Fake

Thomas Acda regiedebuut Fake

Nu de avonden nog koud en donker zijn, vind ik het heerlijk om lekker op de bank te kruipen, met een dekentje. Grote kop thee, misschien wat chocolade en een film op de TV. Deze week mocht ik het regiedebuut van Thomas Acda ‘Fake‘ bekijken.

FakeDonderdagavond, manlief is sporten en er is niets op de TV. Het is buiten koud en nat, dus ideaal om een dekentje te pakken en op de bank te kruipen. Na het zetten van een kop warme thee en een reep chocolade uit de kast te halen, start ik de film. Ik heb de DVD ontvangen van de Telefilm ‘Fake’. Het is het regiedebuut van Thomas Acda en mijn favoriete Nederlandse actrice Lies Visschedijk speelt mee. Dit maakte me erg nieuwsgierig en ik had ook wel zin in een beetje drama.

Het verhaal

Maya is een ietwat naïeve, net afgestudeerde kunsthistorica en archeologe die altijd voor de verkeerde mannen valt. Zo belandt ze door één van die mannen, David en het toedoen van douanebeambte Swinkels, bijna in de gevangenis. Dat incident loopt uiteindelijk met een sisser af, maar daardoor is ze wel helemaal blut.
Bij thuiskomst begint Maya een bed & breakfast in een oud landhuis dat is geschonken door haar oma. Haar beste vriend Erik maakt het verwaarloosde landhuis in recordtijd bewoonbaar, net op tijd voor de prestigieuze International Art Fair in Maastricht. Al snel meldt de eerste gast zich: een heuse sjeik. Deze sjeik blijkt er wel een dubbele agenda op na te houden en kan de kunstkennis van Maya daarbij goed gebruiken.Fake

Cast

Maya – Sanne Langelaar (‘Familieweekend’) Speelduur: 86 minuten
Aziz – Nasrdin Dchar (‘Rabat’, ‘Zwarte Tulp’) Genre: Drama
Erik – Gijs Naber (‘Penoza’) Taal: Nederlands gesproken
Swinkels – Lies Visschedijk (‘Soof’) Beeldformaat: 16:9
David – Tim Haars (‘New Kids’) Regie Thomas Acda Audio: Dolby Digital 5.1
De DVD wordt uitgebracht door Just Entertainment Release: 17 januari 2017

Conclusie

De film past prima in een avondje film kijken. Het is een verhaal waarbij je je blijft afvragen wie er nu de echte slechterik is. Heeft Maya gewoon echt pech in haar keuze voor mannen of speelt ze het spelletje heel goed mee. Ik kende de actrice Sanne Langelaar niet, maar ze speelt haar rol erg goed. Lies Visschedijk speelt de weinig-vrouwelijke douanebeambte, die haar tanden in de zaak gezet heeft. Een redelijk klassieke rol, maar ze draagt hem prima. Wel iets minder komische dan ik van haar gewend ben. Het is een Telefilm, dus verwacht een Gouden Kalf prestaties maar ik heb er met plezier naar gekeken.

De DVD is te koop bij onder andere Bol.com voor €9,99

Win de DVD Fake

Gefeliciteerd Adrianna en Berendina

Ik mail jullie vanavond. Vergeet niet te reageren binnen 48 uur, dan zal ik een nieuw lootje trekken.

Spread the love

20 thoughts on “Thomas Acda regiedebuut Fake

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.