KidsHelden Circus

Kidshelden Circus – een mooie circuservaring voor groot en klein

Als klein meisje nam mijn opa mij ooit eens mee naar het circus in de kerstvakantie. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik daar ademloos naar heb gekeken. In de jaren daarna ben ik nog weleens naar het circus geweest, maar die keren zijn op één hand te tellen. Daarom leek het mij leuk om deze kerstvakantie af te sluiten met een bezoekje aan het Kidshelden Circus in Hilversum.

KidsHelden Circus

Het Kidshelden Circus

Het Kidshelden Circus is niet zomaar een circus, maar een combinatie tussen top kinderentertainment en internationale circusacts. Want naast de beste Europese circusacts, betreden ook je favoriete kinderhelden de piste. Zo helpen Buurman en Buurman in de piste met bouwen en klussen, is Mr. Bean te bewonderen op het slappe koord, komt Bobo niet uit de hoed maar doet zelf een truc en zie je Snoopy zijn droom waarmaken: vliegen door de lucht. Deze combinatie is uniek en maakt het een ‘2.0 versie’ circus. Leuk voor het hele gezin en de allerkleinsten.

Afgelopen weekend was dit circus neergestreken in Hilversum. De tent heeft 600 zitplaatsen met een intieme sfeer. De kinderen hebben de gelegenheid mee te doen met sommige circusacts en hun favoriete helden van heel dichtbij te zien. Voor- en na afloop zijn er namelijk Meet & Greets in de foyer en kunnen de kinderen hun helden knuffelen en mee op de foto. De voorstelling duurt 2 x 45 minuten met een pauze.

Wat vonden wij ervan?

De meiden wilden al langere tijd naar het circus en waren dan ook heel enthousiast. We hadden mooie stoelen in de Loge, waardoor we vooraan de piste zaten. De eerste acts werden uitgevoerd door Snoopy, Kikker, Bobo en Popeye. Buurman en Buurman probeerden het ook, maar bakten er niets van. De Circus Directeur krijgt in dit circus hulp van niemand minder dan Foeksia de Miniheks.

 

De eerste ‘echte’ circusact is een mooie dame die in de nok van de tent acrobatische toeren uithaalt in een grote kroonluchter. Nu is de grootste droom van Snoopy om te kunnen vliegen. En wat een geluk! Hij mocht ook een rondje zweven aan deze grote kroonluchter.

 

In de act die volgde verbaasde opnieuw een dame ons door heel veel hoepels tegelijkertijd te kunnen hoog houden. Niet alleen om haar middel, maar ook om haar benen en armen.

De act voor de pauze was voor Mr. Bean. Hij was zijn beertje Teddy kwijt. Deze hing hoog in de nok van de piste. Mr. Bean kon er alleen bij als hij over het koord zou lopen. Ondanks dat hij af en toe wat onhandig is, ging het hem toch best goed af en werd hij herenigd met zijn lievelingsknuffel.

Na de pauze was de piste omgebouwd en stond er een grote ladder in het midden. Bovenin brandde er een vuurtje en deze moest natuurlijk geblust worden. De brandweerman was alleen een beetje onhandig. Maar na wat capriolen op de ladder, lukte het hem toch.

Maar er waren nog meer Kidshelden aanwezig vanmiddag. Zo deed Shaun het schaap met zijn vrienden een acrobatische act en mochten alle kinderen samen met Garfield en de miniheks een dansje doen midden in de piste van het circus.

Daarna was er een act met een meisje dat met haar handen en voeten wel 5 ballen omhoog kon houden. Ook heel knap was de familie die met z’n allen op een minifietsje paste. Maar ook kon vader koprollen maken met de fiets en nog veel meer trucjes.

 

Maar de meiden vond de leukste act toch die met de hondjes. Dieren mogen natuurlijk niet meer optreden in het circus, maar honden blijkbaar wel. Er waren 3 hondjes, waarvan de drukke Jack Russel alles net even anders deed dan het baasje van hem wilde. De meiden vonden het hilarisch.

Na een laatste ererondje door de piste door alle kidshelden en circusartiesten, was er een einde gekomen aan deze leuke show. We hebben onze ogen uitgekeken bij alle acts en gelachen om de Kidshelden.

In de foyer konden de meiden nog even op de foto met hun kidshelden en ze even knuffelen. Daarna was het echt afgelopen, maar de circusdirecteur heeft beloofd dat ze over een paar maanden terug zijn met nieuwe acts. Houd de website van de Kidshelden goed in de gaten.

Wanneer ben jij voor het laatst naar het circus geweest?

Samenwerking

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.