Filmtip | The Lion King op DVD en Blu-Ray

Dit jaar kwam Disney maar liefst met 3 klassieke films in een geheel nieuw Live-Action jasje; Dumbo, Aladdin en als klap op de vuurpijl ook the Lion King. Zeker naar deze film werd erg uitgekeken, want hoe vertolk je een film met alleen dieren in de hoofdrol in een levensecht verhaal? Ondanks mijn eigen twijfels, heb ik genoten van de film en kan dan ook niet wachten om hem te zien, thuis op de bank met mijn dochters. Vanaf 22 november is de film verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray. Ik heb alvast van beiden er eentje voor jullie gereserveerd om te winnen.

THE LION KING - Featuring the voices of John Oliver as Zazu, and JD McCrary as Young Simba, Disney's "The Lion King" is directed by Jon Favreau. In theaters July 19, 2019...© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Het verhaal

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt, kan heroveren.

De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen.

Genre: actie, avontuur, familiefilm, animatie
Lengte:118 min.
Kijkwijzer: 9+ , angst
Gesproken taal: OV en Nederlands

Nederlandse Stemmencast: Jonathan Vroege (Simba), Tommie Thie (Jonge Simba), Laurenz Hoorelbeke (Timon), Mike Wauters (Pumbaa), Marcel Jonker (Scar), April Darby (Nala), Gioia Parijs (Jonge Nala) en Murth Mossel (Mufasa)
Producent: Jon Favreau, Jeffrey Silver, Karen Gilchrist
Regisseur: Jon Favreau
Scenarioschrijver: Jeff Nathanson

Vanaf 21 november is de film te koop op DVD, Blu-Ray en On Demand te zien bij oa Pathé Thuis en iTunes

Wat vond ik van de film?

Ik was zelf best wel sceptisch over deze film. Het idee dat je kijkt naar echt pratende dieren stond mij een beetje tegen. In een tekenfilm oké, maar levende dieren… Omdat een vriendin graag de film wilde zien, ben ik toch maar meegegaan. Ik weet nog heel goed de eerste keer dat ik the Lion King in de bioscoop zag, alleen al bij de openingsscène kreeg ik er een brok van in mijn keel. In deze film is dat eigenlijk niet anders. De beelden van de Afrikaanse savanne zijn prachtig.

THE LION KING - Featuring the voices of Florence Kasumba, Eric André and Keegan-Michael Key as the hyenas, and Chiwetal Ejiofor as Scar, Disney’s “The Lion King” is directed by Jon Favreau. In theaters July 19, 2019.  © 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Gek genoeg vond ik het ook helemaal niet raar dat de dieren met elkaar praten. Mijn enige irritatie was eigenlijk dat er een nieuw nummer tussen zit van Beyonce. Zij spreekt de stem in in de Amerikaanse versie en mocht ook een nummer zingen. Dat had van mijn echt niet gehoeven. Tot slot heb ik uiteindelijk ook besloten mijn kinderen niet mee te nemen naar de film. In de zomervakantie hebben ze de tekenfilm wel 7x gezien en ken hem nu dus van voor naar achteren. Maar de vechtscène aan het einde van het verhaal is best heftig en levensecht, helemaal op het grote doek. Nu de film uit is op DVD zullen we hem zeker wel met z’n allen gaan zien.

Winactie DVD en Blu-Ray The Lion King is gesloten

Ben jij ook benieuwd naar deze nieuwe Live Action film van Disney? Doe dan mee aan deze winactie en maak kans op de DVD of Blu-Ray. De winnaars zijn:

  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

149 thoughts on “Filmtip | The Lion King op DVD en Blu-Ray

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.