Maritiem Museum

Opening van het vaarseizoen met het Maritiem museum

Wellicht heb je het al gelezen in mijn weekoverzicht dat we vorig weekend mochten meezeilen met een groot schip van het Maritiem Museum. Dit was op de feestelijke opening van het vaarseizoen en de vernieuwde museumhaven. Vanaf deze week kun je wekelijkse meevaren met een van de historische rondvaarten van het museum. Ook werd de Maritiem Museum App gelanceerd waarmee de verhalen van de kade en steigers vertelt worden.

opening vaarseizoen

Op zondag 11 juni werd het vaarseizoen in Rotterdam gestart en gooien ook de historische topstukken van het museum de trossen los. De schepen in de vernieuwde museumhaven zijn dus niet alleen meer te bezoeken, maar je kunt dus ook met ze gaan varen.

Opening vaarseizoen

Wij mochten plaatsen aan boord van de Helena, een van de grootste nog varende zeilschepen uit 1875. In het ruim vind je er nog een de kajuit van de kapitein compleet ingericht en kun je een kijkje nemen in het

 

Gelukkig was het mooi weer en konden we lekker op het dek genieten van het uitzicht. Maar in het laadruim is er genoeg plek om te schuilen en in het kleine keukentje, kan voor bijna 50 man worden gekocht. Tijdens onze vaartocht konden we er wel wat te drinken krijgen. Belangrijk, want de opbrengst van dit drinkgeld wordt gebruikt om het schip te onderhouden. Neem dus voldoende kleingeld mee als je mee mag varen, want een PIN is er helaas niet aan boord.

In een tocht van anderhalf uur kwamen we langs de Erasmusbrug en andere Rotterdamse highlights. Leuk om deze nu eens te zien vanaf het water. Grote Zus mocht de schipper zelfs helpen aan het roer en met het uitleggen van de het anker. Na de 3 dagen zeilkamp in een optimist, is dit natuurlijk geen enkel probleem. 

In de zomermaanden organiseert het Maritiem Museum elke zondag van 11 juni t/m 27 augustus een rondvaart vanuit de museumhaven. Ervaar de Maritiem Museum Haven, Rotterdamse highlights vanaf het water en ontdek alles over de bijzondere historie van onze varende topstukken. Stap bijvoorbeeld aan boord van de stoomsleepboot Dockyard V uit 1940 of de Havendienst 20 uit 1941 die nog meewerkten aan de wederopbouw van de haven.

Helena

Vaar je mee op een van de museumschepen?

Datum rondvaarten: Elke zondag van 11 juni t/m 27 augustus
Tijden: 12.45 uur met een vaartijd van 1,5 uur. Bij voldoende reserveringen wordt het eventueel mogelijk te reserveren voor een of twee volgende rondvaarten.
Voor wie: iedereen kan meevaren, kinderen onder begeleiding, reddingvesten voor kinderen zijn beschikbaar en verplicht. De schepen zijn niet rolstoeltoegankelijk.
Kosten historische rondvaart (excl. museumbezoek): volwassene € 12,50, kind 4-15 jaar € 7,50 en kind 0-3 jaar € 2,50. (Op de dag van de afvaart zijn de online tickets tot 10:00 uur online te koop. Resterende en niet opgehaalde kaarten kan men aan de kassabalie vanaf 11:00 uur kopen).

Koop nu snel je e-ticket, want vol = vol

Maritiem Museum App

Met de verbeteringen in de haven is ook een app gelanceerd, die museumbezoekers begeleidt en extra informatie geeft. De gratis Maritiem Museum App is beschikbaar voor Android en iPhone en biedt extra beleving, films, animaties én digitale souvenirs om het museumbezoek onvergetelijk te maken. Er zijn twee tours te volgen: een rondleiding door de haven en een audiotour door het museumgebouw.

 

Download de app voor je iPhone in de App Store.
Download de app voor je Android-telefoon in de Google Play Store.

Ben jij graag op het water te vinden?

Spread the love

19 thoughts on “Opening van het vaarseizoen met het Maritiem museum

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.