5 goedkope uitjes in Zuid-Holland

5 goedkope uitjes in Zuid-Holland

De benzineprijzen stijgen de pan uit en als je dan ook ziet dat je al snel 30 euro betaalt voor een kaartje voor een pretpark, zakt de moed je in je schoenen. Nou heb ik maar 1 kindje, maar je zal er maar 3 of 4 hebben. Daarom probeer ik vaak te zoeken naar alternatieven voor een goedkoop dagje uit. In deze blog wil ik dus 5 goedkope uitjes met kinderen in Zuid-Holland met je delen. Het hoeft namelijk niet altijd duur te zijn om een leuke dag te hebben.

De oude Zustertuin

In de oude Zustertuin in Bodegraven kun je de dieren bewonderen en spelen in het speelpark. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Iedere woensdag is er “Knuffeluurtje” in de Oude Zustertuin voor kinderen t/m 4 jaar. Voor 2,50 per kind kunnen de kids knuffelen met konijnen en cavia’s en kan er geholpen worden met deze dieren te voeren.

Adres: Overtocht 34, 2411 BV Bodegraven

Beatrixpark in Schiedam

Het Beatrixpark in Schiedam is ontzettend leuk. Dit is namelijk niet zomaar een park, maar er is ontzettend veel te doen. Je kunt er niet alleen ontzettend leuk wandelen, maar als je het park uitwandelt komt je uit bij Fort Drakensteijn. In deze speeltuin kunnen de kids hun energie wel kwijt. Er is van alles te doen en er is ook rekening gehouden met kinderen met een handicap. Aan de overkant van Fort Drakensteijn heb je een leuke kinderboerderij. Je hebt hier schapen, koeien, geiten, kippen, pauwen, cavia’s, konijnen en ik zag zelfs een paard. Overal in het park heb je picknicktafels waar je kunt uitrusten en een hapje eten. Ik zou dus lekker een picknickmand vullen en genieten. Kinderen hebben vaak niet heel veel nodig om een gezellig dagje uit te hebben.

Adres: Prinses Beatrixlaan 1A, Schiedam

Beatrixpark in Schiedam - 5 goedkope uitjes in Zuid-Holland

Recreatieoord Binnenmaas

Recreatieoord Binnenmaas ligt net achter Rotterdam. Voor kinderen betaal je 4 euro en volwassenen betalen 2 euro. In de speeltuin is er echt van alles te doen. Je hebt 2 airtrampolines, diverse glijbanen en schommels en om de speeltuin heen een groot grasveld waar je je kleedje kan uitspreiden om uit te rusten. Ook heb je leuke attracties, deze zijn wel betaald. Voor 10 muntjes betaal je 10 euro, dus dit is wel te doen. Je hebt kleine quads, kunt bootje varen en meer. Is het bloedheet? Dan kun je een plons nemen in het buitenbad. De kinderboerderij is gratis te bezoeken en hier hoef je geen entreekaartje voor te kopen. Je kunt er eten kopen in het restaurant of bij de frietkar, maar nog goedkoper is natuurlijk zelf broodjes meenemen.

Adres: Vrouwe Huisjesweg, 3271 LX Mijnsheerenland

’t Geertje

Kinderboerderij het Geertje in Zoeterwoude is net even anders dan de andere kinderboerderijen. Eigenlijk is het ook niet een echte kinderboerderij, maar meer een echte boerderij. Je hebt er niet alleen geitjes, maar ook koeien, varkens en andere dieren. In het voorjaar kun je de babygeitjes een flesje geven. Tevens heb je er een speeltuin en kun je een bootje huren. In de boerderijwinkel kun je iets lekkers kopen. Je hoeft niet te betalen om ’t Geertje te bezoeken. Het is zeker een van onze favoriete uitjes.

Adres: Geerweg 7, 2381 LT Zoeterwoude

’t Geertje - 5 goedkope uitjes in Zuid-Holland

Stoomgroep West Zuiderpark

Is jou kind ook gek op treinen? Dan is Stroomgroep West een aanrader. Er zijn modeltreintjes te bewonderen en je kunt voor een euro een rondje maken door het Zuiderpark. Tevens zijn er in het Zuiderpark natuurlijk ook genoeg andere dingen die je kunt doen. Je kunt er bijvoorbeeld een wandeling maken, of BBQ’en op je zelf meegebrachte BBQ. Er is een grote speeltuin en een kinderboerderij.

Adres: Mr. P. Droogleever Fortuynweg 50, 2533 SR Den Haag

Meer tips voor goedkope uitjes

Wil je toch graag naar een pretpark of dierentuin? Check dan altijd eerst websites zoals Groupon, Vakantieveilingen en Tripper. Hier worden toegangskaartjes vaak met korting aangeboden.

Leuk dat je mijn gastblog over 5 goedkope uitjes in Zuid-Holland hebt gelezen. Mijn naam is Jasmina en ik ben moeder van een ondeugend klein meisje. Op mijn lifestyle mommyblog “Sparkles Inside” kun je blogs lezen die allemaal een hoog “ME”-gehalte hebben. Onlangs ben ik ook een reisblog begonnen, waar ik tips deel over reizen met en zonder kinderen.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.