De leukste kindervoorstellingen 2018-2019

De leukste kindervoorstellingen 2018-2019

Het theaterseizoen begint nu langzaam af te lopen. Dat betekent ook dat de theaters in de aankomende weken zullen komen met het nieuwe programma voor 2018-2019. Naast alle toneelstukken, cabaret en muziekvoorstellingen, zijn er ook weer een heleboel leuk voorstellingen voor kinderen. Hierbij alvast een voorproefje van de leukste kindervoorstellingen 2018-2019.

De leukste kindervoorstellingen 2018-2019

Zelfs voor de (aller)kleinste zijn er in 2018-2019 ook weer veel leuke voorstellingen om te gaan zien. Laat je kinderen zo al vroeg kennismaken met het rode pluche. De voorstellingen zijn aangepast aan de spanningsboog van de kinderen. Ook de hoofdrolspelers of verhalen zijn vaak al bekend bij de kinderen, waardoor het een feest der herkenning is.

Theatervoorstellingen voor 2+

Woezel en Pip en de Tijdmachine

Ook al zijn mijn meiden al wat ouder dan 2 jaar, toen ze hoorde dat er een nieuwe familiemusical van Woezel en Pip aankomt, maakte ze een klein dansje. Deze 2 hondjes blijven razend populair en hun theatershows altijd een succes. Woezel en Pip kunnen niet wachten om groot te zijn. Als de Wijze Varen even niet kijkt, glippen ze stiekem zijn nieuwe tijdmachine in. Op naar het land van nog niet gebeurd. Op naar een nieuw avontuur samen met hun vriendjes Buurpoes en Charlie. Bam, boem, knars, zoem! Als dat maar goed gaat!

Woezel en Pip en de tijdmachine

Laat je meevoeren naar de bijzonderste plekken in de Tovertuin, zing en dans mee met nieuwe liedjes, verwonder je over het schaduwspel en schuif naar het puntje van je stoel als alles mis lijkt te gaan en de vriendjes zich afvragen of ze ooit nog thuiskomen … En natuurlijk komen ze weer thuis! Want ze willen al hun lieve vriendjes graag na de voorstelling in de foyer ontmoeten. Kijk hier of Woezel en Pip vanaf oktober 2018 ook bij jouw in de buurt komen.

Masha en de Beer Live!

Masha en de Beer is al een tijdje te zien op de TV. Mijn meiden kijken er met plezier naar deze serie op Netflix en NPO3. Dit theaterseizoen komen Masha en de Beer voor het eerst naar het theater met hun eigen familiemusical. In dit prachtige poppenspel met fleurige decors en vrolijke meezingliedjes, denkt Beer eindelijk zijn rust gevonden te hebben. Maar zijn ondeugende buurmeisje Masha kan geen seconde stilzitten. Ook nu komt ze samen met Beer en al haar vriendjes terecht in een doldwaas avontuur. Na de voorstelling verlaten Masha en haar vriendjes zelfs even hun knusse huisjes in het bos om met de kinderen op de foto te gaan in de foyer van het theater. De voorstelling is vanaf november 2018 te zien in de theaters. Meer informatie op Van Hoorne Entertainment

Masha en de Beer Live

Juf Roos gaat op vakantie

Juf Roos is dé YouTube-hit van het jaar. Haar programma is ook te zien op RTL Telekids (ma-vr/09.55), via haar website en de app met o.a. spelletjes, liedjes en kleurplaten. Dit seizoen kunnen de kinderen nu ook  écht kennis met haar maken in het theater. Hier beleeft ze samen met Gijs een doldwaas avontuur. Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van Tante Tulp. Maar waar is Tante Tulp toch…? Bij deze interactieve voorstelling doet iedereen mee om ook dit avontuur tot een goed einde te brengen.

Theatervoorstellingen voor 3+ en 4+

Ernst, Bobbie en de Rest – Geklungel in de Jungle (3+)

Het afgelopen seizoen bezochten wij dit duo al in het theater met de Vakantieshow en een spannende verjaardag voor Sinterklaas. Vanaf de eerste minuut heeft het publiek, groot en klein, de grootste lol met dit duo. Gelukkig komen ze het aankomende seizoen terug in de theaters met een nieuwste familieshow Geklungel in de Jungle. Zoals gewoonlijk staan grappen, avontuur, spanning, meezingen en meedoen centraal. Ernst en Bobbie krijgen een onmogelijke opdracht: ze moeten een zeldzaam dier terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Om deze opdracht tot een goed einde te brengen, besluiten ze af te reizen naar de jungle. Het zou een makkelijke klus moeten worden maar natuurlijk gaat er weer veel, heel veel mis … In deze bijzondere voorstelling wordt het 20-jarig jubileum gevierd van het duo. Alle grote hits van de afgelopen 20 jaar komen voorbij. Ieder gezin dat van lachen houdt, moet deze voorstelling gezien en beleefd hebben. Hou de speellijst van Ernst en Bobbie hier in de gaten.

Ernst, Bobbie en de rest - Geklungel in de jungle

Smurfen de Musical (3+)

Deze internationale Smurfige musical komt naar Nederland en België! Alleen in oktober 2018 zullen Gargamel, Grote Smurf, Moeder Natuur, Brilsmurf, Moppersmurf, Smurfin, Potige en Muzieksmurf op het toneel te zien zijn.

De Smurfen helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Gargamel probeert daar een stokje voor te steken en doet er alles aan om de Smurfen te vangen. Gargamel krijgt zelfs Grote Smurf te pakken… of dat allemaal goed afloopt? Wees er snel bij want deze show is alleen in oktober en in een beperkt aantal theaters te zien. Blauw hoort bij jou!!!

De Kleine Zeemeermin (4+)

Ook dit seizoen komt Van Hoorne Entertainment met een mooie sprookjesvoorstelling: De Kleine Zeemeermin De Musical. Sita, die eerder de rol van Rapunzel en Assepoester vertolkte, is nu te zien als de lieve Kleine Zeemeermin met haar prachtige staartvin en wonderschone stem. Ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen, reist mee naar de betoverende wereld onder water. Zoals altijd zorgen zij weer voor een flinke dosis aanstekelijke humor en hi-hilarische scènes voor jong én oud! Vaar mee op de swingende muziekgolven naar de kleurrijke onderwaterwereld in dit gloednieuwe, spetterende sprookje voor de hele familie!

De Kleine Zeemeermin de musical

Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd! Je maakt dan ook nog eens kans op een sprookjesachtig prijzenpakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet en kun je nog even lekker dansen bij het Onderwaterbal. Meer informatie op Van Hoorne Entertainment

Theatervoorstellingen voor 6+

De Sprookjessprokkelaar de musical

Volg de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

sprookjessprokkelaar

De Sprookjessprokkelaar is een wonderlijk personage uit het gelijknamige, spannende boek van prinses Laurentien en schrijver Paul van Loon dat in 2014 in samenwerking met de Efteling uitkwam. Vanaf september 2018 gaat Sprookjessprokkelaar de musical op tournee! Binnenkort vind je hier meer informatie over de locaties en speeldata.

Theatervoorstellingen voor 8+

Brief van de Koning – de Musical

Of mijn kinderen nu mee willen of niet, ik ga deze musical zien! Het boek Brief voor de Koning was en is mijn favoriete jeugdboek! Na de film zal het verhaal over nu ook op de planken te zien zijn.

Brief van de Koning - de Musical

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. Plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar…

De Vrekkin (of: hoe overleef ik mijn rijke moeder)

Deze hilarische familiekomedie van NTjong gaat over een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.

De Vrekkin - NTjong

In een supermateriële wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben?

Home@Alone

Deze verrukkelijke avonturenkomedie is een knipoog naar de bekende film. Kom genieten van slapstick, aanstekelijke live muziek en huiveringwekkende stunts, uitgevoerd in een vernuftig decor.
Twee kinderen – die elkaars bloed kunnen drinken – zijn alleen thuis, wanneer twee stuntelige beroepscriminelen (o.a. Joep Onderdelinden) op slinkse wijze hun huis proberen binnen te dringen.

Home@Alone

Lukt het onze heldhaftige kinderen om de boeven te slim af te zijn met valstrikken en boobytraps? Een geräuschmacher (Eddie B. Wahr) schept op het toneel met huis-, tuin- en keukengerei een fantastisch geluidsdecor, ondersteund door live musici met heerlijke liedjes.
Meer informatie op Bos theater producties

Theatervoorstellingen voor 12+

Schuld – naar het boek van Mel Wallis de Vries

Spannende thrillermusical naar de bestseller van Mel Wallis de Vries, door de makers van ‘Boy7’ en ‘Vals’.
Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. Maar dan, op dezelfde school, krijgt Tess een briefje dat alles verandert: ‘Jij bent de volgende!’ Wanneer Tess achter de waarheid probeert te komen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven, maar niemand gelooft haar… Meer informatie op Schuldthrillermusical.nl

Schuld - thriller musical

Welke kindervoorstellingen 2018-2019 zou jij graag gaan zien?

Spread the love

14 thoughts on “De leukste kindervoorstellingen 2018-2019

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.