cadeaukast tips

Een cadeaukast, wat mag daarin niet ontbreken

Het hebben van een goed gevulde cadeaukast kan in veel gevallen heel handig zijn. Zo heb je altijd een cadeautje in huis, voor als je naar een verjaardag gaat of gewoon ergens niet met lege handen wilt aankomen. Hierbij een paar tips voor wat niet mag ontbreken in de cadeaukast.

De cadeautjes

Het spreekt natuurlijk voor zich dat in de cadeaukast cadeautjes liggen. Zo heb je altijd iets voor handen als je naar een verjaardag gaat of vanwege een andere gelegenheid iemand iets cadeau wilt geven. Natuurlijk hoef je niet een overload aan cadeautjes hierin te bewaren, die vervolgens alleen maar ruimte innemen en liggen te verstoffen. Als je de juiste soort cadeautjes kiest, hoeven dit er niet heel veel te zijn, maar heb je toch altijd wat in huis. Hier een aantal tips voor de juiste cadeautjes:

  • Kies cadeautjes die je kinderen ook graag zouden willen hebben. Vaak zijn dit de cadeautjes die dan ook in de smaak zullen vallen van hun vriendjes en vriendinnetjes. Zo zit je altijd goed qua doelgroep (jongens of meisjes) en de leeftijdscategorie.
  • Het geven van een boek is altijd goed. Deze cadeautjes nemen vaak ook niet al te veel ruimte in. Kies ook voor een paar mooie prentenboeken, dus zijn zeker altijd welkom voor jonge kinderen en daarbij maakt het niet uit of de jarige een jongetje of meisje is.
  • Genderneutraal speelgoed is ook altijd goed. Denk bijvoorbeeld aan leuk badspeelgoed, LEGO, knutselpakketjes, fidgettoys, puzzel(boekjes) of buitenspeelgoed. Voor leuke tips kun je ook kijken bij Happyshopper.

Cadeaukaarten

Ook handig om achter de hand te hebben zijn een paar cadeaukaarten. Denk bijvoorbeeld aan een tijdschriften- of boekenbon of een online cadeaukaart. Deze zijn vaak ook graag gewild als cadeau en dan heb je voor zowel kinderen als volwassenen altijd iets in huis.

Wist je dat vanaf 1 januari 2022 de geldigheidsduur van cadeaukaarten wettelijk verlengd is naar minimaal 2 jaar. Deze nieuwe wet geeft cadeaukaarten dus een langere geldigheidsduur. Ook heeft de Consumentenbond met de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten richtlijnen bedacht. Zij hanteren een minimale geldigheid van 3 jaar, maar dit is juridisch niet bindend, deze termijn wordt alleen aangehouden door de uitgevers van cadeaukaarten die bij het keurmerk zijn aangesloten. En staat er geen verloopdatum op de cadeaukaart, dan is deze 5 jaar lang geldig.

Inpakpapier en benodigdheden

Naast cadeautjes is het ook een goede plek om al je inpakpapier en benodigdheden in de cadeaukast te bewaren. Zo grijp je niet mis als je het cadeautje wilt inpakken. Zorg voor verschillende rollen in pakpapier, voor verschillende gelegenheden, een schaar en plakband. Maar maak ook een plekjes vrij voor verschillende sierlinten, stickers, kaartjes en labels en andere benodigdheden om een cadeautje leuk in te pakken. Vaak vind je op Pinterest ook veel leuke ideetjes voor originele manieren om cadeautjes in te pakken.

Koop slim in voor je cadeaukast

Het groot voordeel van het hebben van een cadeaukast is dat je niet op het laatste moment nog naar de winkels moet om een cadeautje te kopen. En als je de folders van de winkels ook goed in de gaten houdt, kun je ook vaak de leukste cadeautjes vinden als ze in de aanbieding zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor het inpakpapier en benodigdheden. Maar houdt wel maat, want het is zonde als je die cadeautjes inslaat en ze daarna blijven liggen. Een fijne tip daarvoor is om na de feestdagen de kast eens goed op te ruimen en cadeautjes die al een tijdje zijn blijven liggen, mee te geven aan de postbode, tijdens de jaarlijkse actie van PostNL en Stichting Jarige Job. Zo krijgen kinderen die het thuis minder breed hebben ook een cadeautje.

Lees ook:

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.