Filmtip| Everest: De Jonge Yeti

Vanmiddag ging de nieuwste Universal DreamWorks animatiefilm Everest: de jonge Yeti in première in de Kinepolis van Almere. In aanwezigheid van de stemmencast mochten wij deze film al zien. Eerlijk waar het is weer een meesterlijke film qua verhaal en beeld. Echt een aanrader voor de komende herfstige dagen. Ik mag 2x 2 vrijkaartjes verloten samen met een mooi filmpakketje.

Everest: De Jonge Yeti 
(from left) Jin (Tenzing Norgay Trainor), Peng (Albert Tsai) and Yi (Chloe Bennet) with the Yeti, Everest, in DreamWorks Animation and Pearl Studio’s Abominable, written and directed by Jill Culton.

Het verhaal

Met Everest: De Jonge Yeti nemen DreamWorks Animation en Pearl Studio je mee op een episch avontuur dat zich over meer dan 3000 kilometer uitstrekt, van de straten van Shanghai tot aan de adembenemende sneeuwlandschappen van de Himalaya. Als een tienermeisje een jonge Yeti ontdekt op het dak van haar flatje in Shanghai, besluit zij samen met haar ondeugende vrienden Jin en Peng hem “Everest” te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde. Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara en zakenman Burnish, die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

Genre: animatie
Lengte: 97 min.
Kijkwijzer: 6+, geweld en grof taalgebruik
Gesproken taal: Nederlands
Technische tag: 3D

Nederlands stemmencast: Tara Hetharia (Yi), Roben Mitchell (Jin), Matheu Hinzen (Peng), Kim van Kooten (Dr. Zara), Derek de Lint (Mr. Burnish), Loretta Schrijver (Nai Nai), Denise Aznam (Yi’s moeder), Jacob Derwig (boevenbaas), Levi van Kempen (boef) en Beau Schneider (Dave)

De film is vanaf 09-10-2019 te zien in de Nederlandse bioscopen en dit weekend al bij Kinepolis Kids Weekend

Wat vonden wij ervan?

Al diverse keren hadden we de trailer van deze film voorbij zien komen. Niet alleen de verhaallijn deed ons uitkijken naar deze film, maar zeker ook de beelden. Het tekenteam van de studio heeft zich ook deze keer weer overtroffen. Zeker de scènes buiten de stad in de natuur van China zijn verbluffend. Je wordt er helemaal in opgezogen en meegevoerd door het verhaal. Naast de spannende tocht naar de Mount Everest, zitten er ook veel grappige stukjes in, waarbij er in de zaal hard gelachen werd. Het is een mooie feelgoodmovie voor het hele gezin.

Winactie Everest: De Jonge Yeti

Ik mag van Universal Nederland 2x 2 vrijkaartjes verloten met een mooi filmpakketje met daarin een notitieboekje, een etui en een potlood.

De winnaars zijn

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Yeti

Spread the love

72 thoughts on “Filmtip| Everest: De Jonge Yeti

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.