Never a Dull Moment week 1

Weekoverzicht | Never a dull moment week 1

De eerste week van 2019 zit er alweer op. En daarmee ook onze laatste week van de vakantie. In plaats van lekker uitslapen, moesten we er vroeg uit voor de skilessen van de meiden. Gelukkig met uitzondering van 1 januari. Verder gingen we naar de Addams Family, ging de kerstboom eruit en deden de meiden een shopchallenge. Lees je weer mee?


Never a Dull Moment week 1Zondag 30 december

Vandaag helemaal in standje vakantie en hebben we pyjamadag gehouden. Ik heb geen foto’s gemaakt vandaag en weet eerlijk gezegd ook niet meer wat we wel hebben gedaan 🙂

Maandag 31 december

Deze laatste dag van 2018 ging de wekker heel erg vroeg. Ondanks dat we nog vakantie hebben, moeten we er deze hele week al om 7.00 uur uit, zodat de meiden om 8.30 uur op de skibaan kunnen staan. De meiden vinden het skiën erg leuk en in de vakantie kunnen ze dan een week lang elke dag 1,5 uur les krijgen in Snowworld. Het enige nadeel is dat uitslapen dan geen optie meer is.

Terwijl de meiden lekker bezig waren, dronken wij gezellig koffie (hadden we hard nodig) met Miriam en haar vriend. Ook hun dochters staan deze week op de latten. Na de skilessen hadden we onze dochters allemaal ergens onder gebracht, waardoor wij met z’n viertjes besloten samen te gaan lunchen. Laptops gingen wel mee, want er moest ook gewerkt worden.

Na de lunch hadden wij nog even tijd om de laatste boodschappen (oliebollen) te halen en de auto door de wasstraat te halen. Misschien niet de beste dag met al het vuurwerk vanavond, maar onze auto kan veilig beschuit staan naast ons huis.

Meestal vind ik Oudjaarsavond de langste avond om wakker te blijven, maar de meiden hadden daar minder moeite mee. Eerst keken we samen de knotsgekke musical De Gelaarsde Poes van het Rotheater terug (echt een aanrader!) Daarna speelden we met z’n vieren Super Mario Party op de Nintendo Switch. Ondertussen reden de meiden alvast naar de ramen om te zien welke knallen er in de straat al werden afgestoken.

Om 12.00 uur maakten we de champagne open en knuffelden we elkaar eens goed. De meiden konden niet wachten om naar buiten te gaan om naar het vuurwerk te kijken (met veiligheidsbril op).

Wij hadden een klein setje vuurwerk meegenomen van de AH, dus dat stelde niet veel voor, maar met wat hulp van papa mochten ze het wel zelf aansteken. Gelukkig zorgden de buren voor al het mooie vuurwerk. De meiden lagen uiteindelijk pas om 2.00 uur in bed.

Dinsdag 1 januari

Ondanks dat de meiden er laat in lagen, waren ze toch al weer vroeg wakker. Gelukkig was er vandaag geen skiles, dus konden we lekker in pyjama het nieuwe jaar rustig beginnen. Natuurlijk met koffie en een overgebleven appelbeignet.

Nieuwjaarsdag is bij uitstek een dag om lekker samen binnen te blijven en samen spelletjes te spelen. De meiden kozen voor hun nieuwe Monopolyspel Mario Kart. De spelregels zijn weer net iets anders dan bij gewone Monopoly, dus het was wel even opletten. Ook is het fijn dat er wel een einde aan het spel zit. Voor het eten waren we klaar!

Nieuwjaarsdag is ook kliekjesdag, dus hadden we nog een lekker toetje over van de Kerst en maakte ik de champagne en oliebollen op, toen de meiden in bed lagen en wij een rustige avond op de bank hadden met een leuke film.

Woensdag 2 januari

Vandaag waren we alweer vroeg in Zoetermeer voor de skilessen van de meiden. Ikzelf ben niet zo’n wintersportfan, omdat ik veel te laat het voor het eerst geprobeerd heb en toen overal het gevaar in zag. Heerlijk vind ik nu om te zien dat die meiden daar helemaal geen last van hebben en lekker enthousiast naar beneden komen.

 

Weer thuis was het tijd om de kerstboom af te tuigen. Normaal hoor je dat eigenlijk te doen op 6 januari (3 koningen), maar omdat de gemeente ze morgen voor de deur ophaalt en we zo’n grote boom hebben, dat hij niet in de auto past, gaat hij vandaag al de deur uit.

Toen we de planning aan het maken waren voor de kerstvakantie vroeg ik de meiden, wat ze het allerliefste zouden willen doen in de vakantie. Unaniem was het antwoord naar de Addams Family musical. Geen idee hoe ze daar op kwamen, maar gelukkig vond ik online een mooie aanbieding (-50%) en kon ik mooie plekken vinden. Mijn schoonzus wilde ook graag mee, dus gingen we gezellig samen. De meiden vonden het prachtig, alleen vonden ze wel dat er erg veel in gezongen werd, hahaha.

  Donderdag 3 januari

Het vroege opstaan went nooit, maar zo zijn wel wel mooi alvast in het ritme voor volgende week. We kunnen dan zelfs uitslapen, voordat we naar school toe moeten 🙂

Na de les bracht Papa’s Liefste de meiden naar de BSO en reed ik met Miriam mee om haar meiden ook op de BSO te droppen. Wij gingen daarna samen lunchen en werken bij van der Valk. Miriam organiseert al een paar jaar een bloggerstour op de Negenmaandenbeurs. Dit jaar heeft Linda, met wie ze dat samen deed, het stokje aan mij overgedragen en was het dus tijd om een rondje mails eruit te sturen om te zien wie er mee wil doen. Op een lege maag kan natuurlijk niet gewerkt worden.

Vrijdag 4 januari

Vandaag de laatste skiles en die wordt altijd afgesloten met de slalom. Eerder hadden op de laatste dag van de skilessen de leraren zich allemaal in een onesie gehesen over hun skipak. De meiden wilden nu dus ook graag verkleed. Gelukkig zijn de onesies ruim genoeg om er je skikleding onder te dragen. En zo gingen ze dus als 2 eenhoorns de berg af.

De slalom ging supergoed en na afloop kregen ze dan ook hun medaille en was er een goochelaar / clown en patat met snack voor alle kinderen. Na zoveel oefenen op de indoorskibaan wordt het ook wel eens tijd voor skiën in de bergen. Begin februari hebben de meiden studiedagen, dus zo kunnen we er nog even tussenuit in het laagseizoen.

 

Na de skilessen dropte Papa’s Liefste ons af in het centrum van Zoetermeer. De meiden wilden namelijk een challenge doen, die ze op YouTube bij DucthTuber hadden gezien; shop voor elkaar een outfit voor €10. Wij maakte er €15 en gingen naar de Primark. Ik zou Kleine Zus wel een beetje helpen, want het bij elkaar optellen van de prijzen is nog wel een beetje lastig voor haar. Dit zijn de setjes uiteindelijk geworden.

Op Instastories had ik een kleine poule gehouden en dit werden de winnende setjes;
– Outfit #1 (69%) – Outfit #2 (31%)
– Outfit #3 (54%) – Outfit #4 (46%)
– Outfit #5 (89%) – Outfit #6 (11%)

We hebben niet alles mee naar huis genomen, maar toch wel een tas vol. Omdat er ook een SALE was bij de CoolCat, hebben we daar ook nog even geshopt. Omdat de batterij van mijn telefoon bijna leeg was (en ik de OV-route naar huis nog moest vinden) heb ik daar geen foto’s van gemaakt. Maar de meiden zijn goed geslaagd in ieder geval.

Zaterdag 5 januari

We hebben heerlijk uitgeslapen vandaag! De meiden natuurlijk niet, maar die vermaakten zich prima beneden. Daar hadden ze weer een nieuwe challenge bedacht. In de LOL surprisebag van de Primark zaten namelijk veel kleurplaten. Met een blinddoek op moesten ze 3 stiften uit de bak pakken en daarmee de tekening het mooiste inkleuren. Zo vermaakten ze zich prima.

Ik stortte mij maar eens op de kledingkasten van de meiden. Een klus die ik weer veel te lang had uitgesteld. Maar omdat de nieuwe kleding er niet meer bijpaste, was het nu echt tijd om alles te sorteren op maat en zomer/winterkleding. Gelukkig kan er ook weer een hele tas naar mijn nichtjes toe. Dat ruimt lekker op.

De scouting was vandaag wat later ivm het Nieuwjaarsspel en de Nieuwjaarsborrel. Kleine Zus zou vandaag voor het eerst gaan, maar na de vorige mislukte pogingen, ging ze toch. Een vriendinnetje van haar ging vandaag ook voor het eerst. Voor het feit dat die het ook spannend vond en wel iemand kon gebruiken die haar handje zou vasthouden, was ze wel gevoelig (en een extra snoepje uit de trommel). Toen ze bij het afzetten zie ‘Dag Mama’ heb ik mij heel snel uit de voeten gemaakt.

1,5 uur later konden we de meiden weer ophalen. Ze hadden het allebei super naar hun zin gehad en ja Kleine Zus wilde volgende keer toch nog wel een keertje 😉 We blijven nog even hangen voor een borrel met de staf en andere ouders, maar moesten toen wel op tijd naar huis om snel even wat te eten.

Om 18.30 uur gingen de meiden namelijk naar de Pyjama Wobbel Yoga Workshop. In hun nieuwe onesies en pantoffels gingen ze daar huppelend heen. Terwijl zij allemaal ontspanningsoefeningen deden en een verhaaltje voor het slapengaan kregen, werkte wij ook wat ontspannen in de wachtruimte met een lekker kopje thee. Aankomende maand mag ik 3x een Yoga Workshop van YogaSmiley verloten tijdens mijn jaarlijkse Blue Monday Winweek. Dus houd mijn blog goed in de gaten 🙂

Thuis doken de meiden meteen onder hun nieuwe glow-in-the-dark sterrendeken en keken we naar de eerste aflevering van WIE IS DE MOL!

Volgen jullie ook WIDM?
En denken jullie nu al te weten wie het is?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.