Hoe-tem-je-een-draak-3_st_13_jpg_sd-low

Hoe Tem Je Een Draak 3

Het is alweer 8 jaar geleden dat de animatiefilm Hoe Tem Je Een Draak uitkwam. Ook al waren onze kinderen toen nog te klein om deze film leuk te vinden, wij waren al meteen fan van deze drakentemmers. Na ook een succesvol 2e deel, ging vandaag het langverwachte nieuwe (en tevens laatste) deel in première. Wij mochten daarbij aanwezig zijn en ook nog  eens 2 mooie filmpakketten weggeven met daarin o.a. vrijkaartjes!

Hoe-tem-je-een-draak-3_st_13_jpg_sd-lowHet Verhaal

Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak is nu uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos. In dit nieuwe hoofdstuk ontdekken ze eindelijk waar ze voor bestemd zijn: Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos wordt de leider van de draken.

Dan worden ze geconfronteerd met een levensbedreigend gevaar en valt Tandloos voor een Hemelfeeks-draak op. De vriendschap tussen Hikkie en Tandloos wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

Genre: animatie, actie, avontuur
Lengte: 104 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld
Gesproken taal: Originele versie en Nederlands
Cast: Patrick Martens (Hikkie), Terence Schreurs (Astrid), Thekla Reuten (Valka Heilbot), Géza Weisz (Eret) en Daniel Boissevain (Grimmel).

De film is vanaf vandaag te zijn in de bioscoop in verschillende voorpremières en officieel vanaf 16-01-2019

Wat vonden wij ervan?

Tijdens de première was de Nederlandse stemmencast ook aanwezig en zij waarschuwden ons al een beetje dat dit laatste deel van de “Hoe Tem Je Een Draak”-trilogie een emotioneel einde zou zijn en we onze zakdoekjes gereed moesten houden.

De film begint meteen spannend met een aanval van Hikkie en zijn vrienden op de Drakenjagers. Ik hield even mijn hart vast dat deze film misschien wel wat te spannend zou zijn. Maar gelukkig viel het allemaal wel mee. De animatie van deze film is weer zo geweldig dat je af en toe gewoon vergeet dat je naar een tekenfilm kijkt. Zeker de close-ups van Hikkie, waarbij je gewoon de haartjes van zijn donsbaard kunt tellen. Maar ook de bewegingen van zowel de draken als de vrienden is levensecht.

Dat het verstandig is om een zakdoekje mee te nemen was zeker een goed advies. Ik zou zelfs een pakje nemen, want je kinderen en buurman/vrouw kunnen er vast ook eentje gebruiken. Ik denk dat er niemand in de zaal het droog houdt aan het einde van de film. Al was het alleen al omdat dit het laatste deel is van deze prachtige verhalen over de vriendschap tussen mens en draak.

Hoe Tem Je Een Draak Winactie is gesloten

Ik mag van Universal 2x een “Hoe Tem Je Een Draak”-pakket weggeven, met daarin 2 vrijkaartjes, een stickervel en een canvastas (wit of zwart, ik weet helaas nog niet welke).

 

De winnaars zijn

Hoe tem je een draak 3

Samenwerking

Spread the love

92 thoughts on “Hoe Tem Je Een Draak 3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.