KreaDoe Lente editie

Het leukste Do It Yourself-evenement KreaDoe Lentefestival voor jong en oud

Alle creatievelingen kunnen van vrijdag 14 april t/m zondag 16 april hun hart weer ophalen op het grootste en creatiefste DIY-festival van de Benelux, KreaDoe. De 2e editie van dit Lentefestival staat volledig in het teken van mindful hobbyen en duurzaamheid. Daarnaast is er ook heel veel te doen voor kinderen. Ga je voor kaarsen versieren, macramé knopen of een droogbloemenkrans maken? Maak er een gezellig uitje van met vriendinnen, moeder, buurvrouw of kinderen en laat je volop inspireren!

KreaDoe Lentefestival voor nieuwe generatie hobbyisten

Wist je dat de gemiddelde leeftijd van het KreaDoe Lentefestival zo’n twintig jaar lager ligt, dan bij de edities in het najaar? “Tijdens corona hebben veel jonge mensen creatieve hobby’s opgepakt. Jongeren maken zelf sieraden of knutselen met droogbloemen. Daarom zijn we vorig jaar gestart met een speciaal KreaDoe festival specifiek gericht op jongeren. Door de enorme animo hebben we dit jaar zelfs een extra hal ingericht bomvol creatieve activiteiten”, licht Marleen Rompen toe. Zo zijn er twee nieuwe creatieve influencers met een eigen theater: Kitta DIY en Lillilettering. Maar ook is Jill aanwezig! Deze illustrator, schrijfster, programmamaakster en actrice is al jaren een inspiratiebron voor kinderen op het gebied van tekenen, knutselen en bakken in haar gelijknamige tv-programma. Tijdens het KreaDoe Lentefestival kun je haar ontmoeten!

Mindful hobbyen: haken, knopen of macramé

Veel activiteiten op het KreaDoe Lentefestival dragen bij aan mindfulness. Zo leren bezoekers macramé tijdens een workshop Mindful knopen. Ook influencer Lillilettering, bekend van de Golden Globes, geeft voor het eerst een workshop kalligraferen. Verder kun je ook een workshop wolverven volgen of customize sneakers. Liever iets lekkers maken? Volg dan de workshops koekjes decoreren of maak chocolade truffels. 

Duurzaam hobbyen: nog veel stappen te zetten KreaCycle plein

Het KreaDoe Lentefestival staat volop in het teken van duurzaamheid. Zo is er een speciaal KreaCycleplein ingericht waar bezoekers kennismaken met duurzame producten, het hergebruiken van materialen en tips krijgen over upcyclen. Ook is er een speciale duurzaamheidsroute, waarbij je langs de deelnemers loopt die materialen, technieken of workshops aanbieden die alles te maken hebben met duurzaamheid in de creatieve sector.

Volop kidsactiviteiten!

Voor de kleine creatievelingen is er een speciale KreaKidsRoute ontworpen. Haal de KreaKids routekaart bij de entree en volg de ultieme route voor creatieve kids. Dwaal rond over het Kidsplein en ga langs bij alle stands en influencers. Extra leuk, er zijn ook speciale kids workshops én er komt een speciale kidsshow in de Huiskamer!

Ook is Hallokids Radio iedere dag te vinden op het Kidsplein. De dj’s die je op de radio hoort, spelen de leukste spelletjes samen met jou. Ook mag je draaien aan het grote rad van avontuur, waarmee je leuke prijzen kunt winnen. Maar je kunt er ook lekker tekenen én als je het leuk vindt dan kun je ook geschminkt worden!

KreaDoe voor kids

Praktische informatie

14 t/m 16 april 2023

09:30 – 17:00 (bufferzone open vanaf 09:00 uur. Start hier alvast rustig op.)

Jaarbeurs Utrecht

Kaartjes zijn hier te bestellen

Jaarbeurs is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Tijdens het KreaDoe Lentefestival vinden er werkzaamheden plaats nabij de Jaarbeurs parkeerterreinen P2 en P4. Lees hier meer over parkeren. 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.