Ik drink nooit wijn, behalve…

Ik drink nooit wijn, behalve…

Ben jij een echte wijndrinker? Of haal je zelf eigenlijk nooit een fles in huis? Hoor je bij die laatste groep, dan ben je zeker niet alleen. Er zijn meer dan genoeg mensen die zelf nooit wijn kopen, maar eigenlijk best van een wijntje houden. Maar dan wel op heel specifieke momenten…

Als ik uit eten ben

Voor veel mensen hoort een wijntje bij een goed diner. Alhoewel ze thuis niet snel een fles open zullen trekken, al is het maar omdat ze niet de gewoonte hebben om er eentje in huis te halen, doen ze dat wanneer ze uit eten zijn wel graag. Een mooie gewoonte, want juist met een goed glas wijn erbij kan een toch al smakelijk gerecht extra lekker worden.

Tijdens een vakantie

Ook kan het prima zo zijn dat je thuis eigenlijk niet of nauwelijks wijn drinkt, maar dat je er, wanneer je op vakantie bent, wel enorm van kunt genieten. Zo raar is dat niet. Tijdens onze vakanties gooien we graag onze vaste gewoontes overboord. Eten en drinken we wel meer dingen die we thuis eigenlijk nooit nemen. Juist daar kunnen we in die heel andere omgeving enorm van genieten. Dingen die we thuis niet doen, zoals wijn bestellen, zijn op vakantie opeens heerlijk. Extra leuk wordt het natuurlijk als je in een gebied verblijft waar ook mooie wijnen vandaan komen. Een Sauvignon blanc proeven die gemaakt is in de streek waar je op dat moment op vakantie bent, dat smaakt extra bijzonder.

Als er wat te vieren valt

Nog een goede reden om een wijntje te nemen, zelfs voor mensen die normaal gesproken niet of nauwelijks wijn drinken, is als er iets te vieren valt. Wijn is voor veel mensen een drank die vooral bij speciale gelegenheden hoort. Bij momenten waarop er iets te vieren valt. Het voelt feestelijk om een mooi glas vol te schenken met een bijzondere wijn en gezamenlijk te proosten op wat de gelegenheid dan ook is. Om vervolgens in kleine slokjes van de goede wijn te genieten, en er echt een bijzonder moment van te maken.

Als ik een fles cadeau krijg

Koop je zelf nooit wijn? Dan kan het toch zo zijn dat je het af en toe in huis hebt. Er zijn tenslotte ook mensen die je wel eens een fles cadeau zullen doen. Als je weet dat deze met liefde en zorg is uitgekozen, is de kans groot dat je er ook echt van zal genieten als je hem opdrinkt. Juist het feit dat iemand hem speciaal voor je gekocht heeft, is al genoeg reden om er extra van te genieten.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.