Mama Blogger Weekend

Plog | Weekend weg met 7 Mamabloggers

Af en toe moet je eens iets doen om buiten je comfort zone te stappen. Toen het idee ontstond in de Mama Bloggers West App groep om een Bloggers Weekend te organiseren, twijfelde ik niet en melden mij meteen aan. We zouden een weekend lang praten over je blog en ervaringen uitwisselen. Echter toen de datum dichterbij kwam, realiseerde ik mij dat ik voor het eerst weg zou gaan 7 dames die ik nog maar kort kenden. Ik was ze allemaal wel eens tegen gekomen op persevents en we appen bijna dagelijks met elkaar, maar dat is toch anders dan een heel weekend 24/7 samen te zijn. Hoe dat allemaal verliep zie en lees je vandaag op mijn plog.

Mama Blogger Weekend

Vrijdag – de heenreis

Het weekend begon al op vrijdag. Maar er moest eerst gewoon gewerkt worden, dus vertrokken we pas rond 20.00. Ik kon meerijden met Miriam (Meer van Mir) samen met Linda (Mamaliefde) en Lisette (Lisette Schrijft). We hadden nog wel een ritje te gaan, want het Mamabloggers Weekend zou plaatsvinden in het Landal park Hoog Vaals (Limburg) zijn. De sfeer zat er al meteen goed in en met 4 dames in een auto, werd er volop gekletst. Onderweg stopte we nog even voor een hapje bij de Gouden Bogen en om even te plassen en de benen te strekken.

 

Pas tegen 23.00 kwamen we aan bij het park. De andere dames waren er al en hadden gelukkig een muntje voor ons om de slagbomen te openen, zodat we bij het huisje konden parkeren met alle onze bagage. We werden verwelkomd door Saskia (Saskia’s Wereld), Merel (Lotus Writings), Marguerita (Marstyle) en Charlotte (Lovely Charlotte). Zij waren al eerder aangekomen.en hadden het huisje al omgetoverd tot een Bloggers Home. We hadden een 12 persoonshuisje en het was lekker ruim opgezet en modern en compleet ingericht.

 

 

Op de lange eettafel stonden de eerste laptops al uitgestald en overal stonden gesponsorde producten. Marguerita had een aantal PR bureaus gesproken over dit weekend en zij hadden haar verschillende producten voor ons meegeven. Nu we er allemaal waren, mochten de pakjes eindelijk worden uitgepakt. Het leek wel Sinterklaas!

 

We dronken gezellig allemaal nog wat, maar ging niet te laat naar bed, want de volgende dag zouden we een vol programma hebben.

Zaterdag – lekker bloggen

Als echte moeders, was iedereen om 7.30-8.00 wel wakker en aangekleed. Tot onze grote verrassing werd er op de deur geklopt door een meneer van Landal met heerlijk ontbijt en een mand voor regionale producten zoals chocolaatjes, koek, kaas, bier en wijn. Daar wisten we natuurlijk wel raad mee.

  

Na het ontbijt werd de tafel weer leeggemaakt en kwamen alle laptops en fotocamera’s te voorschijn. Iedereen had een presentatie of praatje voorbereid over een deel van het bloggen waarin zij uit blinken en de andere graag meer over wilde leren. Ik nam de taak op mij op de tijd en het programma te bewaken. Dat is met 8 dames en te veel interessante onderwerp, best een klus. Gelukkig had ik er wel rekening mee gehouden en konden we ook wel een beetje schuiven.

 

 

Natuurlijk moest er tussendoor ook gegeten worden en bestond de lunch uit het maken van loempia’s van rijstvellen van Yakso. Dit biologische merk heeft veel een uitgebreid producten uit de  Aziatische Keuken, die we mochten proeven. Wat erg opviel was dat waar je soms als in je rol als moeder altijd degene bent die alles verzorgt, waren er nu 8 moeders aanwezig. Iedereen pakte ongevraagd een taak op en zo alles lekker soepel.

 

Gelukkig bleek zaterdag het weer even een dipje te hebben en regende het af en toe zachtjes. Toen het even droog bleek te zijn, besloten we het programma even te onderbreken en een rondje te gaan lopen over het park. Het uitzicht was prachtig over het enige heuvellandschap dat Nederland kent. In de verte konden we ook het drielandenpunt zien, maar dat was helaas iets te ver om even naar toe te lopen. We vonden we een groot bord met Hoog Vaals, een soort Hollywood sign, ideaal groepsfoto momentje

Voor mij was het voor het eerst dat ik in een Landal park was. Het is er leuk en ruim opgezet met een kinderboerderij en een grote buitenspeeltuin. In het centrum was het park was er ook nog eens een binnenspeeltuin, bowlingbaan, welness ruimte, zwembad en restaurant. Het was er niet heel erg druk, maar oogde erg knus en gezellig.

 

  

  

Terug in het huisje gingen we gezellig verder met de presentaties. Het is erg fijn om van iedereen te horen waar ze mee bezig zijn en hoe ze het aanpakken. Ik denk dat iedereen van elke sessie wel iets heeft opgestoken. We proefde tussendoor ook nog de 3 verschillende hummus van Only Organic en Tomatenwijn.

 

Zo als gezegd aten we ’s avonds gezellig pizza in het restaurant. Heerlijk om ook even een avondje niet te hoeven koken. We bestelde elk een andere pizza en deelde die met iedereen. Een goed idee om keuzestress te voorkomen. Tijdens het eten had ik voor iedereen nog een aantal stelling over het bloggen samengesteld. Dat leverde natuurlijk wel wat discussies op, maar dat was een mooi einde aan de zeer leerzame dag.

 

Als je dacht dat wij daarna braaf weer vroeg in onze bedjes lagen, heb je het mis. Er werd nog lang gezellig na gekletst, meegezongen met foute nummers en een drankje gedronken.

   

Zondag – Bezoekje aan de Bierbrouwerij

Ondanks de gezelligheid tot in de late uurtjes, zat iedereen toch weer bijtijds aan het ontbijt. Dat zal wel liggen al de interne klokken van moeders. We ruimde het huisje weer op en pakte onze koffers weer in. Het was wel even passen en meten om alles weer in de auto te krijgen met al die cadeautjes (deze zal ik op een later moment nog wel aanbod laten komen op mijn blog). Ook hier weer pakte iedereen een taak op en was het zo gebeurt.

We gingen nog niet meteen naar huis, want via het VVV Zuid Limburg, waren we uitgenodigd bij het Gulpner Brouw Lokaal. Heerlijk in het zonnetje schoven we daar aan een lange tafel en kreeg een lunch met mosterdsoep en speciaal Gulpener bierbostelbrood en natuurlijk een glaasje bier. Er werd ons een Mestreechs Aajt aangeraden, een fris oerbier van spontane gisting, met een perfecte balans tussen zuur en zoet.

Na de lunch kregen we uitleg over het familiebedrijf dat al 9 generaties bier brouwt in Gulpen. Bijzonder is om te horen hoe zij het bier brouwen met enkel lokale producten en bijzondere samenwerkingen aangaan met andere kleine lokale brouwerijen in Nederland.

 

Tot slot kregen we nog een korte rondleiding en ging speciaal voor ons de Geheim Biergelag in de kelder, waar ze de meest bijzondere biertjes bewaren. In de shop konden we allemaal nog een aantal biertjes voor onze mannen thuis. Zij hebben tenslotte dit weekend de zorg voor de kinderen op zich genomen. Een beetje waardering hiervoor helpt wellicht voor een herhaling, als we nog eens op Blogger weekend gaan.

 

Is het Mama Blogger Weekend voor herhaling vatbaar?

De twijfel die ik had vooraf aan het weekend om met 7 vreemde dames van huis te zijn, bleek totaal ongegrond. Misschien is het dat we allemaal dezelfde passie hebben en daarom genoeg gespreksstof. Maar het liep allemaal zo gesmeerd, dat het wel leek of we elkaar aan jaren kenden en vriendinnen waren. Zoals daarbij hoort hebben we gelachen en gehuild en uren gekletst. Ik wil daarom alle dames daarvoor ontzettend bedanken! Ook zie je maar  weer dat af en toe buiten je comfort zone stappen heel goed kan uitpakken.

Mocht je willen lezen hoe de andere Mamabloggers het weekend hebben ervaren, check dat ook even hun blogs en vlog. Ook op Instagram zijn er tal van foto’s te vinden onder de #lolinlimburg

Merel – Lotus writings
Linda – Mamaliefde
Lisette – Lisette Schrijft
Charlotte – Lovely Charlotte (vlog)
Marguerita – Marstyle

De foto credits zijn voor alle dames

Spread the love

13 thoughts on “Plog | Weekend weg met 7 Mamabloggers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.