Onderweg zijn er overal leuke opdrachten te doen en mogen kinderen (bijna) overal aanzitten. Aan het einde van de tentoonstelling ga je ook nog op (sloot)safari in Nederland, want ook in je eigen achtertuin valt nog genoeg te ontdekken!

Zomer uitje | Op expeditie met Naturalis –

Na de nieuwe bioscoophit en een bijzondere vaartocht vandaag weer een leuke tip voor de zomervakantie. Vanaf vandaag kun je namelijk Op expeditie met Naturalis. Word zelf een van de onderzoekers van Naturalis, maak een mooie reis rond de wereld en kom van alles te weten over de natuur, ook die in onze eigen achtertuin.

Op expeditie met Naturalis

Nu Trix de T-rex zelf een reis rond de wereld maakt en het grote Naturalis gebouw flink wordt verbouwd, nodigt Naturalis je uit om deze zomer de wereld te komen ontdekken in Leiden. Speciaal voor Naturalis is deze nieuwe, interactieve tentoonstelling gemaakt Op Expeditie met Naturalis. Samen met een leuk Doe-Boek ga je op ontdekkingsreis en leer je van alles over verschillende soorten platen en dieren en hoe we ze kunnen beschermen.

Ben jij wel geschikt als expeditielid?

Als je aan de expeditie begint, krijg je een speciaal Doe-Boek mee met opdrachten voor tijdens de tentoonstelling en nog een paar om lekker thuis te doen. Natuurlijk moet er ook eerst gekeken worden of je wel geschikt bent als expeditie-lid. In de eerste zal kun je dan ook verschillende testjes doen om te kijken of je fit genoeg bent en je je zintuigen goed weet te gebruiken Natuurlijk is het ook belangrijk dat je goed kan onderzoeken en dat je ook dapper genoeg bent. Als je langs alle 6 teststations bent geweest, mag je een hoed en een vergrootglas plakken en op weggaan.

Doe-Boek

Wildlife photographer of the year

In de eerste zalen vind je prachtige natuurfoto’s. Ze geven je een bijzondere kijk in de wereld van de natuur. De eerste 5 opdrachten uit je Doe-Boek kun je hier uitvoeren. Zo leer je nog goed te kijken naar de foto’s en deze te beschrijven.

Deze zomer is Naturalis iedere donderdagavond langer open van 17:15 – 20:00. Er zijn dan geen familieactiviteiten. Tijdens de avondopenstelling van de Wildlife Photographer of the Year tentoonstelling kun je ook in alle rust te genieten van de prachtige natuurfoto’s.

Ontdek de wereld

Beklim de Kinabalu Berg in Borneo (Indonesie), neem een duik in de oceaan, ontdek het Caribische gebied. Verken het regenwoud van het Amazone gebied en ga op safari in Nederland.

 

Onderweg zijn er overal leuke opdrachten te doen en mogen kinderen (bijna) overal aanzitten. Aan het einde van de tentoonstelling ga je ook nog op (sloot)safari in Nederland, want ook in je eigen achtertuin valt nog genoeg te ontdekken! Na de spannende expeditie kun je nog lekker nagenieten in het restaurant of op ons terras, onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Praktische informatie

Je kunt nu tickets boeken voor Op expeditie met Naturalis inclusief Wildlife Photographer of the Year. De toegangsprijs is €11 (volwassenen en kinderen).

Openingstijden: Naturalis is van 24 juni t/m 10 september elke dag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Speciaal voor de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year zijn we op donderdag tot 20.00 uur geopend en zijn er geen familie activiteiten vanaf 17.00 uur.

Adresgegevensmuseumingang: Pesthuislaan 7, Leiden
Naturalis ligt op loopafstand van treinstation Leiden centraal en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Lees meer

Onze ervaring

Wij mochten vandaag als een van de eerst de tentoonstelling komen bekijken. De meiden hebben zicht uitstekend vermaakt en gingen lekker hun eigen gang. De jongste (4jr) deed de dingen op haar manier, terwijl de oudste (8jr) samen met een vriendinnetje de opdrachten in het Doe-Boek uiterste serieus aan het maken was. Ook de slootjessafari was een groot succes. Na het scheppen in sloot mochten we de beestjes in het water bekijken met een vergrootglas en ze opzoeken op de naamkaarten.

Het zomerprogramma Op expeditie met Naturalis is van 24 juni t/m 10 september te bezoeken. Onderdeel van het programma is de tentoonstelling Wildlife Photographer of the Year.

Kidzklix- Fotoworkshop voor het hele gezin!

Speciaal bij de zomerprogrammering  ‘Op expeditie met Naturalis’  en Wildlife Photographer of the Year organiseren we in samenwerking met KidzKlix fotografieworkshops. Leer anders kijken en krijg zo de natuur beter in beeld!
Samen met een natuurfotograaf van KidzKlix ga je op pad om zo mooi mogelijke natuurfoto’s te maken. Je hoeft geen camera mee te nemen; daar wordt voor gezorgd! Na afloop gaan we jullie foto’s uiteraard bekijken.

Data: zondag 2 en 16 juli 2017
Start: 13.00 uur
Startpunt: Naturalis, Pesthuislaan 7 Leiden
Tarief: € 35 voor volwassenen en € 15 voor kinderen.

De minimumleeftijd om deel te nemen aan deze workshop is 6 jaar (altijd onder begeleiding van een volwassene).

Koop snel je tickets, want er is beperkt plaats!
Tickets voor 2 juli / Tickets voor 16 juli

Waar naar toe zou jij wel op expeditie willen?

Spread the love

21 thoughts on “Zomer uitje | Op expeditie met Naturalis –

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.