Zomer vlekken

De 5 meest voorkomende zomer vlekken – zo was je ze er uit

De zon schijnt en dat betekent lekker naar buiten. Spelen in de speeltuin, barbecuen, aardbeien en ijsjes eten en niet vergeten goed insmeren met zonnebrand. Echt iets waar ik, na een lange winter naar uit kijk. Er is alleen een nadeel, deze activiteiten kunnen ook vervelende vlekken geven. Gelukkig zijn er wel huis-, tuin-, en keuken tips om deze vlekken te bestrijden.

Zomer vlekken

Zomerfruit

In de zomer is er lekker veel rood fruit verkrijgbaar, zoals aardbeien, frambozen, kersen en blauwe bessen. Mijn kinderen zijn er dol op en eten ze graag. Helaas geven deze vruchten ook  hardnekkige vlekken die er soms lastig uit gaan. Maar er is een oplossing! Wrijf de vlek in met yoghurt en dit een nachtje laat intrekken. Gooi het kledingstuk in de wasmachine makkelijk, weg vlek.

Chocolade ijs

Bij een warme dag hoort een lekker ijs. Een lekkere bol op een hoorntje gaat er altijd wel in. Maar hoe warmer het weer, hoe sneller het ijs smelt. Zeker de kleine kinderen kunnen dan niet snel genoeg likken om lekken te voorkomen. En zeker chocoladeMelk en chocolade ijs geeft vervelende vlekken. Maar ook voor deze vlekken zijn het goed te behandelen met een zuivelproduct; melk. Hoe vetter de melk, des te makkelijker gaan ze eruit. Koffiemelk lijkt ook goed te werken. Dat is zeker goed om te weten, als je een ijsje eet in een restaurant. Met een cupje koffiemelk kan je meteen de schade beperkten.

Gras

De bekenste zomervlekken zijn misschien wel de grasvlekken. Lekker buiten voetballen of picknicken in het gras. Deze vlekken zijn er vaak moeilijk uit te wassen. Maar wist je dat jij waarschijnlijk de oplossing gewoon in je keukenkastje hebt staan? Spuit de vlek in met Glassex en na een keertje wassen zijn ook deze vlekken weg.

gras
Zonnebrand creme

Ook deze vlekken zijn bijna niet te voorkomen in de zomer. Het is belangrijk je kind regelmatig in te smeren, maar deze dikke witte creme kan ook echt vervelende vlekken geven in kleding. Maar ook hiervoor heb je waarschijnlijk de oplossing in huis. Met wat spoelglansmiddel voor de vaatwasmachine op de vlek, was je hem er makkelijk uit in de wasmachine.

BBQ vet

Vetvlekken vind je niet alleen op de kleding van je kinderen, maar ook zeker op die van je mannen. Zeker nu het BBQ seizoen weeer begonnen is, zijn veel voorkomend. Ook deze vlekken zijn lastig om weer uit je kleren te wassen. Maar door er een beetje schoolkrijtje over de vlek te strooien, neemt het krijt het vet op. Even in de wasmachine en weg is ook deze vlek.

Welke gouden tip voor het verwijderen van een zomer vlekken ken jij?

Spread the love

12 thoughts on “De 5 meest voorkomende zomer vlekken – zo was je ze er uit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.