Weekoverzicht | Never a dull moment week 40; premières, unboxing en natuurlijk Leidens Ontzet

Naar deze week kijken wij stiekem het hele jaar uit. De week waarin wij Leidens Onzet vieren in de stad, vol tradities en gebruiken. Verder hadden we ook weer wat leuke premières in de agenda staan, mochten we bij een heel bijzondere unboxing zijn en kreeg Kleine Zus nog een heel mooi verjaardagscadeau.

Zondag 29 september

Vandaag geen weer om naar buiten te gaan. Eigenlijk had ik bedacht om vandaag een dagje met het hele gezin weg te gaan om de verjaardag van Kleine Zus te vieren. Maar de regen kwam met bakken naar beneden, dus een dagje dierentuin konden we wel vergeten. Gelukkig kreeg ik last minute een berichtje dat wij toch met z’n vieren naar de première van Kapsalon Romy mochten komen tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Na de yoga gingen we richting Utrecht.

Gelukkig was de rode loper overdekt, want ook in Utrecht kwam de regen met bakken uit de hemel. We waren precies op tijd om de hoofdrolspelers Beppie Melissen en Vita Heijmen, samen met de regisseur en scenarioschrijvers Mischa Kamp, Tamara Bos en Burny Bos op de loper te zien. De film was prachtig en kreeg terecht een heel lange, staande ovatie.

Na afloop van de film reden we ‘nog even’ langs Schiedam. Via Marktplaats had ik daar namelijk een mooie, nieuwe fiets voor Kleine Zus gevonden. Gelukkig was hij er nog en mochten wij hem komen ophalen. Ze straalde helemaal toen ze er een rondje op mocht fietsen.

Maandag 30 september

Om 7.00 uur stond Kleine Zus al aangekleed naast mijn bed. Zo kon niet wachten om op haar nieuwe fiets naar school te gaan en deze aan haar vriendinnetjes te showen. Zo waren we dus een keertje mooi op tijd op school.

Verder een rustig dagje thuis werken, opruimen en schoonmaken.

Dinsdag 1 oktober

Voor een landelijk overleg moest ik uitgerekend vandaag naar Eindhoven. Toen ik ’s ochtends beneden kwam, zagen we de eerste boeren in hun tractor al richting Den Haag rijden voor hun protest. Ook onderweg zagen we ze in honderdtallen voorbij trekken. Dat leverde uiteraard file op. Uiteindelijk kwamen we maar een halfuurtje te laat.

De terugweg ging gelukkig een stuk sneller. Precies om 15.00 uur stond ik weer op het schoolplein om de meiden op te halen. Dat was dus prima getimed.

Woensdag 2 oktober

Vandaag is de aftrap van Leidens Ontzet. Gisteren hadden de meiden al hutspot gegeten op school en mocht Grote Zus zingen tijdens het minikoraal. De liedjes die ze daar zongen, werden vanochtend nog een keertje gezongen voor alle andere kinderen op school en de ouders. Traditiegetrouw zingt Jochem Myer dan ook mee, om te eindigen met zijn Leidse lied LaLaLa Leiden.

Na schooltijd haastten Kleine Zus en ik ons naar huis, waar we werden opgehaald door Miriam. In Amsterdam was er namelijk een speciale LOL Surprise Unboxing. Deze werd gedaan door OnneDi en zou maar liefst 1,5 uur duren. Zij mocht namelijk de nieuwe LOL Surprise Amazing Surprise openen. Hier zitten meer dan 50 verschillende doosjes met poppetjes, pets, sisters, kleding, schoentjes en nog veel meer. Gelukkig was het event in de bisocoop FC Hyena en hebben ze daar geen gewone stoelen, maar heerlijk comfortabele banken.

Na afloop van de unboxing was er ook even tijd om met OnneDi op de foto te gaan en een handtekening te vragen. Omdat de rij best lang was, ging Kleine Zus eerst nog even zelf van dichtbij kijken wat er allemaal in de Amazing Surprisedoos zat.

Natuurlijk ging ze niet met lege handen naar huis en kreeg ze een tasje met daarin ballen uit de nieuwe LOL serie Winter Disco

Ondertussen had Lodi voor mij een bezoekje gebracht aan het Generation Discovery festival in de Ahoy Rotterdam, samen met haar zoons. Hier konden ze alvast een kijkje nemen in de toekomst van technologie en wetenschap in het jaar 2050. Een heel leuk en gratis festival met veel leuke proefjes en interactie. Het hele verslag lees je hier.

Na het uitstapje van de middag, stapten we thuis weer terug in onze 3 oktobertradities. Eentje daarvan is om de avond van te voren gezellig hutspot te gaan eten bij vrienden in de stad. Ik ben dol op hutspot met draadjesvlees, maar toch eet ik het eigenlijk alleen op 2 oktober. De taptoe lieten we maar even voor wat het was, want helaas regende het pijpenstelen.

Na het eten en toen het weer een beetje droog was, ging ik de stad in voor een biertje. We waren niet de enige, want het was overal megadruk. Om de drukte in de stad een beetje te verdelen, stonden er nu voor het eerst ook overal poortjes. Tassen werden gecontroleerd en blikjes bier mochten niet mee naar binnen. Wat ook nieuw was dit jaar, waren de recyclebare statiegeldglazen. Het was even wennen met afrekenen, maar het scheelde wel bergen plastic bekertjes op de grond.

Heel laat maakten we het uiteindelijk niet, want ik kreeg toch wel wat last van mijn rug en knie van al dat staan en slenteren. Omdat we morgen ook weer een vol programma hebben, besloten we rond een uur of 12 naar huis te fietsen. Onderweg naar de fiets, liepen we wel nog even langs een optreden van Lange Frans.

Donderdag 3 oktober

De wekker ging al weer heel vroeg. Heel handig had de Nuon juist gisteren besloten om het warme water er de hele avond af te halen voor onderhoud. Ze hadden gezegd dat we om 6.00 uur weer warm water zouden hebben, maar natuurlijk liepen de werkzaamheden uit en moest ik koud douchen. Samen met Grote Zus fietste ik daarna naar het stadhuis, waar we begonnen met de Reveille.

Na dit gezamelijk gezang, haalden we een croissantje voor ontbijt en begaven we ons naar een koffietentje. Helaas zouden we een paar buitjes krijgen vanochtend. Gelukkig was het tussen 8.00-9.00 uur wel weer droog en konden we zo, zonder paraplu het koraal meezingen. Vandaag werd dit even onderbroken door een bijzondere mededeling, want de viering en herdenking van Leidens Ontzet werd opgenomen in de lijst van Immaterieel Erfgoed van Nederland.

Na het koraal moesten we weer even schuilen voor de regen. Daarna brachten we een bezoekje aan de Lakenhal. Daar mocht ik een paar setjes buttons ophalen, die ik via Instagram bij ze gewonnen had. We maakten meteen ook een rondje, want sinds de verbouwing waren we daar nog niet geweest. Speciale stop was natuurlijk de 3 Oktoberzaal.

Het programma liep verder even anders dan de andere jaren. Dit jaar mocht Grote Zus meelopen met de Grote Optocht. Hiervoor moest ze zich om 11.00 uur al melden om zich omkleden en laten schminken. Ze liepen mee in het onderdeel Circus. Even waren er dikke tranen, want ze had zo gehoopt geen clown te hoeven zijn.

Papa’s Liefste was ondertussen met Kleine Zus ook naar het verzamelpunt gekomen. Daarna nam ik Kleine Zus mee de stad in. Ze wilde heel graag naar de kermis. Maar omdat we eigenlijk een beetje in tijdnood kwamen, gingen we eerst even appeltaart eten (ook traditie).

Na de optocht maakten we een rondje over de kermis waar we touwtje trokken, eendjes visten en een heel grote lolly uitkozen. Ik had eigenlijk geen puf meer om ook met Grote Zus nog een rondje te gaan, maar die was zelf ook moe geworden van de lange route van de optocht. Die lag thuis lekker op de bank en niet veel later deden wij met haar mee. Maar niet voordat ik eerst heel lang onder de warme douche ging staan. Het warme water was er uiteidenlijk pas om 12.00 uur weer opgegaan. Nadat ik de meiden in bed had gelegd, duurde het niet lang voordat ik zelf in slaap viel op de bank.

Vrijdag 4 oktober

Gelukkig hadden de meiden vandaag een studiedag en konden we allemaal zolang mogelijk uitslapen als we zelf nodig hadden. Plannen die ik had om nog naar buiten te gaan, liet ik lekker varen. Een dagje thuis konden we allemaal wel gebruiken. Aan het einde van de middag ging Grote Zus naar een slaapfeestje van haar vriendinnen. Wij maakten er een filmavondje van op de bank.

Zaterdag 5 oktober

Eigenlijk voelde het een beetje als zondag, maar was het nog zaterdag! Grote Zus kwam om 10.00 uur thuis van haar feestje. Moe, maar ze had wel geslapen. Ze kon nog even douchen en omkleden, want daarna moesten we alweer door naar Almere. In de Kinepolis ging de nieuwste Dreamworksfilm Everest; de jonge Yeti (ik mag hier kaartjes weggeven) in première. De stemmencast was daarbij ook aanwezig en we kregen een optreden van Fource. Voor ons de eerste keer in deze bioscoop, maar de stoelen zaten heerlijk.

Weer thuis dook iedereen nog even een uurtje zijn bed in. De afgelopen dagen waren voor iedereen behoorlijk slopend geweest (denk ook dat ik een beetje de griep onder de leden heb). Gelukkig hoefde ik niet te koken, want we waren uitgenodigd voor de verjaardag bij mijn schoonzus. Die had allemaal lekkere hapjes voor ons klaar staan. Een heerlijk eind van deze week.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.