LEGO Batman

LEGO Batman film – voor een nieuwe generatie

Als kind keek ik al graag op zondagochtend naar de Batman serie uit de jaren ’60. Batman en Robin verdedigde Gotham City tegen schurken als de Joker en de Pinguin. Altijd spannend en met veel humor. Wel met vecht scenes, maar door de POW! en BAM! alles behalve gewelddadig en daarmee ook prima te aanschouwen door de jongere kijkers. Helaas is deze serie niet meer te zien op de TV. Maar nu is er LEGO Batman en zal een hele nieuwe generatie in de ban raken van deze superheld.

LEGO Batman

Of Batman ook een echt een superheld is, valt in deze film nog wel te bezien. In de film LEGO Batman is hij een nogal een narcistisch figuur. Liever doet hij alles alleen en niet zit te wachten op hulp van Robin, zijn trouwe butler Alfred of de nieuwe politiecommissaris Barbara Gordon. Toch heeft hij ze had nodig om Gotham City wederom te verdedigen. LEGO BatmanDe Joker heeft op slinkse wijze alle slechteriken, die je maar kunt bedenken, naar Gotham City geleid om Batman te verslaan. De Joker is namelijk zeer teleurgesteld dat Batman hem niet ziet als zijn allergrootste vijand. Dit breekt zijn hart. Ook de nieuwe politiecommissaris Barbara Gordon is bij haar aanstelling niet enthousiast over Batman. Na al die jaren is er niets veranderd en blijft Gotham City doelwit van slechteriken. Batman redt de stad wel keer op keer, maar lost het probleem niet echt op. Barbara gaat daar verandering in brengen, zonder Batman. Ook vertelt het verhaal hoe Robin bij Batman terecht gekomen is en hun ‘vriendschap’ ontstaan.

LEGO Batman premiere

De film komt pas volgende week in de bioscopen, maar wij mochten hem al zien tijdens de premiere. Deze was in de nieuwe Kinopolis bioscoop in Utrecht, naast de Jaarbeurs. Daarvoor waren we namelijk bij de opening geweest van de Batcave Movie Studio in de stationshal van Utrecht Centraal. De opening daarvan werd gedaan de door stemmencast; Gerard Ekdom (Batman) en Dennis Weening (Joker). Samen met hen en andere makers van de Nederlandse versie mochten we de film als eerste in Nederland zien.

Bij binnenkomst kregen we allemaal, zoals het hoort, een grote bak popcorn en een flesje drinken. Natuurlijk ook een 3D bril, want ook deze film is in 3D te zien. Voordat de film begon, werd eerst iedereen die had meegewerkt aan de film naar voren geroepen. Zij kregen applaus uit de zaal en een grote bos bloemen. Helaas konden niet alle stemacteurs aanwezig zijn en miste Katja Schuurman (Barbara Gordon) en Buddy Vedder (Robin). Met name op Buddy had mijn oudste dochter wel een beetje gehoopt. Ze is namelijk een groot fan van hem.

Conclusie

Toen ik de trailers de eerste keer zag in de bioscoop, dacht ik dat we deze film ons voorbij zouden laten gaan. Met 2 meiden in huis zijn dingen als LEGO en Batman niet echt iets wat je veel bij ons vindt. Nou ja, LEGO hebben we wel, maar dan LEGO Friends en Frozen. En ook al keek ik zelf graag naar Batman en Robin, deze film leek mij toch niet iets voor ons gezin. Maar toen ik de uitnodiging ontving van Marstyle om als gastblogger voor haar op pad te gaan, reageerde de meiden heel enthousiast, In de dagen er naar toe konden ze nergens anders over praten.

Na afloop kregen de meiden allebei nog een goodiebag mee, met natuurlijk de LEGO Batman en de Joker. En bij toeval liepen we na afloop langs de H&M, waar we zowaar een roze Batgirl jurk vonden en legging. LEGO Batman is dus zeker wel iets voor meisjes en zal naar aanleiding van deze film weer een hele nieuwe generatie aanspreken.

     

En eerlijk is eerlijk; het was een hele leuke film. De droge stem van Gerard Ekdom als Batman en de onnozele Robin zorgen voor veel lachwekkende scenes, waar de meiden hard om moesten lachen, en ik ook. Het verhaal zit vol bekend slechteriken en niet alleen uit Gotham CIty, maar ook uit Harry Potter, Lord of de Rings en zelfs de Gremlins. Niet dat dat iets zegt voor mijn meiden, maar voor de meekijkende ouders wel erg leuk.

De film draait vanaf 8 februari in de bioscopen (104 minuten) en zal te zien in het Nederlands en Engels (met Nederlands ondertitel) in 2D, 3D, Dolby Atmos 3D, IMAX 3D.
De Engels stemmencast is Will Arnett (Batman), Zach Galifianakis (Joker), Michael Cera (Robin), Rosario Dawson (Barbara Gordon) en Mariah Carey (Burgemeester McCaskill

Ben jij een Batman fan?

Spread the love

One thought on “LEGO Batman film – voor een nieuwe generatie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.