The Super Mario Bros Movie

The Super Mario Bros. Movie nu in de bioscoop

Gisteren was de rode loper uitgerold bij de Kinepolis Leidschendam, in de Mall of the Netherlands, voor de première van The Super Mario Bros Movie. Een film voor alle liefhebbers van de beroemde games van Nintendo. Ook hier in huis worden deze games met veel plezier gespeeld. We hebben dan ook zeker uitgekeken naar deze film. Vanaf vandaag draait hij overal in de bioscoop.

The Super Mario Bros. Movie

Eindelijk is hij er dan, de nieuwe bioscoopfilm over één van de bekendste loodgieters uit de popcultuur, Mario en Luigi. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, word je meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor.

Het verhaal

Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario en zijn broer Luigi via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach ontdekt Mario zijn eigen krachten.

.

Genre: actie, komedie
Lengte: 93 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld, angst
Gesproken taal: OV, Nederlands
Te zien in: 2D, 3D, Dolby Vision, 4D

Stemmencast NL: Florus van Rooijen, Thijs van Aken, Vajèn van den Bosch, Marcel Jonker, Juliann Ubbergen, Huub Dikstaal en Milan van Weelden.
Stemmencast Engels: Chris Pratt (Mario), Charlie Day (Luigi), Keegan-Michael Key (Toad) en Anya Taylor-Joy (Prinses Peach), Jack Black (Bowser) en Seth Rogen (Donkey Kong)
Regisseur Aaron Horvath, Michael Jelenic

THE SUPER MARIO BROS. MOVIE draait vanaf 5 april a.s. exclusief in de bioscoop.
In de originele en Nederlands gesproken versie.
Ook in 3D, 4D, IMAX, Dolby Cinema & Laser ULTRA.

Super Mario Première

De première van The Super Mario Bros. Movie vindt plaats in de Kinepolis Leidschendam, in de Mall of the Netherlands. Een ideale locatie, want voor ons niet te ver en je kunt er gratis parkeren. We waren expres iets vroeger gegaan, zodat de meiden nog even konden shoppen en daarna hebben we lekker gegeten bij de Italiaan. Op de verdieping van de bioscoop zitten heel veel restaurantjes, dus volop keuzen. Bij binnenkomst konden we meteen op de foto bij een photoboot en kregen we de foto’s meteen mee als aandenken.

Op de rode loper zagen de meiden veel van hun bekende TikTokkers en You-Tubers, die allemaal geduldig wel met ze op de foto wilden. Voor de meiden konden deze première al niet meer stuk! In deze Kinepolis kun je, als je op tijd bent, ook plaatsnemen in superrelaxstoelen met een eigen tafeltje. Wij waren te laat, maar gelukkig zijn alle stoelen hier lekker ruim opgezet. Met een goodiebag vol lekkers, popcorn en een drankje zaten we er helemaal klaar voor.

.

Wat vonden wij ervan?

Ik was op voorhand wel een beetje huiverig. Ik ben dol op de game, maar om het om te zetten naar een film heeft in het verleden meestal niet heel goed uitgepakt. Maar de trailer had mij goede hoop gegeven. De film begint in Brooklyn, waar Mario en Luigi vandaan komen, maar al snel vinden ze een groene buis die ze meeneemt naar de voor ons zo bekende gamewereld.

Heel leuk is dat er uit alle games wel iets herkenbaar in zit; de verschillende Power-Ups, melodietjes en mijn meiden herkenden ook de koopkraam uit Odessy. Ook leuk zijn alle bekende karakters, zoals Donkey Kong, Toad, Dry Bones en natuurlijk de eindbazen, onder Bowser. De verhaallijn is niet heel dik en ook voorspelbaar, maar dat maakt in deze film van herkenning helemaal niets uit. Er zitten een paar leuke grappen in en iedereen, fan of geen fan van Mario, groot of klein, zal zich goed vermaken. Een dikke aanrader voor deze paasdagen.

Lees hier een aantal reviews van de Nintendo Mario Games

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.