Scream 2022

De Ghostface masker is terug! Scream nu te zien in de bioscoop

Sinds deze week zijn de bioscopen weer open en dat betekent dat er ook weer een heel aantal nieuwe films, waar we al lang op hebben zitten wachten, nu in première kunnen gaan. Zo ook de terugkeer van Scream op het grote doek. Eén van mijn favoriete films uit mijn jeugd. De film is vanaf 3 februari te zien, maar gaat bij veel bioscopen dit weekend al in voorpremière. Ik mag vandaag dan ook 3×2 kaartjes voor deze film verloten.

Het verhaal

Twintig jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd opgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar, die zich achter het Ghostfacemasker schuilt met een groep tieners als doelwit. Oude bekende Sidney Prescott (Neve Campbell), Gale Weathers (Courteney Cox) en Dewey Riley (David Arquette) keren terug in hun iconische rollen.

Genre: thriller, horror
Lengte: 114 min.
Kijkwijzer: 16+, geweld, angst, grof taalgebruik
Gesproken taal: Engels

Cast: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Jenna Ortega, Melissa Barrera, Jack Quaid, Dylan Minnette, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ammar, Marley Shelton
Regisseur: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Scream

De eerste Screamfilm kwam uit in 1996. In deze film volgen we het leven van Sidney Prescott (Neve Campbell), toen nog een middelbaar scholier uit een klein plaatsje in Amerka, Woodsboro. Sidney wordt het doelwit van een mysterieuze moordenaar genaamd Ghostface. Deze moordenaar draagt een zwart gewaad en een wit masker. Zeker het masker is een zeer bekend icoon geworden. Het is geïnspireerd door het schilderij ‘De Schreeuw’ of ‘The Scream’ (vandaar de naam van de film ook) van schilder Edvard Munch. Naast het bekende masker van de moordenaar, werd de film ook zeer beroemd vanwege de openingsscène met Drew Barrymore.

Wat maakt Ghostface van SCREAM een horror icoon? De cast legt het hier uit in de ‘Ghostface is Back’ featurette. Bekijk hier de ‘For Wes’ featurette waarin de cast de invloed van regisseur Wes Craven bespreekt.

De film wordt aangeduid met het genre horror, maar door de ludieke opmerkingen, die de slachtoffers maken over de typische horrorfilmsituaties waarin zij zich bevindenen het een breed scala aan insidergrappen en referenties naar andere horrorfilms, wordt het ook eigenlijk wel een komische film. Zelf ben ik geen fan van horror, maar films als Scream vind ik dat wel heel erg leuk. De film wordt beschouwd als aanjager van de heropleving van het teen slasher-genre midden jaren 90. Denk daarbij aan Scary Movie, I (Still) Know What You Did Last Summer en Urban Legend. Na de eerste film van Scream volgden Scream 2, Scream 3 en Scream 4 en een gelijknamige televisieserie.

Winactie 3×2 vrijkaartjes Scream is gesloten

Met dank aan Universal Pictures International mag ik 3x 2 vrijkaartjes voor de nieuwe Scream film verloten. De winnaars zijn

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

60 thoughts on “De Ghostface masker is terug! Scream nu te zien in de bioscoop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.