The Addams Family

The Addams Family nu in de bioscoop

Vroeger keek ik al heel graag naar de herhalingen van de zwart-witserie van The Addams Family uit 1964 op zondagochtend. Ik was dan ook blij verrast toen mijn kinderen in de kerstvakantie het allerliefste naar de Nederlandse musical wilden van deze duistere familie. Dus toen wij van de zomer de eerst trailers zagen van de nieuwe Addams Family animatiefilm van Universal Pictures, wisten we meteen al waar wij deze kerstvakantie naar toe zullen gaan!

The Addams Family

In de jaren dertig verschenen The Addams Family in een cartoon van tekenaar Charles Addams in The New Yorker magazine. Het was een enkelvoudige tekening met daarin grappige situaties. Vooral de zwarte humor sprak veel mensen aan.

De Addams Family is een satirische versie van het ideale Amerikaanse gezin (nuclear family). De Addams zijn een excentrieke, rijke familie die houden van alles dat grotesk en macaber is, en ze zijn zich totaal niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden. De familie bestaat zelfs deels uit monsters.

Lange tijd bleef de familie naamloos. Pas toen in 1963 de Amerikaanse televisiezender ABC een televisieserie over deze familie wilde maken, kreeg vader de naam Gomez (de naam van een oude familievriend van Charles Addams), zijn morbide vrouw Morticia en hun twee kinderen Wednesday en Pugsley. Deze serie was een groot succes en kreeg drie seizoenen met een totaal van 64 afleveringen. Elke aflevering duurde een half uur.

De verwachtingen waren hooggespannen toen regisseur Sonnenfeld in 1991 aan de slag ging met de eerste speelfilm. Het werd een instant cultklassieker. In 1993 verscheen het vervolg, Addams Family Values.

De animatiefilm

The Addams Family is nu terug in de allereerste animatiefilm over deze grappige griezelfamilie. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer.

In de originele versie met de stemmen van o.a. Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloe Grace Moretz, Finn Wolfhard, Nick Kroll, Bette Midler en Allison Janney.

The Addams Family

Genre: animatie, komedie, familiefilm
Lengte: 87 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld, angst
Gesproken taal: OV en Nederlands
Te zien in 2D, 3D, Dolby Atmos
Meer informatie en kaartjes >>> Klik hier

Stemmencast NL: Paul Groot (Gomez Addams), Monic Hendrickx (Morticia Addams), Tjitske Reidinga (Margaux Needler), Vajèn van den Bosch (Wednesday Addams), Pip Pellens (Parker Needler), Roman Derwig (Pugsley Addams), Cees Geel (Oom Fester), Lenette van Dongen (Omi), Raymonde de Kuyper (Moeder Morticia), Raymond Thiry (Vader Morticia) en Carel Struycken (Lurch).
Regisseur: Greg Tiernan, Conrad Verno

Winactie The Addams Family is gesloten

De film zal vanaf 4 december overal in het land te zien zijn in de bioscoop. Ik mag alvast 3 pakketjes verloten met daarin 2 vrijkaartjes, een scary pen, een schrijfset en glow-in-the-dark stickers.

De winnaars zijn

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
The Addams Family

Spread the love

78 thoughts on “The Addams Family nu in de bioscoop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.