand van Nutricia, kreeg Evi een mooie poster van een kalligraaf die haar naam mooi op een poster kon schrijven. Ondertussen had mijn zus nog even ingeslagen bij Nijntje stand. De Nutricia stand hebben we verder ook maar gelaten voor wat hij was. Ook zij boden een gratis thuisbezorgservice, maar de producten gebruiken we ook niet meer. Er waren ook verschillen quizen te spelen, maar als dietist voelt dat voor mij toch een beetje als valsspelen ;D

Naast dat moeders moest plassen, was het ook tijd voor Nichtje om een schone luier te krijgen. In mijn herinnering kon IMG_2461dat altijd bij de Pamperstand, maar helaas was dat nu niet het geval. We hebben dus nog wel wat verder gekeken op de beurs, maar eigenlijk alleen maar op zoek naar een plek om te kunnen verschonen. Tijdens deze zoektocht kwam ik bij langs de stand van MamaLoes, waar ik het boek “Versje van een Moeder” zag liggen. Ik volg LenteZoet al een tijdje op Facebook en Instagram en ben altijd geroerd door haar mooie gedichtjes. Het boek heb ik niet zo lang geleden cadeau gedaan aan een van mijn vriendinnen, die er ook zo door geroerd raakt. Eigenlijk had ik me ook net bedacht dat ik het boek ook zelf wilde hebben. Terwijl ik nog stond te twijfelen of ik het boek nu zou kopen, werd ik aangesproken door Tirza zelf! Wat leuk! We raakte in de praat en ik vertelde haar dat ik het zo leuk vond dat ze op IIMG_2453nstagram af en toe een post van mij (Mama’s Liefste) had geliked. “O wat leuk, ben jij Mama’s Liefste” zei zij! Hoe super is dat! Ze heeft ook nog een leuke tekst geschreven in mijn boek. Ben er echt heel blij mee. En ik denk dat ik ook voor het eerst iets voor mezelf heb gekocht op de Negenmaandenbeurs! Omdat ik de smaak te pakken had, en mijn Zus toch nog Nichtje aan het verschonen, was liep ik ook nog even langs de stand van De Melkfabriek. Daar stonden Sophie van den Enk en Eva Munnik zelf om ook hun boek te signeren. Ook borstvoeding is iets wat niet meer in mijn leven een rol speelt, maar ik heb tijdens mijn studie Voeding & Dietetiek 3 maanden in Ghana onderzoek gedaan naar borstvoeding en bijvoeding voor kinderen tot 1 jaar Dit onderwerp is dus wel iets wat me aan het hart ligt, ook al ben ik uiteindelijk aan de andere kant van het spectrum beland geraakt, in de ouderenzorg ;D Ook met deze 2 dames gezellig even kunnen praten en een leuke tekst in mijn boek gekregen.

In opdracht liep ik ook nog even langs de stand van NUK voor 2 Alecto digitale thermometers. IMG_2454Ook zeker een goede beursaanbieding voor €2,99 per stuk. Even schrikken dus toen ik opeens €18,98 moest afrekenen… Ik had dus de mega-deluxe thermometers te pakken! Gelukkig stonden de goede thermometers naast de kassa en had ik de laatste 2!
Bij de stand van Nutricia vond ik mijn Zus en Nichtje weer terug. Ze had een schonen luier en ook meteen even een flesje gedronken. Niet dat ze iets te kort kwam, want bij veel stands was er wel iets lekkers voor haar om te proeven. Moe was ze wel geworden van al die mensen (wie niet), dus wel besloten om het niet te lang meer te maken. Op mijn To Do Lijstje had ik nog een paar stands staan, dus daar gingen we snel naar op zoek. Zo hadden we de stand met de beurstas nog niet gevonden.

Op zoek naar de beurstas, liepen we nog een keer langs de stand van Fabulous Mama’s Magazine, jumbo-vloerpuzzel-woezel-en-pip-15waar ze naast de Woezel & Pip fotohoek, ook diverse Woezel & Pip cadeau’s weggeven bij een mini-abonnement. Omdat ik eigenlijk een eigen Woezel & Pip Stand had verwacht op de beurs, zoals afgelopen jaren, besloot ik daar te vragen of ze wisten waar ik die kon vinden. Helaas bleek die dit jaar niet aanwezig te zijn en alleen zij Woezel & Pip spulletjes hadden, bij een abonnement. “Helaas” heb ik al een abonnement op de Fabulous Mama en vertelde ik dat ik eigenlijk niet zonder een Woezel en Pip cadeautje kon thuiskomen. Heel lief mocht ik toen toch iets uitzoeken voor Kleine Zus! Het werd de vloerpuzzel van Woezel & Pip.

Een van de dingen die ik vorig jaar heb gekocht was het bewaarblik (met inhoud) van OrganiIMG_2452x Goodies. Dit blik dient nu als koekjesblik, maar ik wilde er graag nog eentje voor de snoepjes. Gelukkig was het niet heel druk bij de stand en kon ik snel nog een blik bemachtigen voor €5. Ook kocht ik nog een paar van die knijpzakjes voor €2. Een hele goede deal en iets waar ook mijn meiden nog erg van kunnen genieten.
De stand met de beurstas hadden we nog steeds niet gevonden, dus besloot ik iemand met zo’n tas even aan te spreken. Het bleek dat deze tas in de andere (?) hal verkrijgbaar te zijn. Dat was ik dus helemaal vergeten, dat er nog een hele hal was. Mijn zus wilde nog wel mee, mits ze koffie zou kunnen krijgen. We moesten een paar gangen door en kwamen toen bij de ander zaal. Hier waren nog veel meer, wel wat kleinere stands. Naast het hoofdpodium was een La Place corner. Mijn zus ging daar even zitten, terwijl ik de beurstas ging halen en nog een klein rondje liep.

Dit jaar was de eer aan Gonnie & Gijsje om op de beurstas te prijken. Ik had de IMG_2448tas niet vooraf betselt en betaalde €3,50 ipv €3,-. Geen groot bedrag, maar wel mijn slechts besteede €3,50 van de hele dag. In de tas zat namelijk eigenlijk helemaal niets…. Veel papier/flyers, een paar newborn-luiers, beha-pads, een frisbee een Gonnie en Gijsje boekje en een pakje verkruimelde BelVita. Sorry hoor, maar dat kun je geen beursaanbieding noemen. Ik kan me niet voorstellen dat de inhoud van deze tas, meer waarde heeft dan €3,50. Echt een aanfluiting! Het enige voordeel voor mij was dat de iPad app van Zoekspel Gonnie en vriendjes tijdens de beursdagen gratis te downloaden is. Dat had ik zonder tas ook gekund. Geen aanrader dus!

Tenslotte vond ik ook nog de stand van Dermocare, nog zo’n traditie. IMG_2447 Elk jaar koop ik wel een setje van deze producten, met een mooie rugzak of toilettas. De meeste van de favoriete figuren pronken op hun producten zoals Peppa Pig, Dora, Nijntje, Hello Kitty en Winx. Vorig jaar kocht ik voor Grote Zus een nieuwe gevulde toilettas van Hello Kitty met daarin een tandenborstel set. Helaas liet ze die de week erna meteen achter in het vakantieIMG_2446huisje waar ze verbleef met haar vriendinnetje…. Dit jaar dus een herkansing. Voor Grote Zus kocht ik nu een nieuwe Hello Kitty toilettas met daarin een Hello Kitty tandenborstelset en Winx Shampoo/Conditioner en een WInx Badschuim/douchegel. Natuurlijk kon ik niet achterblijven voor Kleine Zus en kocht voor haar een Dora toilettas met daarin Dora pleister, Dora Handzeep en Peppa Pig Shampoo/Conditioner en een Peppa Pig Badschuim/douchegel. Ik denk dat ik deze pakketjes nog wel even achter hou tot  de volgende vakantie/logeerparij.

Nu was het wel echt tijd om naar huis te gaan. Zo snel ging dat niet, want het leek wel de wisseling van de wacht. De ingang stroomde vol met nieuw aanwas. De Negenmaandenbeurs en de Huishoudbeurs waren vandaag tot 22.00 open en na werktijd kwam er nu een hele stroom nieuwe bezoekers binnen. Doordat we met de kinderwagen waren, wilde we met de lift naar beneden. Dat leek wel uren te duren. Er was maar een lift en die ging automatisch eerst een verdieping omhoog, voordat hij helemaal naar beneden ging.
Gelukkig bedacht mij zus nog op tijd dat ze een parkeerkaartje moest halen voor het parkeerterrein. Terwijl ik met Nichtje wachtte bij de bus, ging zij nog even snel naar binnen. Parkeren koste maar liefst €17,50 (ja echt, dit is geen typefout!!!)
IMG_2445Er stonden heel wat bussen klaar, maar door de grote toename van nieuwe bezoekers, was het toch chaos. UIteindelijk wisten we een plekje te bemachtigen en werden we terug gebracht naar de auto. De tijd tikte door en ik had al wel contact gehad met Papa’s Liefste over het op tijd ophalen van Kleine Zus van de creche. Ik dacht dat we het wIMG_2441el zouden moeten halen, maar niets bleek waar. Papa’s LIefste was al wel onderweg naar huis, maar stond ook in de file. Gelukkig wilde opa bijspringen en haalde (tot grote blije verrassing van Kleine Zus) nog net op tijd van de creche.
Zo kwam alles toch nog goed en kwam ik niet veel later dan Opa, Papa’s Liefste bepakt en bezakt thuis. Kleine Zus was superblij met haar nieuwe puzzel en heeft hem voor het slapengaan nog wel 5x in elkaar gelegd.

Ik heb het prima naar mijn zin gehad op de Negenmaandenbeurs, maar ik denk wel dat ik deze doelgroep ontgroeit ben. Mijn kinderen worden (helaas) steeds groter en ik denk dat ik ze volgend jaar meer plezier er mee doe om thuis te komen met actieverpakkingen drop en koekjes van de huishoudbeurs. Of ik die stap durf te nemen, ga ik het komende jaar overdenken. Op onze weg naar huis liepen we langs enkele hallen van de huishoudbeurs en daar gaat er wel even anders aan toe. De Negenmaandenbeurs is daarbij een oase van rust ;D
Plattegrond_hal8 Plattegrond_hal9

 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.