Review | Vtech KidiMagic Starlight

Nu mijn dochters ouder worden, slapen ze ook steeds vaker lekker uit. Dat is natuurlijk heerlijk in het weekend, maar door de weeks geeft dat nog wel eens problemen. Tijd dus voor een goede wekker! Helaas bleek een standaard radiowekker niet te voldoen, want die haalde van het stopcontact de hoogslaper niet. Gelukkig vonden we toen de Vtech KidiMagic Starlight! Die bleek naast een gewone wekker nog veel meer leuke extra’s te hebben.

Vtech KidiMagic Starlight

Even twijfelde ik of de VTech Kidizoom Kidimagic Starlight voor mijn 11-jarige dochter niet iets te kinderachtig zou zijn. Vtech staat bekent als speelgoed dat kinderen helpt om de wereld te ontdekken en nieuwe dingen te leren. Daar hoort zelfstandiger worden ook zeker bij. Vtech speelgoed is er voor kinderen van alle leeftijden en ontwikkelingsfasen om hierbij te helpen. Ook mijn oudste dochter valt zeker nog wel in die doelgroep.

Zelf was haar eerste reactie ook wat lauw, maar nadat ze de Vtech KidiMagic Starlight had uitgepakt en eens goed had bekeken, werd ze steeds enthousiaster. Want de Vtech KidiMagic Starlight is dan ook geen standaard radio wekker. Om te beginnen is de vorm van de wekker een magische ster met prachtige sfeerverlichting. Door met je hand ongeveer 15 cm boven over de wekker te bewegen, verandert hij spontaan van kleur en kun je zelf je sfeerlicht te kiezen om zo je slaapkamer prachtig verlichten.

Projectie op het plafond

Vtech KidiMagic Starlight

Natuurlijk kun je op deze wekker gewoon de tijd aflezen, maar veel leuker is het om dit vanaf het plafond te doen. Met een druk op de knop zet je de projector aan en zie je de tijd met mooie fonkelende sterretjes en bloemen zo op je plafond verschijnen. Draai aan de ring om de scherpte van de projectie in te stellen en beweeg de projector voor de gewenste hoek.

Het mooiste effect heb je natuurlijk in een donkere kamer. De tijdprojectie zal na een tijdje ook weer automatisch uitgeschakelt worden. Bij de instellingen kun je kiezen hoe lang je de tijdprojectie en sfeerverlichting wil laten branden. Met een druk op de projector-toets kun je hem ook zo weer aan zetten.

De verschillende lichteffecten en mooie muziek zorgen voor een rustgevende sfeer in de slaapkamer, waarbij je lekker kunt ontspannen en bij in slaap vallen.

Lees ook: Vtech KidiFluffies, het nieuwe Knuffelvriendje 2.0

Wakker Worden! Wakker Worden!

Bij een wekkerradio hoort natuurlijk ook een muziekje om lekker mee wakker te worden. Of gewoon om aan te zetten als je op je kamer speelt of je huiswerk maakt. Met de KidiMagic Starlight luister naar je favoriete FM radiozenders of sluit je MP3-speler aan om te luister naar je eigen muziek. Ook zijn er 6 mooie melodietjes met natuurgeluiden, die samen met sfeerlicht een rustige sfeer creeert waardoor je lekker kunt ontspannen, sneller in slaap valt of relaxt wakker wordt. Uiteraard is het volume regelbaar.

Vtech KidiMagic Starlight

Leren Klok kijken

Mocht je kindje nog wat jonger zijn en moeite hebben met klokkijken, dan is de KidiMagic Starlight zeker een mooie Mijn Eerste Radiowekker. Met behulp van gesproken tijd kun je namelijk zo ook leren klokkijken.

Spelletjes!

Zoals het Kidi speelgoed van Vtech kennen, is er naast de educatieve kant ook altijd een ruimte om lekker te spelen. De KidiMagic Starlight heeft dan ook 5 ingebouwde magische spellen, die je gedachten lezen en je toekomst voorspellen, en 3 spellen die je reactievermogen trainen.

Wat vinden wij er van?

Zoals ik al eerder zei, hadden we even twijfel of mijn dochter van 11 niet al een beetje te oud zou zijn voor de KidiMagic Starlight. De KidiMagic is echter bedoelt voor de leeftijdscatagorie 6 – 12 jaar. En dat klopt dus zeker wel, want de nieuwe interactieve wekker is zeker een groot succes! Met name al omdat hij op (oplaadbare) batterijen werkt, en dus mee kan de hoogslaper in. Zo heeft ze de wekker bij de hand en kan ze hem voor het slapen bedienen. Voor een ontspannen muziekje bij het slapen gaan, de tijd en zeker ook om af en toe een spelletje te spelen, als het eigenlijk al bedtijd is 😉

Spread the love

4 thoughts on “Review | Vtech KidiMagic Starlight

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.