Kids | Feestje bij Geronimo Stilton in Amsterdam

GSFDe voorjaarsvakantie is in volle gang en dan is er altijd zoveel leuks te doen, dat we altijd dagen tekort komen. Enige weken geleden zag ik een uitnodiging voorbij komen voor een berichtje van Geronimo Stilton. Ter ere van zijn nieuwe avontuur Hoe Vang Je Een Mummie, gaf hij een Mummiefeest in Amsterdam. We zijn altijd in voor een feestje en nu het lezen ook steeds meer een feestje wordt, heb ik ons meteen opgegeven. Vandaag was dan de grote dag en gingen we op weg naar Amsterdam.

Omdat we voor het feestje 4 uitnodigingen hadden, mocht Grote Zus een vriendinnetje meenemen, die de avond ervoor al gezellig was blijven eten en slapen. Alhoewel het feest pas in de middag zou zijn, vertrokken we toch al redelijk vroeg van huis. Grote Zus volgt namelijk deze week elke ochtend 1,5 uur skiles bij Snowworld. Superleuk, maar dat betekend ook dat Papa’s Liefste de ochtenden vrij heeft moeten nemen om haar te brengen en halen (ik rij namelijk geen auto..) Voor vandaag kwam dat extra goed uit, want na de les, konden we mooi meerijden naar Amsterdam, waar Papa’s Liefste werkt.

IMG_2370Voorlezen
We kwamen net op tijd binnen op het hoofdkantoor Geronimo Stilton, de Wakkere Winkel. In een kleine zaaltje achterin begon namelijk net het voorlezen uit het nieuwe boek van Geronimo Stilton– Hoe Vang Je Een Mummie. Het was een niet een hele grote zaal en het zat vol met enthousiaste kinderen en ouders. Ik denk dat er bij elkaar 20 kinderen zaten. In een grote stoel zat daar dan Geronimo Stilton, himself. Naast hem zat een mevr die mij veel bekender voorkwam, Gerda Havertong! Zij ging ons voorlezen uit het boek. Na een korte inleiding over het nieuwe avontuur van Geronimo, las ze een hoofdstuk aan ons voor.

Het verhaal
GSF 2Er wordt namelijk een geheimzinnig pakketje bezorgd op het Schedelslot. Duifje en de overige leden van de familie Duistermuis vraagt iedereen zich af wat er in kan zitten. Er zit een briefje bij dat het pakketje alleen geopened mag worden op een oneven dag, als de R in de maand zit. De tweeling Grap en Grol kunnen zich echter niet inhouden en maken stiekem het pakketje toch open…..  Uit het pakket komt de mummie van een Egyptische prinses tevoorschijn, die op z’n zachtst gezegd nogal wat chaos teweegbrengt. Eerst zet ze het Schedelslot volledig op zijn kop en daarna heel Lugubria. Gelukkig komt Duifje er net op tijd achter dat er één manier is om de mummie te vangen: met liefde! Drie keer raden wie ze daarvoor in gedachten heeft … inderdaad: Geronimo!

Het feestje
Na het voorlezen werden alle kinder opgedeeld in kleinere groepjes en mochten ze allerlei opdrachten in de Wakkere Winkel uitvoeren, zoals sarcofaag bouwen van suikerklontjes, hierogliefen ontcijferen, MummieQuiz, schatgraven en zo snel mogelijk een van de kinderen veranderen in een Mummie. Hartstikke leuk dus! De middag was verder goed verzorgd met limonade en koekjes.

IMG_2386 IMG_2377
Na een uurtje kwam Geronimo Stilton nog even terug voor een foto en signeersessie. Alle kids mochten van hun ouders uiteraard een boek uitzoeken (;D) en deze door Geronimo te laten voorzien van een echte handtekening.

IMG_2383 IMG_2387

Bij het weggaan was er dan ook nog een leuke goodiebag voor iedereen. We hebben een ontzettend leuke middag gehad! De meiden waren zo blij met hun nieuwe boek, dat ze de hele terugweg naar huis hebben zitten lezen!

IMG_2405

Spread the love

2 thoughts on “Kids | Feestje bij Geronimo Stilton in Amsterdam

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.