Sesamstraat live!

Sesamstraat viert 50e verjaardag met de familiemusical Sesamstraat Live!

Het is feest in de bekendste straat van Nederland! Sesamstraat bestaat namelijk 50 jaar en viert dat met een familiemusical in de theaters in Nederland. Afgelopen zondag mochten mijn vierjarige dochtertje en ik namens Mamasliefste naar de feestelijke première van deze musical: Sesamstraat Live!

Dat vandaag de première is van de familiemusical Sesamstraat Live!, is geen toeval. Op 10 november 1969 werd Sesame Street voor het eerst uitgezonden in de Verenigde Staten. Het was bedoeld als educatief programma voor kinderen in achterstandswijken om hen spelenderwijs van hun leerachterstand af te helpen. Op 4 januari 1976 kwam ook de Nederlandse Sesamstraat op de buis en is sindsdien niet meer weg te denken. Meerdere gerenaties zijn opgegroeid met de bekende Sesamstraatvriendjes en deze zijn van af nu ook live te zien in de theaters.

De première

Bij binnenkomst in het Theater Gooiland in Hilversum werden we vrolijk welkom geheten door de vriendelijk portier. Overal op de tafels stonden heerlijke chocoladekoekjes, het favoriete koekje van Koekiemonster, klaar voor alle gasten. Nadat we wat gedronken hadden, mochten we plaats nemen in de uitverkochte zaal. Het is altijd spannend als het licht uitgaat en mijn dochter zat dan ook op het puntje van haar stoel.

Sesamstraat Live! Wim Lanser

Sesamstraat Live!

Het verhaal begint op de zolder van het meisje Sophie (Janouk Kelderman, bekend van het Klokhuis). Ze is druk met het inpakken van haar spullen, binnenkort gaat ze namelijk verhuizen. In een oude koffer vindt ze haar oude Sesamstraatspullen zoals een rubber eendje. Ze denkt terug aan haar Sesamstraatvriendjes en plots komen die tot leven! Het is het begin van een bijzonder avontuur waarin alles kan én alles mag.

Met Sophie en haar Sesamstraatvriendjes Tommie, Elmo, Bert & Ernie, Pino en Koekiemonster dansen en zingen we. Dat zorgt voor veel interactie met het publiek en de jongste kindjes blijven op die manier betrokken bij het optreden. De spelletjes met letters, vormen en kleuren vindt mijn dochter heel leuk en ze doet enthousiast mee. Net als in de afleveringen van Sesamstraat, leert je kind tijdens deze show van alles op een speelse en plezierige manier.

Wat vonden wij ervan?

Wij hebben een heel leuke middag gehad in het theater. Het is een spetterende en energieke show vol leuke liedjes voor jong en oud. De voorstelling duurt een uurtje en is daarmee prima geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Leuk om met het hele gezin naar toe te gaan of voor opa’s en oma’s met hun kleinkinderen. Voor iedereen is het een groot feest.

Sesamstraat Live! - Wim Lanser

Komende tijd speelt Sesamstraat Live! in het theater door heel het land tot en met mei 2020 >>> kijk hier voor alle speeldata en locaties

Gastblog door Maaike en haar dochter
Foto’s Sesamstraat Live! – Wim Lanser

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.